تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۹ ساعت ۱۰:۵۶
غلامرضا باغ شیرین، رئیس اداره پیشگیری‌های امنیتی انتظامی دادگستری سیستان و بلوچستان گفت: شعب ویژه رسیدگی به جرائم سلامت محور برای رسیدگی به مصادیقی نظیر احتکار، نشر اکاذیب در فضای مجازی و ... راه اندازی شد.
راه اندازی شعب ویژه رسیدگی به جرائم سلامت محور با شیوع کرونا/ با مصادیق تهدید علیه بهداشت عمومی در سیستان و بلوچستان برخورد می شود
غلامرضا باغ شیرین، در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون، گفت: سلامت عمومی یکی ازمصادیق عمده حقوق عامه است و دستگاه قضایی در راستای بند دوم و پنجم اصل 156 صیانت از سلامت عمومی راهکارهایی که می تواند متغیرهای مداخله گر را به حداقل برساند مدنظر قرار داده است.

وی بیان کرد: اقدامات متنوعی از ابتدای شیوع کرونا در نظر گرفته شده است که بخشی از اقدامات وضعی، انتظامی و امنیتی، حوزه عملیات روانی و رسانه ای است.

به گفته این مقام مسئول، هنگامی که بحران جدی کمبود کالاهای سلامت محور در زمان بروز کرونا مدنظر قرار گرفت مکاتباتی با اداره کل امور تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و داروی کشور انجام شد.

باغ شیرین تصریح کرد: امکان تهیه و توزیع پیش سازهای کالاهای سلامت محور، ژل های ضدعفونی و شست و شو و دیگر اقلام بهداشتی مورد نیاز فراهم شد.

ساماندهی ترددها و جلوگیری از تجمعات

رئیس اداره پیشگیری‌های امنیتی انتظامی دادگستری سیستان و بلوچستان اظهار کرد: معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری سیستان و بلوچستان در ساماندهی رفت و آمدها و نظارت برای پیشگیری از ترددهای بی مورد، برگزاری مراسم مذهبی، عروسی و عزاداری، همایش ها و مواردی از این دست وارد عمل شد.

وی گفت: با شیوع کرونا علاوه بر بستر جامعه التهاب خاصی در فضای عمومی هم رخ داد، به طوری که تشویش اذهان عمومی، نشر اکاذیب و سیاه نمایی امنیت روانی جامعه را تحت تاثیر قرار می داد.

به گفته این مقام مسئول، رسیدگی به ویروس اجتماعی ایجاد التهاب مرتبط با کووید 19 برای ساماندهی اخبار و آمار غیر مستند و غیر معتبر و الگوهای غیرکارشناسی نظیر ضدعفونی با الکل و خوراندن و آشامیدن آن که بعضا به واسطه جهل و یا عناد و سوءنیت رخ می داد به پلیس فتا محول شده است.

باغ شیرین تصریح کرد: این معاونت شعب ویژه رسیدگی به جرائم سلامت محور حوزه پیشگیری و مبارزه با کرونا را راه اندازی کرد که رسیدگی به مصادیقی نظیر احتکار، گران فروشی و یا کم فروشی، نظارت میدانی بر فعالیت های صنفی، نظارت هایی بر نشر اکاذیب در فضای مجازی، برخورد قانونی با مراسم و تجمعاتی که بدون مجوز بود مانند عزاداری ها و مراسم عروسی را بر عهده گرفت.

راه اندازی شعب ویژه برای رسیدگی به عملیات روانی

وی بیان کرد: برای رسیدگی به حوزه عملیات روانی شعب ویژه در همه حوزه های قضایی اعم از دادسراها و دادگستری های شهرستان ها راه اندازی شد.

رئیس اداره پیشگیری‌های امنیتی انتظامی دادگستری سیستان و بلوچستان گفت: یکی دیگر از اقداماتی که دراین حوزه مورد بررسی قرار گرفت این بود که برخی از لیدرها و سر دسته ها برای ایجاد التهاب، موضوعات اجتماعی مانند تورم، گران فروشی و ناکارآمدی دستگاه حاکمیتی در بعضی از معضلات و مواردی از این دست عنوان می کردند.

وی تصریح کرد: در این راستا افزایش نظارت بر مبادی ورود و خروج شهرها و برخورد با محرکان و عواملی که باعث ناامنی و تشویش اذهان عمومی می شدند در این حوزه مدنظر قرار گرفت.

باغ شیرین ادامه داد: این معاونت جهت اقدامات موثر در راستای جلوگیری از شیوع کرونا برای توسعه و تجهیز و راه اندازی واحدهای عرضه مواد ضدعفونی کننده وارد عمل شد و از معتمدان، گروه های مرجع و خیران حمایت مادی کرد.

وی بیان کرد: برای جبران کمبود اقلام سلامت محور اقدامات موثری جهت تامین البسه بیمارستان و گان ها انجام شد و در هماهنگی های صورت گرفته با اداره کل آموزش فنی و حرفه ای سیستان وبلوچستان خطوط تولید به دوخت لباس های بیمارستانی تغییر داده شد.

ممنوعیت فعالیت واحدهای صنفی پر خطر و حساس نظیر

به گفته این مقام مسئول، ممنوعیت فعالیت واحدهای صنفی پر خطر و حساس نظیر برخی از واحدهای عرضه البسه دست دوم و پرخطر مانند پاساژ سلمان زاده یا چهارراه رسولی که به واسطع تجمع افراد در کنار هم سبب تسهیل شیوع بیماری کرونا می شد پیگیری و تحقق یافت.

رئیس اداره پیشگیری‌های امنیتی انتظامی دادگستری سیستان و بلوچستان اظهار کرد: برخی از مشاغل در حوزه ستاد ملی مبارزه با کرونا مانند رستوران ها، کافی شاپ ها، گیم نت ها و مواردی از این دست ممنوعیت فعالیت داشتند که با همکاری پلیس اماکن از فعالیت آن ها جلوگیری و در موارد مورد نیاز پلمپ شدند.

باغ شیرین ادامه داد: تاکید بر فاصله گذاری هوشمند و اجتماعی در برخی از مشاغلی که ناگزیر به فعالیت بودند مانند خبازی ها، پمپ بنزین ها و وجود اقلام بهداشتی در این مراکز و استفاده از دستکش نیز مطالبه شد که تحقق یافت.

دریافت گزارش از سامانه های مردمی

به گفته این مقام مسئول، سامانه مردمی 3172 برای احصاء گزارش مردمی ویژه تخلف ایجاد و بیش از 200 گزارش مردمی از طریق این سامانه دریافت شده است.

باغ شیرین گفت: همچنین از طریق سامانه اینترنتی سجام یا سامانه جامع اطلاعات مردمی بیش از 100 گزارش مردمی دریافت شد که برای پیگیری به حوزه های مربوطه ارجاع شده است.

وی بیان کرد: در یکی از این موارد یک قنادی در خیابان های حاشیه شهر زاهدان پروتکل های بهداشتی را رعایت نکرده بود که به سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ارجاع شده است.

رئیس اداره پیشگیری‌های امنیتی انتظامی دادگستری سیستان و بلوچستان تصریح کرد: استفاده حداکثری از سامانه جامع انبارها برای شناسایی انبارهای احتکار و دپوی غیر مجاز و نظارت میدانی بر راستی آزمایی گزارشات ورود کالا به انبارها مثل ژل ها، ماسک و دستکش و محلول های شست و شو الکل ها از دیگر اقدامات کنترل بحران کرونا بود.

به گفته باغ شیرین، با توجه به این که بسته شدن خیلی از واحدهای صنفی سبب ایجاد انگیزه برای سارقان می شد، نظارت های پلیس آگاهی با هدف استفاده از سامانه های پایش دسته ای و حضور محدود برای سرقت واحدهای صنفی و خودروها به دلیل کاهش تردد در شهر افزایش یافت و پلیس آگاهی ملزم به افزایش تردد خود در شهر شد تا از سرقت جلوگیری شود.

وی بیان کرد: به علاوه برخی از اقدامات در راستای ماده 688 مجازات اسلامی با هدف مصادیق تهدید علیه بهداشت عمومی عنوان شده است که آموزش همگانی از طریق بستر ارتباط جمعی، طرح زوج و فرد از درب منازل، عدم تماس با دیگران برای قطع زنجیره انتقال و برخورد با کسانی که بیماری مشکوک داشتند و تردد خود را قطع نکردند و ارجاع به مراکز بهداشت استان برای کسانی که مشکوک بودند و انجام تست های بهداشتی و غربالگری اقداماتی بود که بخشی از آن ذکر شد.

رئیس اداره پیشگیری‌های امنیتی انتظامی دادگستری سیستان و بلوچستان تصریح کرد: در زمینه حمایت از مشاغل آسیب پذیر در کارگروه پیگیری سیاست های اقتصاد مقاومتی قوه قضاییه، استمهالات بانکی، پرداخت تسهیلات و حمایت از مشاغل آسیب دیده و حمایت از موجر و مستاجر و ... محقق شد.
 
انتهای پیام/

 
https://www.asrehamoon.ir/vdceve8zxjh8woi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما