> مرگ های خاموش در آغوش امواج خروشان خطر غرق شدگی در رودخانه های فصلی بیشتر از دریا در انتظار شناگران است | عصر هامون
تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۷ تير ۱۳۹۹ ساعت ۰۸:۱۰
غرق شدگی ها در رودخانه ها و کانال های آبی این روزها در جنوب استان سیستان و بلوچستان روند فزاینده ای داشته و مرگ و میر در رودخانه های فصلی آماری نگران کننده و هشدار دهنده است.
مرگ های خاموش در آغوش امواج خروشان/ خطر غرق شدگی در رودخانه های فصلی بیشتر از دریا در انتظار شناگران است
به گزارش عصرهامون به نقل از چهاربهاران، با گرم شدن هوا، شنا و آب تنی در رودخانه‌ها، سدها و سواحل دریا افزایش یافته و یکی از علاقمندی های نوجوانان و جوانان است  که به دلیل آشنا نبودن افراد به فنون شنا باعث شده خانواده های بسیاری داغدار شوند.
 
یکی از جذابیت‌های فصل تابستان و بخصوص برای کودکان و نوجوانان شناکردن و آب تنی است و این فقط مختص افرادی نیست که شنا بلدند، بلکه زدن به دل آب و انجام حرکات نمایشی مثل شیرجه و بالانس در دل آبی دریا یا خنکای رودخانه جذاب برای هر فردی لذت‌بخش و مفرح است.
 
بسیاری از این دریاچه‌ها و رودخانه‌ها ظاهری آرام اما باطنی خروشان دارد و همین ویژگی در تنگناها، آرامش و حتی زندگی شناگران تازه‌کار و گاهی کهنه‌کار را هم به چالش می‌کشد.
 
طبق هشدار سازمان اورژانس کشور براساس امار هرساله از غرق شدگان در آب، فوت در رودخانه خطرناکتر و بیشتر از دریا است که در فصل تابستان و بهار نسبت به بقیه فصول سال شایع تر می باشد.
 
اما توصیه کارشناسان برای جلوگیری از این حادثه تلخ و خانمان سوز این است که به مهارت خود و ديگران در شنا كردن اعتماد نكنيد و مغرور نشويد چون شواهد نشان مي دهد كه بيشتر غرق شدگان در رودخانه و دريا كساني بودند كه به دليل آشنايي بسیار کم با شنا به خود مغرور شده وبه هشدارهاي موجود توجه نكرده اند.
 
 خطر مرگ در رودخانه بیشتر از دریا است

نصیر جدگال نجاتگر جمعیت هلال احمر شهرستان چابهار در گفت و گو با خبرنگار ما، گفت:  هر سال با شروع فصل گرما، مونسون و تعطیلات تابستانی هموطنان بسیار زیادی برای فرار از گرما و تابستان به سواحل، رودخانه ها، استخر ها، دریاچه پشت سدها، رجوع می کنند و این بسیار خطرناک و گاها این شادی و تفریح با مرگ پایان می یابد و نیز به یاد داشته باشیم بیشترین غرق شدگی در فصل گرما و رودخانه ها و سواحل اتفاق می افتد.

وی ادامه داد: با توجه به سرد بودن آب آبگیرها و رودخانه ها، برخی افراد به ویژه نوجوانان و جوانان برای فرار از دست گرما به آبتنی در چنین محل‌های خطرناکی روی می‌آورند که با توجه به احتمال خطر غرق شدگی، بهتر است از این کار خودداری کنند.  

وی افزود: برخلاف تصور، رودخانه ها همواره دارای بیشترین تلفات غرق شدگی هستند و بالاترین آمار را به خود اختصاص داده اند.
 
این نجاتگر هلال احمر با اشاره به هشدارهای اخیر هواشناسی بیان کرد: با توجه به هشدار سطح زرد هواشناسی و شروع فصل مونسون توصیه می شود مردم از رفتن به دریا، ساحل و رودخانه های فصلی خودداری کنند.
 
وی ادامه داد: بسیاری از رودخانه ها با ظاهری آرام اما بسیار خطرناک و عمیق هستند، به طوریکه فرد بعد از چند قدم جلو رفتن متوجه عمق زیاد آن و گرفتار گرداب می شود، بنابر این بدون اطلاع از وضعیت منطقه برای شنا اقدام نکنید.
 
آگاهی و اطلاع رسانی به والدین افزایش یابد

جدگال با نگران کننده دانستن آمار مربوط به غرق شدن افراد در رودخانه های فصلی اذعان کرد: باید آگاهی و اطلاع رسانی‌ها در این خصوص افزایش یابد و والدین با ما همکاری کنند.
 
وی گفت: از همه همشهریان که قبل از اقدام به شنا به علايم و هشدارهاي موجود در محل توجه كنيد زیرا عمل به هشدارها ضامن حفظ سلامتي شماست.
 
نجاتگر جمعیت هلال احمر شهرستان چابهار خاطرنشان کرد: همچنین با توجه به ارتفاع امواج احتمال پاره شدن تور های ماهی گیری، غرق شدن قایق های کوچک و شناور های سبک است، لذا توصیه میشود جهت جلوگیری از وقوع اینگونه حادثه ای محدودیت ایجاد کنید.
 
۴ کودک در رودخانه لندیکادین شهرستان نیکشهر غرق شدند
 
رسول راشکی؛ مدیرعامل هلال احمر سیستان و بلوچستان گفت: ساعت ۱۹:۲۰ شب گذشته طی تماس تلفنی مردمی با جمعیت هلال احمر شهرستان مبنی بر غرق شدگی 4 کودک گزارش شد.
 
وی افزود: این ۴ پسر بچه (دو نفر ۸ ساله و دو نفر دیگر ۱۰ و ۱۱ساله) در رودخانه لندیکادین، ۲۰ کیلومتری محور نیکشهر به چابهار غرق شدند.
 
مدیرعامل هلال احمر سیستان و بلوچستان ادامه داد: سریعا یک تیم سیلاب از پایگاه امداد و نجات دینار گلک شهرستان نیکشهر به محل حادثه اعزام شد.
 
وی گفت: پس از جست‌وجوی نجاتگران جمعیت هلال احمر پیکر این چهار کودک در رودخانه کشف و تحویل مقامات اورژانس شد.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcc4eqss2bqim8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها