تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۱ تير ۱۳۹۹ ساعت ۱۱:۲۴
علی رغم هشدارهای مدیران بهداشتی، اما با بی توجهی مسئولان دولتی حالا شاهد رشد فزاینده آمار مبتلایان و فوتی های کرونا در کشور هستیم، آماری که از آغاز موج دوم کرونا در کشور حکایت می کند و باید برای شیوع دوباره کرونا آماده باشیم.
موج جدید کرونا در سایه بی‌توجهی به هشدارها/ چه کسانی «#در_خانه_بمانیم» را کم‌رنگ کردند؟
به گزارش عصرهامون به نقل از راه دانا؛ سی ام بهمن ماه سال گذشته بود که زنگ ورود کرونا به ایران به صدا درآمد، ویروسی که یکی از بزرگترین خانواده ویروس ها است که اغلب با عوارضی مانند تب، سرفه، تنگی نفس و مشکلات حاد تنفسی و برخی علائم دیگر مانند کوفتگی و درد، آبریزش بینی، گلودرد و اسهال همراه است.

پس از شیوع گسترده این ویروس در کشور چین، مسئولان دولتی علی رغم هشدارهای سازمان بهداشت جهانی در باره خطرات این نوع بیماری، تنها به گفتار درمانی با مردم اکتفا کرده و اقدام چندان موثری ازسوی آنها دیده نشد.

غایب همیشه میدان کشور؛ این بار در کرونا

تا آن روز حدود 23 استان کشور درگیر کرونا بودند و پس از آن نیز شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه" در اطلاعیه‌ای اعلام کرد نماز جمعه این هفته در تهران و ۲۲ شهر دیگر ایران برگزار نخواهد شد.

با این حال حسن روحانی در ماجرای شیوع کرونا در اکثر استانهای کشور همچنان غایب اصلی میدان بود، تا جایی که حجت الاسلام ناصر موسوی لارگانی نماینده فلاورجان با انتقاد از حسن روحانی در صفحه توئیتر خود نوشت: تنها کسی که به شعار در خانه بمانیم عمل کرد آقای رییس جمهور بود.

کنایه جالب آقای نماینده به حسن روحانی

کنایه این نماینده مجلس و برخی رسانه‌ها موجب شد تا حسن روحانی در مجالس حضور پیدا کرده و خواستار منع آمد و شد مردم و ایجاد برخی محدودیت ها شود، کاری که باید پیش تر از شیوع کرونا در استانهای کشور اجرایی می شد.

رییس جمهور پس از این کنایه‌ها در معرض دید مردم و رسانه‌ها قرار گرفت، او در اسفندماه ۹۸ دستور داد تا ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا در کشور تشکیل و ریاست آن را برعهده گرفت، این در حالی است که چندین روز از ورود ویروس منحوس کرونا به کشور می‌گذرد. 

رییس جمهور علی رغم هشدارهای بهداشتی مقامات پزشکی، طی تصمیمی دستور داد تا از روز شنبه هفتم اسفندماه شرایط غیرعادی به روال عادی بازگردد.

تصمیمی که اعتراض بسیاری از کارشناسان و صاحب نظران بهداشت و درمان کشور را به دنبال داشت.

در عین حال مسئولان بهداشتی در آن زمان اذعان داشتند که ویروس کرونا از اوایل بهمن به صورت خزنده و بی‌علامت در ایران چرخش داشته است.

حسن قاضی‌زاده هاشمی، وزیر سابق بهداشت نیز با انتقاد از نحوه مدیریت کرونا، نگرانی خود را از اواخر آذرماه در قالب یک بسته پیشنهادی برای مسئولان ارسال کرده است اما او تلاش هایش را دراین باره کم ثمر می داند.

تفاوت دیدگاه بین روحانی و نمکی بر سر کرونا

پس از دستور حسن روحانی برای بازگرداندن تمام فعالیت اصناف و ... ، اختلافات دولت و مقامات بهداشتی به یک روند در برابر کرونا تبدیل شد، به طوری که قائم مقام بازرگانی وزارت صمت طی نامه ای به کلیه استانها بر خلاف مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا دستور عدم وقفه در کار و تولید کشور را صادر کرد. این دستور که در تاریخ ۹ فروردین ۹۹ تنظیم شده بود اعتراض سعید نمکی وزیر بهداشت را در پی داشت.

این انتقادات از عملکرد ویژه حسن روحانی به درون ستاد مقابله با کرونا نیز کشیده شد، سعید نمکی وزیر بهداشت از ابلاغ دستور بازگشایی کلیه مشاغل و مراکز کسب‌وکار از سوی وزارت صنعت و معدن و تجارت انتقاد کرد.

او در نامه ای به حسن روحانی نوشت: «اخیرا بدون اطلاع ستاد ملی مقابله با کرونا، نامه‌‌ای توسط قائم‌مقام محترم وزارت صنعت، معدن و تجارت به کلیه استان‌‌ها ابلاغ شده که عملا دستورالعمل اداری برای بازگشایی کلیه مشاغل و مراکز کسب‌وکار تلقی می‌‌شود که این شیوه با نقش، مسئولیت و جایگاه ستاد ملی مقابله با کرونا مغایرت دارد.»

سیاست غلط دولت در قبال بازگشایی‌های زودهنگام و افزایش مبتلایان به کرونا

در پی این بازگشایی های زودهنگام،آمار مرگ مبتلایان به کرونا در فروردین و اردیبهشت ماه به عدد 160 نفر در روز رسید به طوری که تاکنون این رقم در هیچ نقطه ای از ایران مشاهده نشده بود.

این بازگشاییها و اصرار بر آن از سوی مقامات دولتی تا آنجا ادامه داشت که بنا بر آمار رسمی وزارت بهداشت تا روزهای پایانی اردیبهشت ماه حدود 114 هزار نفر در ایران مبتلا به کرونا شده اند و بیش از 6هزار نفر نیز جان باخته اند.
 

سعید نمکی وزیر بهداشت در یک مصاحبه مطبوعاتی با اشاره به فشار وارده بر وی و دستگاه بهداشت برای بازگشایی برخی اماکن، اظهارکرد: عده‌ای تصور می‌کنند بحران مهار شده و دیگر ویروس کرونا وجود ندارد.

او ضمن توصیه به مردم و مسئولان به رعایت فاصله های اجتماعی در ایام کرونا، عنوان کرد: با روالی که اکنون در جریان است "دقیقه ۹۰ از گوشه‌های زمین گل خواهیم خورد. این کنایه وزیر بهداشت خطاب به مسئولان دولتی بود که تاکنون پا روی سیاستهای بهداشتی مقابله با کرونا گذاشته بودند و از طرفی مردمی را نیز شامل می شود که نگاهشان به مسئولان بوده و دیگر نسبت به پروتکل های بهداشتی بی تفاوتند.

فاصله سانتی‌متری مردم در مترو خطرناک‌تر از همیشه

پس از شدت گرفتن آمار مبتلایان به کوید ۱۹ در تهران، اجرای فاصله گذاری اجتماعی با ناوگان از جنگ برگشته مترو و اتوبوسرانی را شاید نتوان موفق دانست، کمبود واگن‌های قطار و ناوگان اتوبوسرانی را شاید یکی از علل ناموفق اجرای این طرح دانست به طوری که در ایام مقابله با کرونا در تهران و برخی کلانشهرها، نه تنها طرح فاصله گذاری اجتماعی به درستی رعایت نشد بلکه در یک در ساعات پیک حضور مسافران، فاصله افراد با هم به سانتی متر می‌رسید.

سعید نمکی وزیر بهداشت، با انتقاد ازعدم ترمیم ناوگان حمل و نقل عمومی در ایام شیوع کرونا، اظهار کرد: برای ما امروز مهم‌ترین عامل مهار کروناست،قطعا ما به عنوان متولی سلامت می‌ایستیم تا حداقل مردم بتوانند از خودروی شخصی استفاده کنند تا خطر را کاهش دهیم.

 او ادامه داد: اگر ببینم که حتی دو درصد بار مسافر مترو و اتوبوس افزایش یافته و به این دلیل فاصله‌گذاری‌ها به هم می‌ریزد، قطعا اعلام می‌کنم که وضعیت طرح ترافیک به قبل بازگردد.

سیاستهای چندگانه ترافیکی درباره حمل و نقل تهران

 تا پیش از شیوع کرونا، طرح ترافیک و کنترل آلودگی هوا به طور معمول در تهران اجرا می‌شد اما با ورود ان ویروس اجرای این دو طرح منوط به شرایطی شد.

وزارت بهداشت اجرای طرح ها را موجب سرازیر شدن جمعیت به ناوگان عمومی و شیوع ویروس کرونا می‌داند و شهرداری و پلیس راهور و... عدم اجرای طرح ترافیک را علت اصلی ترافیک سرسام آور تهران می‌داند، با این حال اجرای این طرح برای چندین ماه لغو شد.

 به هر حال اجرا یا عدم اجرای این طرح، دارای موافقان و مخالفانی است که یک سو به عدم شیوع کرونا فکر می کند و سوی دیگر ماجرا از ترافیکی شدن خیابان‌ها و بازگشت آلودگی به هوای تهران نگران هستند


انتقاد رهبر معظم انقلاب از عدم توجه مدیران دولتی به بهداشت

رعایت نکردن پروتکل های بهداشتی از سوی مدیران دولتی و مردم و شیوع دوباره ویروس کرونا و سه رقمی شدن آمار متوفیان، انتقاد رهبر انقلاب از مدیران را در پی داشت.

رهبر معظم انقلاب با انتقاد از بی توجهی مسئولان نسبت به رعایت بهداشت در ایام کرونا، فرمودند: وقتی شما که مسئول دولتی هستید، در یک اجتماع ماسک نمی‌زنید، این جوانی هم که در خیابان دارد راه می‌رود و حوصله‌ی ماسک ندارد، تشویق می‌شود که ماسک نزند.

این انتقاد رهبر انقلاب در پی بی توجهی مدیران دولتی در جلسات و همایش ها به رعایت بهداشت کرونایی بود، انتقادی که حکایت از بی توجهی چندین ماهه مدیران به پروتکل های بهداشتی دارد.

در روزهای گذشته عدم توجه مدیران دولتی به مسائل بهداشتی در جلسات و تلویزیون موجب شد تا موجی از ساده انگاری ها نسبت به کرونا در میان مردم رخ داد به طوری که امروز آمار مبتلایان و متوفیان به کرونا حتی از اسفندماه نیز پیشی گرفته و آغاز موج دوم کرونا دور از ذهن نیست.

انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdchv-nz-23nimd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما