تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۹ خرداد ۱۳۹۹ ساعت ۱۱:۰۵
پیرمحمد ملازهی کارشناس روابط بین‌الملل گفت: ریشه اصلی اعتراضات در آمریکا به دلیل نظام سرمایه داری ضد بشری است که در این کشور حاکم است.
اعتراضات آمریکا بیانگر خشم و ناامیدی از یک نظام سرمایه‌دار است/حکومت نژادپرستانه غربی رو به افول است
به گزارش عصرهامون، پیرمحمد ملازهی در گفت و گو با خبرنگار چهاربهاران با اشاره به اینکه نژاد پرستی اتفاق جدیدی در آمریکا نیست و از آغاز مهاجرت اروپائیها به قاره آمریکا و کشتار بومیان این قاره توسط سفید پوستان نژاد پرستی شروع و تا به امروز ادامه دارد بیان کرد: از لحاظ تاریخی قریب به 400 سال قبل زمانی که اروپایی از قبیل انگلیسی ها، فرانسوی ها و اسپانیایی ها که به قاره آفریقا رفتند حدود 50 میلیون نفر از سیاه پوستان این قاره را به عنوان برده دستگیر و به زنجیر گرفتند و در دنیا و به دیگر ملل و کشورها می فروختند که بیشترین این سیاه پوستان به قاره آمریکا انتقال داده شد.
 
وی افزود: نژاد پرستی به لحاظ تاریخی؛ نژاد سفید این خصلت برتری نسبت به سیاه در وجودشان بوده و منشا آن حضور انگلیسی ها به طور مقطعی در آمریکا بودند این یه واقعیت تاریخی ریشه دار و تکراری است که هیچ گاه نمی شود آن را انکار کرد.

وی ادامه داد: در نیمه قرن ١٩، جنگ‌های داخلی در آمریکا بر سر مخالفت با برده داری رخ داد و در نهایت آبراهام لینکن که از سردمداران مخالفت با برده داری بود، پیروز شد که سفید پوستان آن زمان نمی خواستند برده داری برداشته شود منجر به جنگ داخلی شد و سفید پوستان شکست خوردند و شکل کنونی آمریکا درست شد در واقع نوعی دموکراسی؛ دموکراسی جمهوری خواه و دموکرات شکل گرفت.

به عقیده این کارشناس روابط بین‌الملل یکی از دلایل افزایش نژاد پرستی در آمریکا، فقر سیستماتیک موجود در میان سیاه پوستان این کشور بوده که باعث رخ دادن ناهنجاری‌های اجتماعی از سوی آن‌ها می‌شود و پلیس نیز مجبور به برخورد با این افراد است. البته برخی پلیس‌های آمریکایی هنگام دستگیری مجرمان سیاه پوست وحشیانه و خارج از اخلاق با آن‌ها برخورد می‌کنند.

وی با بیان اینکه آمریکا یک نوعی نژادپرستی خاص دیده می شود تصریح کرد: مشکل دموکراسی آمریکا با بحث نژادپرستی است و پلیس این کشور چون متمرکز و در اختیار دولت فدرال نیست و رئیس جمهور نمی تواند به آنها دستور دهد و این پلیس ها مستقل کار می کنند و بصورت شرکت هایی وجود دارند و از آدم های خشن استفاده می کنند تا بتونند اوضاع را در دست بگیرند و امنیت برقرار کنند و از طرفی هم وقتی این پلیس ها بحث نژادپرستی هم درنظر بگیرند با  فاجه ای نظیر اتفاق چند وقت پیش مواجه می شوند و قابل توجه است وقتی در دسته های امنیتی و دولتی و پلیس نفوذ دارند احساسات نژادپرستانه که اوج میگیرد این اتفاقات پیش می آید و بخش دیگری از جامعه که مخالف نژادپرستی است کاملا موضع میگیرند و تظاهرات می کنند ناشی از همین واقع است.

ملازهی گفت: بعد از فروپاشی اتحاد شوروی سابق متفکرین به این نتیجه رسیدند که دنیا، دنیای سرمایه داری است و بقیه نظام ها کارآمدی و کارایی خود را نشان دادند و اثری ندارد و نظام سرمایه داری روی کار آمد.

وی ادامه داد: در سالهای اخیر در آمریکا و اروپایی که نظام سرمایه داری حاکم است نتوانسته اند مسائل را حل و فصل کنند و خیلی ها معتقدند نظام سرمایه داری درست مانند نظام کمونیستی که به بن بست رسید این نظام هم روبه فروپاشی و بن بست است و مسائلی انسانی از قبیل عدم تبععیض، توزیع ثروت در جامعه و رفع بیکاری و ... این انتقادات جدی بر این نظام وارد شده است.

کارشناس امور بین الملل اذعان کرد: دو منبع جهانی قدرت؛ یکی نظام کمونیستی اتحاد شوروی سابق و دیگری نظام سرمایه داری غرب بعد از جنگ جهانی دوم شکل گرفته بودند که نظام اتحاد شوروی سابق شکست خورد اما بقایای این نظام هنوزم وجود دارد، مانند کشور چین که نظام سرمایه داری با نظام کمونیستی ترکیب کرده و موفق هم بوده است ولی در کل دنیا نظام کمونیستی رو به افول رفت و از لحاظ ایدولوژیکی شکست خورد.

وی با اشاره به اینکه آمریکا در آینده ای نزدیک دیگر قدرت اول جهان نیست خاطرنشان کرد: دوران اوج قدرت آمریکا در چند سال دیگر به پایان خواهد رسید و کشوری مانند چین که فرمول معادله قدرت جهانی را پیدا کرده است و بنظر می رسد که جایگزین امریکا خواهد شد و به اعتقاد کارشناسان دنیای آینده از لحاظ قدرت بین الملل چند قطبی خواهد شد؛ یه قطب اروپا، ژاپن، چین، هند و امریکا هرکدام یه قطب خواهند بود.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcfxtdyew6d0ma.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما