تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۹ ساعت ۰۷:۴۶
بلاتکلیفی، عدم اتخاذ تصمیم گیری سریع در رابطه با فعالیت مهدهای کودک، هزینه های گزاف جانبی از قبیل کرایه مکان تا آب، برق، گاز، اقساط وام بانک ها و.... از مهم ترین مشکلاتی است که مدیران مهدهای کودک نه تنها در شهر رشت و استان گیلان بلکه همه ی مهدهای کودک در سرتا سر کشور، بیش از ۳ ماه است که همزمان با شیوع ویروس کرونا با آن در گیرند.
بعد از ۲۰سال تلاش، حق ما اعلام ورشکستگی نیست/ نه از وام خبری هست نه از بخشودگی مالیاتی و قبوض!
به گزارش عصرهامون به نقل از 8دی، جمعی از مدیران مهدهای کودک شهر رشت با حضور در دفتر پایگاه خبری _ تحلیلی ۸دی به بیان مسائل و مشکلات شان با توجه به شیوع ویروس کرونا و بسته شدن مهدکودک ها پرداختند.
بلاتکلیفی، عدم اتخاذ تصمیم گیری سریع در رابطه با فعالیت مهدهای کودک، هزینه های گزاف جانبی از قبیل کرایه مکان تا آب، برق، گاز، اقساط وام بانک ها و.... از مهم ترین مشکلاتی است که مدیران مهدهای کودک نه تنها در شهر رشت و استان گیلان بلکه همه ی مهدهای کودک در سرتا سر کشور،  بیش از ۳ ماه است که همزمان با شیوع ویروس کرونا با آن در گیرند.

"کشورپناه" یکی از مدیران مهدکودک سه ستاره شهر رشت بابیان اینکه در پی شیوع ویروس کرونا و تعطیل شدن مهدکودک‌ها ضرر مالی زیادی را متحمل شده‌اند و کسب‌وکارشان به‌شدت دچار مشکل شده است اظهار کرد: اجاره‌های عقب‌افتاده، قبض‌های پرداخت‌نشده و اقساط معوقه وام‌ها، درگیری‌های ذهنی بسیاری برایشان ایجاد کرده است.
وی ادامه داد: متأسفانه تکلیف ما نسبت به کارکنان و مربی‌های مهدکودک مشخص نیست این در حالی است که یک مربی مهد می‌تواند به اداره کار مراجعه کند ونیز بیمه بیکاری بگیرد اما ما هیچ درآمد وجبرانی برای ضرر وزیان مان نداریم و چاره‌ای جز صبر نخواهیم داشت، همه ما تسهیلات گرفتیم ومتاسفانه با توجه به اینکه سازمان قول به تعویق انداختن و بدون جریمه رادادند ولی باز از حسابمان برداشت‌شده، یا اگر هرکسی نیز پرداخت نکردند تماس گرفته شده ونیز جریمه عدم پرداخت اقساط نیز محاسبه و دریافت گردیده است.
 
اهمیت مهدهای کودک برای مدیران اثبات شده نیست!
این مدیر مهدکودک افزود: ما به اینجا آمدیم تا کمک بخواهیم، می‌دانیم که این بحران برای کل کشور و بلکه کل جهان اتفاق افتاده است ولی می‌خواهیم بگوییم که ما هستیم و وجود داریم، خواهش می‌کنیم ما را ببینید، ولی متأسفانه طوری رفتار و برخورد می‌شود که انگار ما اصلاً وجود نداریم، ولی آموزش‌وپرورش شغلی شناخته‌شده است، چون زیرنظر یک وزارت خانه هست اما گویی شغل ما اثبات نشده وهیج و جایگاهی ندارد ونیز اهمیت و ارزش و حساسیت شغل ما دیده نمی‌شود.
"یوسفی" یکی دیگر از مدیران مهدکودک رشت با تأکید بر اینکه اولین دغدغه ما این است که ما وجود خود را اثبات کنیم، ادامه داد: مهدکودک‌ها دغدغه‌های خانواده‌ها را کم می‌کردند والان که بسیاری از اداره‌ها بازگشایی‌شده و مادران شاغل مجدداً طبق روال سرکارشان حضور دارند مخصوصاً در شغل‌های مراکز خصوصی و آزاد، مادران دغدغه نگه‌داری فرزندانشان رادارند. بسیاری از مادران با ما تماس می‌گیرند و می‌پرسند چه زمانی می‌توانند کودکشان را به مهد بیاورند؛ فرزندان خود را به‌ناچار به افراد بی‌مهارت یا پرستاران روزمزد، یا منازل بستگان خود جهت نگهداری سپرده‌اند و نگرانی‌هایشان به جهت سلامت جسمانی و روانی ونیز آموزشی تربیتی بیشتر شده است و از طرف دیگر هزینه پرستار در ماه برای خانواده‌ها گران‌تر از شهریه مهدهای کودک تمام می‌شود.

 
سه ماه است منتظر جواب قطعی نامه‌نگاری‌ها هستیم
وی بابیان اینکه خواهش ما این است که شغل ما را ببینند و روند اداری کارهای ما با سرعت بیشتری انجام شود افزود: نامه‌نگاری‌هایی زیادی از طریق کانون مهدها و بهزیستی استان ونیز خود مدیران مهدهای کودک زده‌ایم و سه ماه است منتظر جواب قطعی برای این نامه‌نگاری‌ها هستیم، ضمناً تا دو ماه پیش مهدهای کودک در لیست شغل‌های آسیب‌دیده نبوده و با پیگیری کانون و مدیرکل بهزیستی استان و بهزیستی کشور و مدیران مهدهای کودک دوندگی‌های زیادی کردند تا ستاد کرونا مهدکودک‌ها را هم جزء لیست مشاغل آسیب دیدگان کرونا قرار دهند.
در ادامه "کشور پناه" مدیر مهدکودک سه ستاره "پاکان" بابیان اینکه هفت سال اول زندگی انسان که سن شکل گیر شخصیت انسان وسن بسیار حساس جهت آموزش مهارت است ونیز جزء پرورش‌های پایه اجتماعی هست در مهدهای کودک‌ می‌گذرد، گفت: این کودکان با پرورش در مهد های‌کودک می‌توانند زنجیروار به جامعه متصل شده و در اجتماع، انسانی موفق و سالم در بزرگ‌سالی شوند و دچار آسیب نگردند؛ اگر کودک در مهدکودک‌ها آموزش نبیند آموزش‌وپرورش نمی‌تواند خمیر آماده و مهارت دیده را شکل دهند، و آموزش در شروع دبستان بدون فراگیری این مهارت‌ها در مهدکودک دشوارمی باشد بنابراین شغل ما بسیار مهم و حساس هست.
"یوسفی" مدیر مهدکودک سه ستاره "مهرانا" نیز با اشاره به اینکه ما هیچ‌کدام از امتیازات یک شغل را نداریم افزود: اگر همین امروز هم مهدها بازشوند بازهم مشکل ما به‌سادگی حل نخواهد شد. انتظار ما از مسئولین این است که اول از ما حمایت مالی کنند زیرا ما که ۲۰ سال عمر وزندگی خود را برای این کار گذاشتم و بچه‌هایی را تربیت نمودیم که، اکنون هرکدام پزشک، مدیر، یا کارمند و... هستند هیچ امنیت شغلی ندارم.
 
بعد از ۲۰سال تلاش، حق ما اعلام ورشکستگی نیست
وی تصریح کرد: ۲۰ سال از تأسیس مهدکودک ما می‌گذرد، یعنی امروز مهد مایک جوان ۲۰ساله است این حق ما نیست که الآن با یک کرونا مجبور شوم با این وضعیتی که وجود دارد مهدکودکمان را به‌راحتی بعد ازاین همه تلاش و زحمت ببندیم، ما هرکدام از مدیران اکنون قدرت و اعتبار این را داریم که هر جا برویم وام بگیریم اما وام ۱۸ درصد در توان پرداخت ما نیست، تقاضای ما این است که به ما وام‌های با بهره کم و تنفس بالا تعلق بگیرد.
"قربانی" مدیر مهد نویدآوران نیز ادامه داد: خیلی از مدیران باتجربه و باسابقه ما در این دوران بلاتکلیفی مجبور به تعطیل کردن مهدکودک خود شده‌اند و وسایل مهدکودک خود را برای فروش گذاشتند و عملاً تعداد زیادی از مهدهای کودک در حال تعطیل شدن هستند وبه زودی شمار زیادی از مؤسسان مهدهای کودک ورشکست و نیز افراد زیادی از کارکنان مهدهای کودک بیکار خواهند شد و بعد از بحران کرونا دچار بحران بانوان سرپرست خانوار و جوانان تحصیل‌کرده بیکارخواهیم شد.
 
وعده و وعید شنیدیم اما عملا تعهداتی که داده شد عملی نشد
وی ابراز کرد: ما مجدداً به سازمان بهزیستی مراجعه نمودیم و متأسفانه وعده و وعید شنیدیم ولی عملاً تعهدی که به ما داده‌شده بود انجام نگرفته است چرا تصمیم‌گیری برای شغل ما این‌قدر سخت است؟ آیا شغل ما با تالار و استخر باید مقایسه شود؟! بسته بودن آن مکان‌ها فقط به خود همان افراد و کارفرما ضربه خواهد زد اما متأسفانه بسته بودن شغل حساس ما علاوه به ما و کارکنان ما به کودکان معصوم و نیز به مادران شاغل ضربه خواهد زد.

 
مسئولان مدیران مهدهای کودک را بلاتکلیفی در بیاورند
"رضازاده" مدیر مهد "ممتاز" نیز گفت: ما در شرایط عادی نیز فاصله قانونی و ظرفیت مشخص‌شده در کلاس‌های مهدکودک را رعایت می‌کردیم و در یک کلاس سی متری فقط ۱۰تا ۱۵ کودک حضور داشتند، این شرایط همیشگی است و در روزهای عادی و قبل از کرونا هم پابرجا بوده است، اکنون تقاضا داریم بهزیستی یا هر مسئول دیگری که مجوز صدور این تصمیم‌گیری‌ها را دارد راهی جلوی پای ما مؤسسان و مدیران مهدهای کودک بگذارند یا حداقل به ما بگویند که تا چه زمانی باید تعطیل باشیم تا از بلاتکلیفی بیرون بیاییم و اگر نتوانیم ادامه دهیم بیشتر از این ضرر نکنیم.
در ادامه "یوسفی" گفت: جالب اینجاست که به ما فقط اجازه باز کردن مهدکودک را جهت ثبت‌نام داده‌اند درحالی‌که ما می‌توانیم ثبت‌نام را تلفنی هم انجام دهیم وقتی‌که اجازه پذیرش نداشته باشیم لزومی جهت ثبت‌نام نیست چون مدرسه غیرانتفاعی نیستیم که الآن ثبت‌نام کنیم و پول بگیریم برای اول مهر، زیرا در مهد کسی برای ثبت‌نام کودک خود مراجعه می‌کند که در همان زمان و ماه نیاز به پذیرش کودک خود جهت نگهداری دارد.
وی ادامه داد: مادران شاغلی با ما تماس می‌گیرند که کارشان شروع‌شده و جایی برای نگهداری از بچه‌ها را ندارند، نمی‌گویم که ما باید اولین صنفی بودیم که بازگشایی انجام می‌دادیم اما کاش مسئولین بزرگوار برای ما حمایت‌های مالی و روانی در نظر می‌گرفتند که تا می‌توانستیم حداقل نصف حقوق مربیان خود یا بیمه و کرایه مهدمان را با آن پرداخت نماییم.
 
کاش صدای ما شنیده می شد!
کشور پناه در ادامه بابیان اینکه ستاد کرونا در حال تصمیم‌گیری برای همه است اما مهدکودک‌ها جزء این تصمیمات نیستند افزود:اگر هر سازمان و اداره‌ای اختیارات یا سیاست‌های مدیریتی لازم را جهت یک سری تصمیماتی داخلی دارد ما نیز این انتظار را از سازمان ذی‌ربط خود که بهزیستی هست داریم، این سازمان و اداره بیاید‌ با رؤسای بانک‌ها وادارات مربوط به شغل ما مانند سازمان آب و برق و.. رایزنی کند تا مهدکودک‌ها وام‌های با بهره‌های کم و تنفس یک‌ساله داشته باشند تاکمی ازنظر مالی تأمین شویم، ما می‌خواهیم صدای ما شنیده شود، کاش جلسه‌ی عمومی جهت بیان درد دل‌ها و مشکلاتمان با مدیرکل بهزیستی استان گذاشته می‌شد تا صحبت‌هایی خود را بکنیم و مستقیم مسائل و مشکلاتمان را با مدیران مسئول مطرح می‌کردیم.
 
نه از وام خبری هست نه از بخشودگی مالیاتی و قبوض!
این مدیر مهد کوک در ادامه تصریح کرد: برای اکثر صنف‌ها وام‌های کم‌بهره در نظر گرفته‌شده و بخشودگی مالیات، قبوض آب، برق و گاز در نظر گرفته‌شده اما در این روزهای بحرانی ما هم اجاره پرداخت کردیم هم قبوض مختلف و اقساط بانک‌ها را پرداخت کردیم؛ در رابطه با بیمه بیکاری هم طبق دستور برای مربیان خود برای سایت اداره کار، نامه ترک کار ارائه دادیم تا کارکنان ما بتوانند از بیمه بیکاری بهره‌مند شوند ولی متأسفانه سه ماه است که جزء حرف چیزی نشنیدیم، و خبری هم از بیمه بیکاری نیست. چرا من مدیر مهد که همیشه بیمه را سروقت پرداخت کردم در چنین شرایط ضروری باید بدون جواب بمانم و هرروز ما در مقابل پرسش‌های مکرر اولیاء جهت بازگشایی مهدکودک و مربیان جهت پرداخت حقوق بیمه بیکاری‌شان از اداره کار بی‌پاسخ و بلاتکلیف هستیم و منتظر؟!
 
 ۸۵ درصد مهدهای کودک کشور استیجاری هستند/ ما رسماً ورشکستگی خود را اعلام می‌کنیم
یوسفی یکی دیگر از مربیان مهد سه ستاره رشت با تأکید بر اینکه ما رسماً ورشکستگی خود را اعلام می‌کنیم و در این راه نامهربانی‌های بسیار دیده‌ایم گفت: قبلاً این حرف‌ها حرف دل ما بوده و امروز در فشار سخت مالی و روانی تبدیل به درد دل ما شده، ما به استانداری، فرمانداری، شورای شهر و نزد آیت‌الله فلاحتی و مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی ونمایندکان مجلس و شورای شهر و... رفتیم و حتی آقای نوبخت هم دستور داد برای این صنف ما فکری بکنند اما تاکنون چیزی برای ما اتفاق نیفتاده است!
 
مهدکودک‌ها را هم مثل مدارس اختیاری کنند/ مادران شاغل با فرزندان خود سرگردان شده‌اند
وی در ادامه بابیان اینکه می‌توانند مهدکودک‌ها را هم مثل مدارس اختیاری کنند و به اختیار و رضایت خانواده بگذارند ونیز پذیرش کودکان را با محدودیت پذیرش کودک(مجوز پذیرش یک‌سوم از ظرفیت کل کودکان مهدکودک) بگذارند افزود: ما می‌توانیم مربی‌ها را نوبت‌بندی کنیم تا حداقل نصف حقوق آنان را پرداخت کنیم؛ بااین‌حال در حال حاضر ۸۵ درصد مهدهای کودک کشور استیجاری هستند و برای پرداخت اجاره مکان مهدکودک خود ومعوقات هزینه‌های مهدکودک خود نیاز به بازگشایی دارند.
قربانی یکی دیگر از مدیران مهدکودک  ادامه داد: ستاد کرونا حداقل به ما حدوداً زمان بازگشایی مهدها را اعلام کند تا تکلیف خود را بدانیم تا اگر نمی‌توانیم ادامه دهیم این کسب‌وکار را تعطیل کنیم. آموزش‌وپرورش توانست مدرسه را اختیاری کند اما بهزیستی که زیر نظر وزارت تعاون وکارورفاه اجتماعی هست هیچ تصمیم قطعی و روشنی برای ما مهدهای کودک نگرفته است، حداقل مهدکودک‌ها را هم اختیاری می‌کردند تا ببینند مردم و خانواده‌ها چه نظری و تصمیمی برای فرزندان خود خواهند داشت.
رضازاده مدیر باسابقه مهدکودک رشت نیز بابیان اینکه اکنون مادران شاغل با فرزندان خود سرگردان شده‌اند و هرروز کودکانشان را به خانه همسایه می‌برند یا نزد مادربزرگ و پدربزرگ و... نگه‌داری می‌کنند، بیان کرد: به جایگاه یک مادر و بعد یک مدیر و مشاور چندین ساله باید عرض کنم که در این روزها تربیت و پرورش یک کودک در دست چندین نفر و مخصوصاً افراد بی‌مهارت، چه خطراتی را در پی خواهد داشت، و کودکان چه آسیب‌های جبران‌ناپذیر روانی و آموزشی تربیتی خواهند دید به‌عنوان یک مادر و یک مدیر مهد به‌عنوان کسی که همه عشق خود را سال‌های زیادی در بین کودکان مختلف تقسیم کرده‌ام درخواست دارم تا از نزدیک با ما صحبت کنند و مشکلات ما را بشنوند.
 
حداقل مدیران حرف‌های ما را بشنوند تاکمی از نظر روحی تخلیه شویم
در ادامه یوسفی مدیر مهد "مهرانا" با اشاره به اینکه وام‌هایی که به ما تعلق می‌گیرد باید به‌گونه‌ای باشد که ما توان بازپرداخت را داشته باشیم افزود: در شغل ما هیچ‌چیزی سر جای خود قرار ندارد و از پیش تعیین‌شده و برنامه‌ریزی‌شده و از روی دلسوزی نیست و از اساس این برنامه‌ریزی‌ها جدای از بحران کرونا مشکل داشته و دارد، ما و مشاغلی مانند ما اگر نتوانیم حقوق و بیمه کارکنان خود را پرداخت کنیم باید عذر آن‌ها را بخواهیم و پس‌ازاین بحران کرونا کشور ما با بحران عظیمی بنام افزایش جمعیت تحصیل‌کرده بیکار روبرو خواهد شد؛ اگر کاری نمی‌توانند کاری انجام دهند. حداقل حرف‌های ما را بشنوند تاکمی ازنظر روحی تخلیه شویم.
این مدیر مهد با اشاره به اینکه حداقل به ما بگویند تعطیل کنید تا از این اجاره‌ها خلاص شویم بیان کرد: فشار روانی بدهی اقساط وام‌ها، حقوق کارکنان، شرایط اولیاء و برخورد با آن‌ها، حساسیت و سختی‌های شغل ما است که دیده نشده است؛ ما سال‌ها در بخش کودک کار می‌کنیم و کودکان را پرورش دیده و آماده تحویل مدارس می‌دهیم، ما مهارت یادگیری در مدرسه را به کودک می‌آموزیم و از بدو تولد تا سن هفت‌سالگی با آن‌ها زندگی می‌کنیم وبه آن‌ها پرورش می‌دهیم، اما متأسفانه این جایگاه مهم وبا ارزش جایی دیده نمی‌شود.
 
اجرای طرح جشنواره تابستانه مهدهای کودک
وی با اشاره به اجرای طرحی به نام جشنواره تابستانی که در این طرح ورود به مهدهای کودک به مدت یک روز برای همه بچه‌های محله به‌صورت پایگاه و کانون تابستانه رایگان یا نیمه رایگان است، گفت: همه بچه‌ها می‌توانند در تابستان با مادران خود یا بدون آن‌ها از وسایل بازی مهد استفاده کنند و از آموزش‌های آزاد در فضای استاندارد و مجهز و مربیان دوره داده آموزش ببینند وازاین فضا در تابستان با هزینه بسیار کم در محله خود استفاده کنند، برنامه‌ریزی کردیم وسال هاست درخواست تبلیغ و ایجاد شناخت بیشتر این پایگاه تابستان به‌عنوان جشنواره تابستانه توسط بهزیستی برای آشنایی و آگاهی خانواده‌ها کرده‌ایم اما متأسفانه تابه امروز اجرایی نشده است.
وی ادامه داد: این طرح خوبی است که هرسال ما در مهدهای کودک خود اجرا می‌کنیم اما اصلاً معرفی نشده است.
کشور پناه مدیر باسابقه شهر رشت نیز در ادامه بیان کرد: ما زیر نظر بهزیستی هستیم چون مهدکودک را محل نگهداری عنوان کرده‌اند این در حالی است که ازنظر من کودک از دوسالگی آموزش می‌بیند و ما نیز در مهدکودک‌ها مباحث آموزشی بسیاری داریم؛ به نظر ما همین موضوع خود باعث اختلال می‌گردد و سازمان بهزیستی با دغدغه‌ها و وظایف زیاد دیگر در حوزه‌های مختلفی که دارد نمی‌تواند متولی مناسبی برای مهدکودک‌ها، کاش مهدکودک‌ها هم زیر نظر وزارت آموزش‌وپرورش بودند.

مطالبات مدیران مهدهای کودک از متولیان امر
وی بابیان درخواست‌هایشان از متولیان امر، گفت: اول ما را از بلاتکلیفی خارج کنند و زمان بازگشایی کسب‌وکارهایمان را به ما بگویند، دوم حضور در  مهدکودک‌ها را با حداقل پذیرش کودکان و به‌صورت اختیاری برای اولیاء در نظر بگیرند و سوم وام کم بهره و با تنفس یک‌ساله و مبلغ وام مناسبی به ما بدهند تا دچار ورشکستگی نشویم.
کشور پناه ادامه داد: ما انتظار داریم وضعیت کارکنان بیمه‌شدگان را اعلام کنند و بخشش قبوض به‌درستی انجام شود و شاهد قبوض جدید نباشیم و فکری به حال پرداخت اقساط وام‌های ما در این دوران سخت مالی انجام دهند؛ درواقع کاش می‌گذاشتند که اولیاء خود برای مهدکودک‌ها تصمیم بگیرند چون بسیاری از خانواده‌ها با ما تماس گرفته و از نبود مکان مناسب برای نگهداری فرزندانشان گله‌ می‌کنند.. در پایان همه‌ی مدیران خواستار رسیدگی به درخواست‌های معقول و قانونی و بازگشایی سریع مهدهای کودک در اسرع وقت و اطلاع‌رسانی سریع جهت نجات از بلاتکلیفی هستند.
انتهاتی پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcgtt9qyak9xy4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما