تاریخ انتشار :شنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۹ ساعت ۱۴:۲۷
رضا وردانی گفت: متوقف کردن وسوسه اقدام مهمی در ترک اعتیاد به مواد مخدر است و می تواند تاثیر شگرفی در این مسیر به همراه داشته باشد.
غلبه بر وسوسه؛ کلید رهایی از منجلاب اعتیاد
به گزارش عصرهامون، دنیای اعتیاد، وضعیتی شبیه همان روح سرگردان را دارد، دنیایی سراسر مه آلود، پر از "نمی دانم" و "باورهای غلط"، آنقدر عجیب که گاهی حتی درک آن برای اطرافیان و خود فرد هم سخت است.
 
اما آنچه به دغدغه برای بسیاری از معتادان و خانواده های آن تبدیل شده، این است که چگونه این دنیای متلاطم را آرام کنند، چراکه هستند افرادی که میل به ترک دارند، اما نمی‌توانند اراده کنند و از دام اعتیاد رها شوند.

10 سال تلاش بیهوده

 یکی از شهروندان زاهدانی در این باره به خبرنگار ما گفت: حدود 10 سال است که همسرم اعتیاد دارد، ابتدای ازدواجمان این موضوع را نمی دانستم، اما رفته رفته با رفتارهایش مشکوک شدم.
 
وی که نخواست اسمش منتشر شود، افزود: در این سال ها همه تلاشم را انجام دادم تا ترک کند، اما وی هر بار منکر اعتیادش می شود که به نظر می رسد تمایلی برای ترک کردن ندارد.
 
این شهروند اضافه کرد: اما شک های من به وی به اندازه ای زیاد شد که سعی داشتم در حال کشیدن مواد مخدر همسرم را ببینم تا ثابت کنم شک من  بیجا نبوده است تا این که این موضوع رخ داد و وی هم تصمیم به ترک گرفت اما بعد از ترک باز هم به دام اعتیاد بازگشت.
 
به گفته وی، این موضوع برای من به دغدغه ای جدی تبدیل شده است و زندگی مشترکمان را تحت تاثیر قرار داده است، چراکه نه من تمایلی به پذیرفتن زندگی با چنین مردی را دارم و نه او تصمیم قاطعی برای رهایی از منجلاب اعتیاد دارد.

اهمیت شناخت شروع کننده
 
رضا وردانی، درمانگر اعتیاد در این باره به خبرنگار ما گفت: بیماران اعتیاد به مواد مخدر یا محرک که مواد را ترک می‌کنند باید پس از طی کردن دوران درمان مواردی را رعایت کنند، یکی از موارد و مسائل اساسی و مهم، شناخت شروع کننده ها است.
 
وی ادامه داد: شروع کننده ها شامل محل‌ها، اشخاص، اشیا، موقعیت ها یا شرایط درونی یا بیرونی هستند که میل و وسوسه را در این افراد زنده می کنند، به عنوان مثال اگر فرد معتاد به طور معمول عصر روزهای جمعه با دوستان یا یکی از بستگان خود مکانی خاص مواد استفاده می‌کرد، آن مکان می تواند یک شروع کننده باشد.
 
این درمانگر اعتیاد اضافه کرد: در مغز افراد معتاد هنگام مصرف مواد، بین مواد و شروع کننده ها ارتباطی نزدیک شکل می گیرد، در نتیجه شروع کننده ها می توانند باعث فکر مواد و وسوسه در این افراد می شود و آن ها را به سوی مصرف می کشد.
 
وردانی با بیان این که متوقف کردن وسوسه اقدام مهمی در ترک اعتیاد به مواد است، گفت: توصیه می شود افراد معتاد شروع کننده های خود را بشناسند، تا می توانند از آنها دوری و روش های جدید برای مقابله با شروع کننده ها را پیدا کنند.
 
وی تصریح کرد: افراد معتاد نباید فراموش کنند که واقعا تصمیم گرفته اند، کماکان در معرض حمله شروع کننده ها و وسوسه خواهند بود، برخی بر این تصور هستند که چون نیت کرده اند مواد مصرف نکنند و تصمیم جدی برای درمان گرفته اند، دیگر نباید وسوسه شوند و به مواد فکر کنند این مطلب صحیح نیست و شروع کننده ها اصولا فکر مواد را در ذهن این افراد شعله ور می سازند.
 
این درمانگر اعتیاد اذعان کرد: بنابراین با رعایت برخی نکات هرچند کوچک اما ضروری و مهم می توان در روند درمان موفق بود.
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcepn8zejh8woi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما