تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۸ تير ۱۳۹۹ ساعت ۱۲:۲۲
آکنه یک بیماری پوستی است که به دلیل ظاهر نازیبایی که دارد ظاهر شدن آن در سطح پوست می تواند بسیار آزار دهنده باشد و فرد را وادار به رفتارهای غیر منطقی مانند ترکاندن آکنه نماید. آگاهی از علل و انواع آکنه و باورهای غلط در مورد آن می تواند به افراد در مواجه با این عارضه پوستی کمک نماید.
4 باور غلط در مورد جوش صورت که از آنها بی خبرید
به گزارش عصرهامون به نقل از بهداشت نیوز، آکنه در نتیجه بسته شدن منفذ خروج فولیکول مو در پوست در اثر تجمع چربی یا سلول های مرده پوست در کنار باکتری خاصی به نام پروپیونی باکتریوم ایجاد می شود. این عارضه اغلب در ناحیه صورت ، گردن و شانه ها ایجاد می شود و به دو دسته کلی غیر التهابی و التهابی تقسیم می شود:
آکنه های غیر التهابی دو نوع هستند: آکنه های سر سیاه و آکنه های سر سفید
آکنه های التهابی هم به دسته های ملایم، متوسط و شدید تقسیم می شوند.
آکنه های ملایم انواع مختلفی دارند که شامل: سفت دانه ها (پاپول) که گرهک های سفت، دردناک و ملتهب در عمق پوست هستند، جوش های چرکی (جوشدانه) جوش های چرکی برآمده بزرگی که مرکز گرد مشخصی دارند.
آکنه های التهابی متوسط و شدید هم شامل گرهک ها (ندول ها) و کیست ها می شوند.
دلایل متعددی می توانند موجب تشدید این بیماری پوستی شوند که برخی مربوط به عوامل داخلی بدن مانند وراثت، هورمون ها، کارکرد نامناسب کبد و … مربوط شده و برخی دیگر مانند استرس، مصرف برخی داروها و … عوامل مربوط به محیط یا سبک زندگی افراد است. در مورد آکنه باورهای غلطی در بین مردم رایج شده است که در اینجا به اصلاح چند مورد از باورهای غلط می پردازیم:
آکنه مختص سنین نوجوانی نیست
سن ظاهر شدن، میزان و نوع آکنه به عوامل مختلفی از جمله به ژنتیک افراد بستگی دارد و مختص سن نوجوانی نیست بلکه در سنین جوانی و بالاتر هم آکنه در افراد ظاهر می شود. بهترین زمان برای مراجعه به متخصصین پوست در دوران نوجوانی و زمانی است که آکنه ها به تعداد زیاد در پوست ظاهر شده اند. یعنی قبل از اینکه با اقدامات اشتباه نوجوان ها، جای آکنه ها روی پوست آنها تا آخر عمر باقی بماند، با درمان مناسب و دستورات بهداشتی لازم، از پوست نوجوان خود مراقبت نماییم تا مجبور به صرف هزینه های بسیار بالاتر برای لایه برداری، لیزر کردن و سایر روش ها که عمدتا تاثیر چندانی هم ندارند، نشویم.
آکنه مخصوص جوان ها نیست
شستشوی زیاد پوست ممکن است باعث افزایش آکنه شود.خیلی ها تصور می کنند که با شستشوی پوست با آب و صابون می توانند به بهبود آکنه کمک کنند. واقعیت این است که شستشوی دو بار در صبح و شب می تواند در کاهش آکنه موثر باشد اما شستشوی زیاد پوست می تواند پوست را تحریک به ترشح چربی نموده و در نتیجه احتمال ایجاد آکنه های جدید را افزایش می دهد.
آکنه با خوردن شیرینی ایجاد و بدتر نمی شود
علت عمده و اصلی آکنه تغییرات هورمونی است که در دوران نوجوانی بوجود می آید و پوست را برای آکنه مستعد می نماید. خوردن شیرینی تاثیر چندانی بر ترشح چربی و سایر عوامل مولد آکنه ندارد. بنابراین با کاهش مصرف چربی یا شیرینی نمی توانید بطور موثری مانع از ایجاد آکنه شوید.
ترکاندن جوش می تواند آکنه را بدتر کند
بسیاری از نوجوانان تصور می کنند که با ترکاندن جوش و خارج کردن محتوای آکنه موجب بهبود آن می شوند. این تصور کاملا غلط است زیرا با ترکاندن آکنه هم به پوست آن بخش آسیب زده می شود و هم محتوای آکنه که دارای باکتری است و پخش شدنشان روی قسمتهای مجاور آکنه، باعث ایجاد آکنه در مناطق مستعد پوست اطراف می شود.
جهت پیشگیری از آکنه یا درمان آنها لازم است آزمایشات متعددی زیر نظر پزشک متخصص پوست انجام شود تا از علت اصلی ایجاد آکنه اطمینان حاصل شود و پزشک متخصص بتواند اقدام به درمان آن نماید.

انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcf1vdy0w6d0ca.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها