تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۶ تير ۱۳۹۹ ساعت ۰۶:۵۷
خرید ارزان محصول خرما توسط دلالان از یک سو و نخریدن تضمینی توسط دولت از سویی دیگر موجب آزردگی کشاورزان جنوب سیستان و بلوچستان شده است.
شیرینی خرمای سیستان و بلوچستان در کام دلالان/ طلایی که از اهمال کاری دولتمردان رنج می برد
به گزارش عصرهامون به نقل از صدای بلوچ، همه ساله با آغاز فصل برداشت خرما یا همان فصل هامین در گویش محلی، دغدغه کشاورزان شهرستان دلگان برای فروش محصول خود هم آغاز می شود، دغدغه ای که آیا محصول خود را به چه قیمت و به چه کسانی بفروشند.

از قدیم الایام خرمای این منطقه را دلالان با قیمتی بسیار نازل چند ماه قبل از برداشت این محصول خریداری می کنند به طوری که برخی از کشاورزان توان پرداخت هزینه های جاری موتور پمپ کشاورزی خود را ندارند چه به برسد برای تامین امرار معاش خانواده خود که برخی از آنان درمانده همین هزینه های حداقلی می شوند.

شیرینی خرمای سیستان و بلوچستان در کام دلالان

حسین بامری از کشاورزان شهرستان دلگان در گفتگو با خبرنگار ما بیان کرد: از اواخر تیرماه و اوایل مرداد فصل برداشت برخی از ارقام خرما در شهرستان دلگان آغاز می شود.

وی با تاکید بر اینکه خرما از سوی دولت به صورت تضمینی خریداری نمی شود، افزود: اغلب کشاورزان این منطقه به سبب نیاز مالی و گذران زندگی، محصول خرمای خود را چند ماه قبل و یا حتی برخی در سال های گذشته به دلالان می فروشند.

بامری ادامه داد: دلالان محصول خرمای این منطقه را به قیمت بسیار پایینی خریداری و جهت فروش به استان های مرکزی و شمال غربی صادر و از آنجا با فرآوری به بازار و حتی به کشورهای دیگر صادر می شود.

وی عنوان کرد: تلاش به ثمر نشستن محصول خرما با کشاورز بلوچ اهل شهرستان دلگان سیستان و بلوچستان است و شیرینی مزه آن به کام دلالان که بدون زحمت سود هنگفتی را به جیب می زنند.

این کشاورز عنوان کرد: نیاز است تا دولت در این زمینه با خرید تضمینی و مناسب محصول خرما مثل گندم که توسط دولت خریداری می شود، یار و کمک کشاورزان شهرستان دلگان باشد.

وقتی مسئولان از زیر بار پاسخ شانه خالی می کنند

شهناز رفعت پور مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دلگان پاسخگوی خبرنگار این پایگاه خبری در خصوص رفع معضل کشاورزان این منطقه نشد.

هر چند در سال گذشته با برخی از این دلالان خرما در سطح شهرستان دلگان برخورد شد اما فعالیت آنان همچنان ادامه دارد و می طلبد که دولت و جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان که متولی بخش کشاورزی است در این خصوص به فکر چاره اساسی باشد.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcjomevhuqe8mz.fsfu.html
منبع : عصرهامون
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها