تاریخ انتشار :شنبه ۷ تير ۱۳۹۹ ساعت ۰۹:۰۶
گرمای سوزان و کمبود امکانات،بلای جان نخلستان های جنوب شرق کشور؛

بیش از 400 اصله درخت طعمه آتش شد/مردم همچنان چشم انتظار تدبیر مسئولان دولتی هستند

با گرم شدن هوا " آتش" این مهمان ناخوانده بار دیگر به جان نخلستان‌های جنوب شرق کشور افتاده است.
بیش از 400 اصله درخت طعمه آتش شد/مردم همچنان چشم انتظار تدبیر مسئولان دولتی هستند
به گزارش عصرهامون، همه ساله با شروع فصل تابستان و افزایش دمای هوا شاهد آتش سوزی نخلستان ها در اقصی نقاط استان پهناور سیستان و بلوچستان هستیم. آتشی که به جان باغ ها می افتد و رنج چندین ساله کشاورزان را به هدر می دهد.

این آتش سوزی ها که عمدتا مهار آن وقت زیادی برده و باعث نابودی شمار زیادی از اصله های یک یا چند نخلستان می شود تنها دغدغه کشاورزان این دیار نیست چرا که هر از چند گاهی دلایل مختلفی چون خشکسالی، گرما، آفات کشاورزی، حمله ملخ های صحرایی و ... باعث شده تا هويت نخلکاران واقعی که سالها عرق جبین خود را برای مثمرثمر شدن این درختان بکار گرفته اند، نادیده گرفته شود و ارزش افزوده حاصل از آن در جيب دلالان بازار شود.

با این تفاسیر در حالی دمای هوا در برخی از مناطق سیستان و بلوچستان به ۵۰ درجه می رسد که فرا رسیدن تابستان برای نخلداران و کشاورزان این خطه از کشور دردسرهای فراوانی به همراه دارد. کابوسی وحشتناک که خواب را از چشمان کشاورزان گرفته به گونه ای که عدم جمع آوری ضایعات پای نخیلات پس از هرس کردن، نبود راه عبور برای خودروهای آتش نشانی در نخلستان ها، گرمای بیش از حد و...  از مهمترین دلایل گسترش آتش سوزی ها در این استان به شما می رود.

این در حالیست که با اندکی حمایت دولتی از کشاورزان می‌توان بسیاری از مشکلات اقتصادی ساکنین این منطقه محروم را رفع کرد زیرا فقر و مشکلات اقتصادی موجود در سیستان و بلوچستان موجب شده تا کشاورزان نتوانند محصولات کشاورزی و باغات خود را بیمه کنند و در بسیاری از موارد پس از آتش سوزی  زندگی این کشاورزان فقیر نابود شده و هیچ ارگان و سازمانی هم نمی‌تواند برای آنها کاری انجام دهد.
 

 
در همین راستا برای بار چندم شاهد وقوع آتش سوزی در نخلستان ها جنوبی استان هستیم که آخرین آن پنج شنبه 6تیرماه به وقوع پیوست و در پی آن باغات دهستان هودیان شهرستان دلگان طعمه حریق شد.

حریقی که همچون همیشه با همت و یکدلی مردم محلی، گروه های جهادی و بسیجیان در آغازین لحظات اطفاء شد هر چند دو خودرو به محل آتش سوزی اعزام شد.
 
رحیمی یکی از کشاورزان هودیان دلگان در گفتگو با خبرنگار ما با تاکید بر اینکه 50 اصله نخل و 15 بوته درخت پرتقال و انار از من طعمه حریق شده اند، بیان کرد: 500 میلیون ریال فقط خسارتی بوده که از محصول درختان من وارد شده است.

کشاورزان خسارت دیده چشم انتظار حمایت دولتمردان

وی ادامه داد: هر کدام یک از این درختان خرما نزدیک به 50 تا 60 سال عمر داشته که خسارت آنها هم غیرقابل جبران است چرا که زحمت عمر یک انسان پای آن بوده است.

 
رحیمی با بیان اینکه تنها درآمد او و اکثر اهالی دهستان هودیان شهرستان دلگان کشاورزی است، تصریح کرد: از دولت و مسئولان تقاضا داریم تا نسبت به جبران خسارت و کمک به کشاورزان آسیب دیده اقدام کنند.

مجتبی شجاعی، فرماندار شهرستان دلگان در این خصوص به خبرنگار ما گفت:از عصر پنجشنبه هفته قبل، نخلستان و مرکبات دهستان هودیان شهرستان دلگان سیستان و بلوچستان طعمه حریق شد که با تلاش مردم و بسیجیان پس از 4 ساعت اطفا شد.

این مسئول عنوان کرد: در آتش سوزی باغات دهستان هودیان این شهرستان تعداد ۳۵۰ اصله درخت خرما و حدود ۵۰ الی ۶۰ بوته درخت انار و پرتقال طعمه حریق شده اند.

آتش سوزی در ۳هکتار باغ در شهرستان دلگان

شهناز رفعت پور، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دلگان در گفت وگو با خبرنگار ما گفت: متأسفانه در اثر آتش سوزی رخ داده ۳۵۶ نخل خرما، ۵۳اصله درخت انار، پرتقال و لیمو نابود شد.
 

 
وی با بیان اینکه علت آتش سوزی توسط کارشناسان در دست بررسی است، افزود: در جریان این آتش سوزی به ۱۴بهره بردار هودیانی خسارت وارد شده است.

این مقام مسئول ادامه داد: کشاورزانی که محصول خودرا بیمه کرده‌اند نگرانی در این خصوص نداشته باشند زیرا بیمه خسارت وارده به آنان را پرداخت خواهد کرد.

با این تفاسیر از آنجایی که شغل اکثر مردم منطقه کشاورزی است با توجه به خسارت گسترده به باغات و همچنین نزدیکی فصل برداشت برخی از محصولات می طلبد دولتمردان اقدام به حمایت از این قشر آسیب دیده کنند چرا که گرمای هوا از یک سو و ریزش ملخ های صحرایی از سوی دیگر خسارات زیادی به کشاورزان وارد کرده که رسیدگی به مشکلات آنان همت مسئولان را می طلبد.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcjmmeviuqe88z.fsfu.html
منبع : عصرهامون
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها