تاریخ انتشار :يکشنبه ۱ تير ۱۳۹۹ ساعت ۱۳:۵۱
گامی اساسی در راه مبارزه با بیماری های دامی؛

افزون بر 24 هزار راس دام علیه بیماری بروسلوز واکسینه شدند

مهدی حسینی، مدیرکل دامپزشکی سیستان وبلوچستان از واکسینه شدن 24 هزار و 845 راس دام علیه بیماری بروسلوز خبر داد.
افزون بر 24 هزار راس دام علیه بیماری بروسلوز واکسینه شدند
به گزارش عصرهامون، بیماری تب مالت یکی از مهم‌ترین بیماری‌های مشترک بین انسان و دام است که عمدتاً از طریق مصرف فرآورده‌های لبنی غیر پاستوریزه از جمله شیر محلی نجوشیده، پنیر محلی و… به انسان منتقل و به دلیل ایجاد عوارضی همچون سقط جنین و کاهش تولید شیر در دام، از اهمیت بهداشتی و اقتصادی فراوان برخوردار است.

مصرف لبنیات سنتی یکی از عوامل انتقال تب مالت است. بر این اساس نجوشاندن شیر محلی و مصرف آن در هر نوع فرآیند غذایی، ویروس تب مالت را به راحتی منتقل می کند که در این زمینه با حرارت دادن شیر در فرآیند تولید، ویروس تب مالت از بین رفته و احتمال انتقال بیماری از طریق آن فرآورده ها کاهش می‌یابد.

در این میان از آنجایی که بازار شيرها، ماست ها و خامه ها و ساير لبنيات محلی و غير استاندارد در جامعه هميشه از رونق خاصی برخوردار است می طلبد شهروندان دقت بیشتری در مصرف این اقلام داشته باشند چرا که بارها شاهد فروش سرشیر و خامه نیز به صورت پنهان در برخی از این مراکز هستیم.

با این تفاسیر طبق گفته برخی از متخصصان علوم پزشكی و تغذيه ای، همانقدر كه مصرف لبنيات سالم و فراوری شده توصيه می شود شهروندان باید برای مصرف محصولات لبنی فله ای و غير استاندارد راه اجتناب در پيش گيرند و سلامتی خود را با طعم خوشمزه محصولات لبنی فله ای معامله نكنند.

مبارزه با بيماری های دامی مهمترين رسالت دامپزشكی

مهدی حسینی، مدیر کل دامپزشکی استان در گفت وگو با خبرنگار ما با بیان اینکه بيماری بروسلوز از جمله بيماری های مشترک انسان و دام است، افزود: واكسيناسيون و پيشگيری از شيوع اين بيماری از اهميت ويژه ای برخوردار است بر همین اساس 10 هزار و 558 راس دام سال گذشته علیه این بیماری واکسینه شدند.

وی بیان کرد: پيشگيری و مبارزه با بيماری های دامی و بيماری های مشترک بين انسان و دام يكی از مهمترين رسالت های سازمان دامپزشكی است.

این مقام مسئول ادامه داد: از آنجایی که صنعت دامپروری در ايجاد اشتغال و تامين امنيت غذايی اهمیت بسزایی دارد از ابتدای سال جاری تاکنون نیز 24 هزار و 845 راس دام در راستای کنترل و مبارزه با بیماری بروسلوز واکسینه شدند.

حسینی خاطر نشان کرد: مایه کوبی دام‌ها باعث کاهش بروز تب مالت در انسان ها شده و با افزایش ایمنی در جمعیت دامی قادر به کنترل بروسلوز  در انسان ها خواهیم بود و ترکیب آموزش بهداشت و مایه کوبی دام‌ها برای کنترل بروسلوز بسیار مهم و ضروری می باشد.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdccopqso2bqio8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما