کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی سیستان و بلوچستان مطرح کرد؛

لبه تیز بودجه عمرانی بر گلوی 76 هزار پروژه ناتمام کشور/بخش خصوصی ناجی طرح های نیمه کاره است

8 تير 1399 ساعت 0:00

مهرداد عرب اول، گفت: عدم تحقق میزان درآمدهای پیش بینی شده در بودجه یکی از دلایل به سرانجام نرسیدن پروژه های نیمه تمام است.


مهرداد عرب اول، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی سیستان و بلوچستان در گفت و گو با عصرهامون  با اشاره به صفر تا صد بودجه 99 و وضعیت استان بیان کرد: بر اساس برآورد مرکز آمار ایران در سال ۹۸ جمعیت سیستان و بلوچستان ۲ میلیون و ۹۷۸ هزار نفر و بعد خانوار در این استان ۳.۸ و در کشور ۳.۲ است.

وی ضریب شهرنشینی را در سیستان و بلوچستان ۵۰.۹ و در کشور ۷۵.۱ درصد اعلام کرد و افزود: تراکم در استان به ازای نفر در کیلومتر مربع ۱۶.۴ و در کشور ۵۱ نفر و نرخ مشارکت اقتصادی در استان ۳۷.۵ درصد و در کشور ۴۴ درصد است.

این مقام مسئول با بیان این که جی دی پی استان نیز ۱.۳ درصد کشور است اذعان کرد: ۱۱.۴ درصد مساحت کشور به سیستان و بلوچستان اختصاص دارد و وسعت این استان به اندازه ۹ استان شامل چهارمحال و بختیاری، بوشهر، ایلام، کهگیلویه و بویراحمد، کردستان، کرمانشاه، مرکزی، قم و همدان است.

اختصاص 76 درصد منابع عمومی دولت به حقوق کارکنان

به گفته عرب اول، در سال ۹۹ بر اساس قانون بودجه که به تصویب مجلس رسید، ۲ میلیون و ۲۶ هزار میلیارد تومان کل منابع دولت است، از این رقم یک میلیون و ۴۸۸ هزار میلیارد تومان به شرکت های دولتی و بانک ها مربوط می شود و ۶۵۰ هزار میلیارد تومان آن بودجه عمومی دولت است.

وی تصریح کرد: از این اعتبار، ۵۷۱ هزار میلیارد تومان منابع عمومی دولت، ۷۹ هزار میلیارد تومان مربوط به درآمدهای اختصاصی دولت است و از محل ۵۷۱ هزار میلیارد تومان، ۴۳۶ هرار میلیارد تومان یعنی ۷۶ درصد آن به عنوان حقوق پرداخت می شود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی سیستان و بلوچستان اضافه کرد: ۸۸ هزار میلیارد تومان هم مربوط به اعتبارات تملک دارایی یا عمرانی و ۴۷ هزار میلیارد تومان آن تملک دارایی های مالی شامل اسناد خزانه، اوراق اسلامی و برداشت از صندوق توسعه و ذخیره است.

عرب اول با بیا این که ۴۰ هزار میلیارد تومان از اعتبارات تملک دارایی یا عمرانی مربوط به اعتبارات ملی است، افزود: ۱۹ هزار میلیارد این اعتبار بین ۳۱ استان تقسیم و ۲۷ هزار میلیارد تومان نیز در قالب ردیف های متفرقه جدول ۹ ماده واحده قانون تعریف می شود. 

2 هزار و 55 میلیارد تومان سهم سیستان و بلوچستان

وی با بیان این که در بودجه ۹۹ سهم سیستان و بلوچستان ۲ هزار و ۵۵ میلیارد تومان از این رقم است، گفت: بعد از خوزستان، رتبه دوم اعتبارات در قالب جدول 1 - 10 به سیستان و بلوچستان اختصاص دارد و از سه درصد نفت و گاز سهم استان ۱۷۰ میلیارد تومان است.

این مقام مسئول تصریح کرد: در بخش راه های روستایی ۱۴ میلیارد و ۷۰۰ میلیون برای اولین بار امسال به جدول 1 - 10  اختصاص یافته که رتبه سوم در این بخش ازآن سیستان و بلوچستان است.

عرب اول با بیان این که ۶۱۲ میلیارد تومان از اعتبارات متوازن به سیستان و بلوچستان اختصاص دارد که در این بخش هم استان رتبه اول را دارد، گفت: در حوزه ۲۶ صدم ارزش افزوده ۱۲۰ میلیارد تومان اعتبار داریم که رتبه دوم این بخش به استان اختصاص دارد.

وی با بیان این که در تبصره ۱۹ نیز ۸۳ میلیارد تومان اعتبار داریم، افزود: به همه استان ها متناسب با نیازها و ظرفیت ها و بر اساس دستورالعمل های قانونی اعتبار اختصاص می یابد.

به گفته رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی سیستان و بلوچستان، تصمیم گیری در نظام بودجه ای و برنامه ریزی بر عهده شورای برنامه ریزی استان به ریاست استاندار و دبیری این سازمان است.

راهکار اتمام پروژه های نیمه کاره

عرب اول با اشاره به پروژه های ناتمام هم بیان کرد: در سال های گذشته متاسفانه تعداد طرح های نیمه تمام دولت ها باقی مانده و به سرانجام نرسیده است، باید به سمتی برویم که این پروژه ها را مدیریت کنیم.

وی گفت: طبق آنچه قانون تکلیف کرده است، از محل تبصره ۱۹ قانون بودجه یا ماده ۲۷ قانون الحاق ۲ اجازه داریم طرح هایی که برای بخش خصوصی جاذبه دارد را واگذار و از آن ها حمایت کنیم.

این مقام مسئول تصریح کرد: بنابراین در این راستا جاذبه های مختلفی ایجاد می شود تا تعدد این پروژه های نیمه تمامی که در دست دولت است کمتر شود.

عرب اول تعداد کل پروژه های نیمه تمام ملی را ۶ هزار پروژه و طرح های نیمه تمام در سطح استان ها را نیز ۷۰ هزار مورد اعلام کرد و افزود: اگر قرار است دولت این طرح ها را به سرانجام برساند ۴۵۰ هزار میلیارد تومان پول نیاز است.

8 سال زمان برای تکمیل پروژه های ناتمام

وی اضافه کرد: این در حالی است که تملک امسال ۸۸ هزار میلیارد تومان است یعنی ۸ سال زمان می برد تا طرح های نیمه تمام به سرانجام برسد، آن هم در صورتی که پروژه جدید تعریف نشود.

 رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی سیستان و بلوچستان تصریح کرد: بنابراین قانون ساز و کاری را ایجاد کرده است و بخش خصوصی را ترغیب می کند تا در این وادی ورود  و در بخش های مختلف نسبت به تکمیل پروژه ها اقدام کند.

وی با تاکید بر این که بودجه مجموعه ای از اعداد و ارقامی است که پیش بینی می شود و می تواند محقق شود یا این که محقق نشود، خاطرنشان کرد: عدم تحقق میزان درآمدهای پیش بینی شده در بودجه یکی از دلایل به سرانجام نرسیدن پروژه های نیمه تمام است.

انتهای پیام/ 


کد مطلب: 126308

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/news/126308/لبه-تیز-بودجه-عمرانی-گلوی-76-هزار-پروژه-ناتمام-کشور-بخش-خصوصی-ناجی-طرح-های-نیمه-کاره

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir