تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۱ خرداد ۱۳۹۹ ساعت ۰۷:۴۷
کینوا، معروف به خاویار گیاهی از دسته غلات محسوب می‌شود که با وجود دارا بودن خواص فراون مورد کم لطفی قرار گرفته است.
کاشت موفق محصولی مقوی و کم هزینه در سیستان و بلوچستان/کینوا غذایی شگفت انگیز برای بیماران دیابتی و سیلیاکی است
به گزارش عصرهامون، به نقل از زاهدنیوز،کینوا، معروف به خاویار گیاهی از دسته غلات محسوب می‌شود که با وجود دارا بودن خواص فراون مورد کم لطفی قرار گرفته است.

خصوصیات بارز این گیاه و نقش مثبت آن در بحث تامین امنیت غذایی باعث شده است که FAO در جهت ارزشمند جلوه دادن این گیاه سال 2013 را بنام سال کینوا نامگذاری کند.

کینوا به عنوان ماده غذایی مجاز برای افرادی که به گلوتن موجود در گندم حساسیت دارند استفاده می‌شود و در حال حاضر از این گیاه برای تولید آرد، غنی کردن آرد، گندم، تولید بیسکوئیت و پاستا استفاده می‌شود.

اخیرا کشت آزمایشی این گیاه با موفقیت در استان سیستان و بلوچستان آغاز شده است که بیشترین سطح زیر کشت این گیاه در شهرستان های ایرانشهر و بمپور می باشد.



کینوا غذایی مناسب برای بیماران دیابتی و سیلیاکی است

خالد میری رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار ما، بیان کرد: کینوا از خانواده گیاهان با ارزش خوراکی فراوان است که در انواع خاک‌ها و شرایط آب و هوایی قابل کشت است.

وی افزود: کشت این گیاه به صورت آزمایشی از سال 1388 در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی بلوچستان آغاز و ادامه تحقیقات موفق آن در این مرکز منجر به معرفی و توسعه این گیاه نه تنها در استان بلکه در کشور شد.

وی خاطرنشان کرد: هم اکنون شهرستان های بمپور و ایرانشهر بیشترین سطح زیر کشت این گیاه را در استان دارا هستند و 20 هکتار از اراضی منطقه زیر کشت این گیاه قرار گرفت که 30 تن محصول از این اراضی برداشت شد، ولی با توجه به نتایج مثبت کشت این گیاه و برنامه های ترویجی مناسب مورد استقبال کشاورزان استان قرار گرفته و آینده بسیار روشنی در انتظار آن است.

میری با بیان اینکه کینوا یکی از رایج‌ترین غذاهای لوکس در دنیا است، تاکید کرد: این گیاه سرشار از پروتئین، فیبر و مواد معدنی می‌باشد به منظور مصرف دانه کشت می‌شود و محصولی بسیار مهم در کشورهای کلمبیا، پرو و شیلی به شمار می‌رود و از آن به‌عنوان " مادر تمام محصولات دانه‌ای" نام‌برده می‌شود و در بین مردم آن مناطق مقدس است.

وی با بیان خواص بی نظیر این گیاه، اذعان کرد: کینوا دارای انواع فراوان ریز مغذی‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها است که برای سلامت بسیار مفید می‌باشند، این گیاه دارای مقادیر بیشتری فیبر نسبت به سایر گیاهان نظیر غلات می‌باشد و تحقیقات نشان داده است که با مصرف کینوا به جای محصولاتی مانند سیب‌زمینی، ذرت و برنج ، می توان به ‌طور معجزه ‌آسایی میزان عناصر مغزی و آنتی‌اکسیدان‌های را در رژیم غذایی افزایش داد.

رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی ادامه داد: پروتئین موجود در کینوا فاقد گلوتن و سرشار از آمینه اسید‌های مختلف بوده و پروتئین کاملی می‌باشد از اغلب محصولات گیاهی حاوی پروتئین بیشتر و باکیفیت‌تری می‌باشد و غذای مناسبی جهت بیماران دیابتی و سیلیاکی نیز می‌باشد.

وی با بیان اینکه کینوا دارای مقادیر زیادی منیزیم، پتاسیم، آهن و روی می‌باشد، گفت:با توجه به ارزش غذایی فراوان و حجم کم، از این گیاه به عنوان خاویار گیاهی و نیز غذای مناسب برای فضانوردان یاد می شود و مصرف کینوا همراه بقولاتی مانند باقلا، لوبیا و عدس باعث بهبود رژیم غذایی مخصوص صبحانه کودکان مدرسه‌ای می‌باشد.

وی افزود:فرآورده‌های مختلف کینوا نیز به‌صورت گرانوله، پودر وغیره در بازار وجود دارند که به طرق مختلف قابل استفاده می‌باشند و از آرد کینوا مخلوط با غلات جهت تهیه نان، رشته ماکارونی، کیک و بیسکویت می توان استفاده کرد همچنین پس از برداشت دانه بقایای آن نیز جهت تغذیه دام قابل استفاده می باشد.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdca6yn6049nua1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما