تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱۹ تير ۱۳۹۹ ساعت ۱۱:۳۵
حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی گفت: در اولین سفری که من در دولت یازدهم عازم سیستان و بلوچستان بودم مقام معظم رهبری فرمودند شما کاری کنید که بافت بلوچ فعال شود.
تاکید رهبری بر احیای بافت بلوچ/عزم دولت برای توسعه سواحل مکران و بندر چابهار جدی است
به گزارش عصرهامون، 6 طرح بزرگ صنعتی و معدنی سه استان سیستان و بلوچستان، فارس و اصفهان در سفر سرپرست وزارت صمت به ایرانشهر و حضور ویدئو کنفرانسی رئیس جمهور به بهره برداری رسید.
 
حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی، رئیس جمهور در مراسم افتتاح این طرح ها که به صورت ویدئو کنفرانس دستور بهره‌برداری از طرح‌های تولید نخ پنبه ای صنایع گسترش بافت بلوچ، طرح توسعه تولید انواع قوطی فلزی کنسرو کنارک، فاز اول طرح بازسازی مجتمع انبارهای مکران چابهار، طرح توسعه تولید آهن اسفنجی پاسارگاد، طرح توسعه تولید گندله آهن پاسارگاد و واحد تولید گلوکز و نشاسته شهدینه آران هشت بهشت در سه استان سیستان و بلوچستان، فارس و اصفهان را صادر کرد.
 
روحانی در این مراسم گفت: در سیستان و بلوچستان شاهد یک تحول بسیار خوب هستیم، استانی که دارای گاز و راه آهن است و باید توسعه پیدا کند که در این دولت تلاش می کنیم راه آهن چابهار به زاهدان متصل شود و همچنین طرح آبادانی مکران که برای کشور اهمیت دارد.

اهمیت بافت بلوچ

وی ادامه داد:  مسئله بافت بلوچ برای ما اهمیت داشت و سال ها بود که به خاطر حوادثی که در سال ۸۷ ایجاد شده بود بخش بزرگی از این کارخانه تعطیل بود، در اولین سفری که من در دولت یازدهم عازم سیستان و بلوچستان بودم مقام معظم رهبری فرمودند شما کاری کنید که بافت بلوچ فعال شود.

رئیس جمهور اضافه کرد: حالا هم به خاطر علاقه ای که ایشان به سیستان و بلوچستان دارند و هم به خاطر دورانی که ایشان در زمان رژیم گذشته در این استان بودند و این مناطق را از نزدیک با چشم خودشان قبل از انقلاب دیده بودند، بسیار مایل بودند که مسئله بافت بلوچ فعال و افتتاح شود.
 
روحانی افزود: امروز خدمت ایشان عرض می‌کنم که این آرزو و دستور ایشان اجرایی و عملیاتی شد و ان شاءالله نیمه بافندگی آن هم در این دولت تکمیل خواهد شد.
 
وی خاطرنشان کرد: بسیار مهم است که سیستان و بلوچستان به عنوان یک استان استراتژیک و مرزی برای ما به یک قطب بافندگی پارچه تبدیل شود.
 
افتتاح 4 هزار طرح بالای 80 درصد

حسین مدرس خیابانی، سرپرست وزارت صمت هم در سفر به سیستان و بلوچستان در جمع خبرنگاران گفت: برنامه پنجم پویش تولید - تداوم امید به منظور بهره برداری از چهار هزار طرح بالای ۸۰ درصد در حال اجرا است به این ترتیب که هر پنجشنبه طرح‌های منتخب صنعتی و معدنی با حضور ویدئوکنفرانسی رئیس جمهور در کشور افتتاح می‌شود.
 
وی ادامه داد: در مجموع این پنج هفته ۲۵ طرح بزرگ صنعتی معدنی به مبلغ هزار و سیصد میلیارد تومان و ایجاد اشتغال زایی برای سه هزار نفر به بهره برداری رسید که امروز شش طرح بزرگ صنعتی معدنی در سه استان سیستان و بلوچستان، اصفهان و فارس افتتاح شد.
 
مقام مسئول، در توسعه سواحل مکران و بندر چابهار عزم جدی داریم و مجموعه این اقدامات سبب شد تا تخلیه و پهلوگیری کشتی ها از بندر چابهار در سه ماهه امسال، حدود ۱۰۰ هزارتن بیشتر از کل سال 98 شود، این عزم جدی و راسخ در توسعه سواحل مکران که مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز بوده است، بر توسعه سواحل مکران استوار بود.

افزایش 2 برابری پهلوگیری کشتی ها در چابهار
 
مدرس خیابانی با بیان این که هدف این بود که بندر چابهار را به عنوان یک بندر استراتژیک و سومین قطب بندری جنوب مطرح کنیم، ادامه داد: پهلوگیری کشتی ها در بندر چابهار در سال ۱۳۹۸ حدود 2 برابر سال قبل از آن  بوده است.
 
وی تصریح کرد: سال گذشته در تلاش بودیم که اکثر کشتی های کالاهای اساسی در بندر چابهار پهلو بگیرند و به واسطه این توسعه در چابهار، انبارهای طریق القدس نیز نوسازی و بهسازی شد که در این سفر نیز این انبارها با ظرفیت ۲۵۰ هزار تن کالاهای اساسی مورد بهره برداری قرار می گیرد.
 
سرپرست وزارت صمت اضافه کرد: طرح ۱۰۰ هزار تومانی مخازن روغن نیز در دست ساخت است و با راه اندازی آن، کشتی های کالاهای اساسی روغن نیز قابلیت پهلوگیری در این بندر را خواهند داشت.
 
مدرس خیابانی گفت: تاکید رئیس جمهور نیز در تکمیل هر چه سریعتر راه آهن چابهار به سمت زاهدان و کریدور جنوب به شمال است و در تلاش هستیم تا زیرساخت های تجاری را در بندر چابهار توسعه بدهیم.
 
وی تصریح کرد: می‌خواهیم از ظرفیت‌های معدنی استان سیستان و بلوچستان نیز در حوزه اکتشاف و بهره برداری استفاده کنیم و در چارچوب طرح هایی که وزارت صمت در مناطق کمتر برخوردار دارد، در تلاش هستیم که این استان رونق بگیرد.

سرپرست وزارت صمت اضافه کرد: واحد ریسندگی کارخانه بافت بلوچ ایرانشهر  امروز افتتاح شد و در تلاش هستیم که از طریق ایدرو واحد بافندگی آن نیز به زودی به بهره برداری برسد.

 بر اساس این گزارش، طرح تولید نخ پنبه ای صنایع گسترش بافت بلوچ در  ایرانشهر با ظرفیت تولید چهار هزار و پانصد تن نخ در سال، طرح توسعه تولید انواع قوطی فلزی کنسرو با ظرفیت تولید سالانه هشت هزار تن قوطی و فاز اول طرح بازسازی مجتمع انبارهای مکران در چابهار با ظرفیت ۱۸۰ هزار تن ذخیره کالای اساسی سه طرح مهم سیستان و بلوچستان است که امروز افتتاح شد.

سرمایه گذاری 36 هزار میلیاردی در سیستان و بلوچستان
 
احمدعلی موهبتی، استاندار سیستان و بلوچستان نیز گفت: ۳۶ هزار میلیارد تومان در حوزه صنعتی و معدنی در این استان با ظرفیت اشتغالزایی ۲۰ هزار نفر سرمایه‌گذاری خواهد شد و با تلاش‌های دولت تدبیر و امید نرخ بیکاری در سیستان و بلوچستان سه درصد کاهش یافته است.
 
وی افزود: در سواحل دریای عمان که گنج پنهان بوده و واردات کالاهای اساسی کشور از این نقطه آغاز می‌شود بیش‌از یک میلیارد دلار توسط دولت برای توسعه بندر شهید بهشتی سرمایه گذاری شده است.
 
استاندار سیستان و بلوچستان اضافه کرد: ۳۰۰ میلیون یورو از صندوق توسعه ملی برای تکمیل این خط ریلی اعتبار در نظر گرفته شده که چند روز گذشته عملیات ریل گذاری خط زاهدان - چابهار با حضور وزیر راه و شهرسازی آغاز شد.
 
موهبتی تصریح کرد: گازرسانی در سیستان و بلوچستان شتاب فزاینده‌ای دارد و تا پایان امسال گاز به چابهار می‌رسد و در همین راستا سرمایه‌گذاری در حوزه آب، برق و صنایعی همچون فولاد و پتروشیمی که وابسته به رسیدن گاز هستند شتاب بیشتری می‌گیرند.

انتهای پیام/ 
https://www.asrehamoon.ir/vdcc0eqs12bqio8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها