تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۵ تير ۱۳۹۹ ساعت ۰۷:۲۵
تهمینه صالحیان گفت: فلسه داشتن حجاب عواملی همچون آرامش روانی، استحکام پیوند خانواده، استواری اجتماع، ارزش واحترام زن است که دو واژه‌ «حجاب» و «عفت» دراصل معنای منع و امتناع مشترک هستند و تفاوت آنها در ظاهر و باطن قرار می گیرد.
حجاب و عفاف؛ دو بازوی زن برای ساختن سرنوشت بشر/ حفظ حریم زن باعث استحکام و بقا جامعه است
به گزارش عصرهامون، تهمینه صالحیان؛ کارشناس امور فرهنگی در گفت و گو با خبرنگار چهاربهاران گفت: حجاب در این زمان ما یک کلمه معروف برای پوشش زن در جامعه است یعنی یک بانو مسلمان باید هم پوشش مناسب و خاص داشته و هم دارای پرده حجب و حیا و عفت کلام در مواجه با مردم نامحرم بر طبق دستورات دین مبین اسلام داشته باشد.

وی افزود: حجاب یعنی منع و بازداری در ظاهر و عفت یعنی منع در باطن یک انسان و هر دو آنها در کنار هم حجاب کامل می شود و هر کدام به تنهایی نقص در داشتن حجاب به معنای واقعی کلمه است.

معاون فرهنگی در دانشگاه تاکید کرد: حجاب فقط مختص بانوان نیست و باید مرد ها هم از نظر پوشش ظاهری و عفت کلامی و پرده چشم هایشان حجاب داشته باشند تا در کنار حجاب یک زن جامعه ای با آرامش و استحکام درونی و خانواده ای با دوام و روشن داشته باشیم.

صالحیان گفت: زن موجودی گرامی و با ارزش و دارای جایگاه و نقش بسزایی در سرنوشت‌سازی و تربیت بشر دارد و ارزش او فراتر از آن است که امروزه در معرض و دستخوش ارتباطات و روابط بی‌مرز در جامعه باشد.

وی ادامه داد: حجاب و حیا حفظ حریم زن را در پی دارد که باعث مصونیت او در برابر مشکلات می شود، زیرا در سایة محفوظ ماندن این حریم بین خود و نامحرم، احساس امنیّت شکل گرفته و هیچ کس جرأت تعرّض به او را نمی‌کند.

این کارشناس فرهنگی با اشاره به آثار اجتماعی حجاب در جامعه بیان کرد: حجاب جامعه را از آسیب‌ها و ناهنجاری‌ها مصون و حفظ می کند، ترویج فرهنگ عفاف و تبیین ابعاد مختلف آن در جامعه محیط آرام و امنی را برای جوانان فراهم می سازد که به سعادت و سلامت روانی ختم می شود.

وی ادامه داد: معضل بی‌حجابی و بی‌عفتی فقط برای افراد بی‌حجاب مشکل ایجاد نمی‌کند، بلکه آسیب‌هایی که از این معضل ناشی می‌شود، تمام اعضای جامعه را در برمی‌گیرد.

صالحیان با بیان اینکه عفاف مقدم بر حجاب است تصریح کرد: حجابی مورد قبول اسلام است که حتماً مبتنی بر عقل و عفاف باشد و عفافی ماندنی‌تر است که مبنی بر حجاب باشد؛ لذا باید به حجاب و عفاف به‌طور عمیق پرداخت.

وی با اشاره به نقش خانواده برای ترویج حجاب و عفاف اظهار کرد: خانواده مهم‌ترین و اساسی‌ترین نهاد اجتماعی برای ترویج حجاب و عفاف محسوب می‌شود و راه اساسی برای مقابله با فرهنگ غرب، مصون‌سازی و ارتقای فرهنگ جامعه است و حجاب، ضامن سلامت اجتماعی است.

کارشناس و معاون فرهنگی دانشگاه با بیان اینکه خانواده نقش اساسی در انتقال ارزش‌های دینی به فرزندان دارد خاطرنشان کرد: بسیاری از خانواده ها اگر از سنین پایین تر موضوع حجاب و عفاف را با روش ها و زبان مخصوص کودکی به فرزندان خود آموزش دهند، به دلیل نهادینه شدن در سنین نوجوانی و جوانی، مقاومت کمتری از سوی فرزندان بروز داده خواهد شد.

انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdceep8zvjh8wpi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما