تاریخ انتشار :سه شنبه ۳ تير ۱۳۹۹ ساعت ۱۵:۳۴
جریانی با برچسب زنی تندروی و کار افراطی اصل اساسی دیپلماتیک یعنی اقدام متقابل که باعث بازدارندگی و اصلاح رفتار طرف مقابل می شود را از کشورمان گرفته و وضعیت موجود را که به نفع منافع ایران نیست و امتیازاتی برای غرب داشته به بار آورده است.
جریانی که ضربه اصلی را به برجام وارد کرد/ چه کسانی اروپایی ها را گستاخ تر کردند؟
به گزارش عصرهامون به نقل از راه دانا؛ پس از اینکه شورای حکام قطعنامه ای را علیه کشورمان صادر کرد که با خط دهی رژیم صهیونیستی و آمریکا و با کار عملیاتی سه کشور اروپایی انجام شد، سئوال اساسی که برای افکار عمومی بوجود آمد این بود که «ایران چه واکنش و برخورد متقابلی در این عرصه انجام می دهد؟» 
برخورد متقابل در عرصه دیپلماتیک یکی از سیاست های بازدارنده و همچنین واکنشی است که در حوزه بین الملل نه تنها در یک امر معقول و مورد قبول است بلکه در بسیاری از موارد ضروری است و هم یک اقدام تنبیهی محسوب می شود که سد راه بروز رفتارهای مجدد است.
 
اقدام متقابل اصل اساسی دیپلماسی که بازدارنده است
 
در همین زمینه طرح های مختلفی برای واکنش به قطعنامه شورای حکام از سوی کارشناسان و نمایندگان مجلس یازدهم مطرح شده است. برخی موضوع خروج از «ان پی تی» را مطرح کرده اند که از سوی کارشناسان در حال بررسی است. مهمترین موضوع در اقدام متقابل این است که اروپایی ها را به مسیر درست تامین منافع ایران هدایت کند و مسیر انحرافی که تروئیکای اروپایی طی می کند و موجودیت برجام را دوباره به خطر انداخته است را رفع کند.
 
اما از همین امروز عده ای از عناصری که همواره طرفدار مذاکره با غرب در هر شرایط بوده اند این روزها مطرح می کنند که نبایستی واکنش متقابل محکمی برای اقدام شورای حکام علیه کشورمان داشته باشیم و بازهم این موضوع را زیر سایه مذاکرات باید حل کنیم.
 
جالب است که این افراد با القای این موضوع که واکنش متقابل نوعی تندروی است سعی می کنند ابزار دیپلماسی که در همه کشورها مورد استفاده قرار می گیرند را از کشورمان بگیرند. 
 
این جریان با تکرار کلید واژه «تنش زدایی» که از اوائل دولت یازدهم تا به امروز درباره سیاست خارجی کشورمان مطرح شده است و همین موضوع منجر به شکل گیری برجامی شد که هنوز نتیجه خاصی برای کشورمان نداشته است، سعی می کنند ابزار دیپلماتیک اقدام متقابل را از کشورمان بگیرند.
 
جالب اینجاست که همین افراد اذعان دارند که قطعنامه ای که اخیرا علیه کشورمان منتشر شد از جمله اساسی ترین ضرباتی بود که به برجام وارد شد و بیان می کنند که نباید وارد موضعی شویم که پرونده از شورای حکام وارد شورای امنیت شود. بنابراین همین جریان بود که با مسامحه کاری در مقابل غرب و زمینه سازی برای کارشکنی آمریکایی ها و اروپایی ها زمینه ضربه خوردن برجام را فراهم کردند و اکنون از برجام جلدی تو خالی باقی مانده است.
 
چه تفکری به برجام ضربه زد؟
 
در همین رابطه، «حشمت الله فلاحت پیشه» نماینده سابق مجلس بیان کرد: « من معتقدم ایران باید در چهارچوب دیپلماسی مانع از انتقال پرونده از شورای حکام به شورای امنیت شود. فعالیت های هسته ای ایران نظامی نیست و منع فقهی و راهبردی در این زمینه وجود دارد و ما نباید اجازه دهیم که به مانند چند سال قبل در یک شرایط غیر عادلانه و همچنین بر اساس افراطی گری های زائد، پرونده به شورای امنیت برود. باید در همین شورای حکام رفع نقص کرد چرا که اگر این پرونده به شورای امنیت برود فضای تحریمی جدیدی علیه کشور شکل می گیرد.»
 
این درحالی است که آنچه امروز در برجام بوجود آمده است و اروپایی ها را گستاخ کرده موضوع عدم پاسخگویی متقابل به کشورهای غربی بوده است. این روند باعث شده تا اروپایی ها که خود را حامی برجام می دیدند هر روز به فکر وارد کردن ضربه ای دیگر به کشورمان و سند توافق برجام باشند.
 
 
در همین رابطه متاسفانه توجیهات برخی از رسانه ها که با تیتر « امضای کری تضمین است» و «موگرینی: هر چه تهران بگوید» فضایی ساده لوحانه بوجود آورد که سبب ساز گستاخ شدن بیشتر غربی ها و اعمال فشار و کارشکنی بیشتر علیه منافع کشورمان شد.
 
امیر حمزه نژاد
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcdk90ffyt0xf6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما