تاریخ انتشار :جمعه ۲۰ تير ۱۳۹۹ ساعت ۱۱:۳۵
وضعیت کرونا در سیستان و بلوچستان در حالی همچنان روند صعودی دارد که در روزهای آغازین شیوع این بیماری به دلیل رعایت نکات بهداشتی و در خانه ماندن مردم، آمار مبتلایان این استان بسیار کمتر از دیگر نقاط کشور بود.
آمار کرونا در سیستان و بلوچستان همچنان صعودی است/جولان کویید-19 در روزهای گرم جنوب شرق کشور
به گزارش عصرهامون، از اولین روز شیوع کرونا در کشور مطالب زیادی در این باره منتشر شده و کارشناسان مسائل بهداشتی راه های بی شماری برای پیشگیری از این بیماری را به مردم آموزش دادن اما پس از گذشت پنج ماه از حضور ویروس کرونا در ایران اکنون به قطعیت می توان گفت که تنها راه مبارزه با این بیماری حفظ و رعایت بهداشت فردی و فاصله گذاری اجتماعی است کاری که شاید در روزهای اولیه رعایت آن سخت به نظر می رسید و هنوز نیز برخی آن را غیرممکن میدانند اما با توجه به ماندگاری ویروس کرونا می تواند به یک عادت اجتماعی تبدیل شود تا کمترین هزینه در مقابله با این ویروس جان سخت را پرداخت کنیم.

این روزها و با شروع پیک دوم شیوع ویروس کرونا اوضاع در بسیاری از نقاط کشور از جمله استان سیستان و بلوچستان بحرانی شده است تا جایی که طبق اعلام مسئولان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان تخت‌های بستری بیمارستان‌های استان همه پر شده است و در حال حاضر سیستان و بلوچستان از نظر شیوع کرونا در وضعیت «هشدار» قرار دارد.

سیستان و بلوچستان در ضعیت هشدار کرونایی

از همین رو با توجه به اینکه آمار ابتلاء به بیماری کویید ۱۹ در مناطق مختلف استان سیستان و بلوچستان صعودی است باید پروتکل‌های بهداشتی با دقت رعایت شود و در این راستا نقش مردم بسیار پر رنگ است از همین رو رعایت فاصله اجتماعی و پوشیدن ماسک و دستکش در محافل عمومی برای پیشگیری از ابتلاء به ویروس کرونا امری مهم و ضروری است چرا که عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی سبب شیوع گسترده کرونا می‌شود و قطعاً صدمات جبران ناپذیری به همراه خواهد داشت.

شاید مهمترین دلیل افزایش چشمگیر کرونا در این استان باورهای غلطی بود که برخی از مردم داشتند اما گرمای هوا در شهرهای سیستان و بلوچستان و افزایش روند موارد ابتلا در این استان ثابت کرد که این ویروس در دمای بالا هم کار خود را پیش می برد و هیچ قوم و نژادی نیز نمی شناسد.

با وجود اینکه در روزهای گذشته دمای حداقل ۱۵ شهرستان این استان بیش از 40 درجه سانتی‌گراد بود اما آمار روزانه کرونا حکایت از ابتلای بیش از 220 نفر دارد این در حالی است که عدم رعایت اصول بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی از سوی برخی از شهروندان استان سیستان و بلوچستان این روزها موجب رشد چند برابری شیوع بیماری کرونا در سطح استان شده است.

کمبود پرستار و پزشک متخصص ریه

در همین رابطه مَلِک فاضلی، با اشاره به مهمترین دلایل  قرار گرفتن سیستان و بلوچستان در وضعیت هشدار و گسترش دامنه شیوع ویروس کرونا در این استان، گفت: در حال حاضر موج دوم کرونا نیامده و آنچه که امروز مشاهده می‌کنیم گردش ویروس بوده که از مناطق شلوغ و مراکز جمعیتی به مناطق حاشیه‌ای، پراکنده و محروم رسیده است.

وی افزود: یکی از این مناطق سیستان و بلوچستان است که در ابتدای شیوع کرونا دست نخورده باقی‌مانده و شرایط به نسبت خوبی داشت اما امروز در وضعیت هشدار قرار دارد.

نماینده مردم شهرستان سراوان و مهرستان در مجلس یازدهم، با اشاره به این که استان سیستان و بلوچستان از امکانات اولیه برای مقابله با کرونا برخوردار است، خاطرنشان کرد: کرونا بیماری ویروسی بوده و نیازمند پیشگیری،درمان و مراقبت بهورزان است.

وی ادامه داد: معتقدم اگر بهورزان و سیستم شبکه بهداشت نبودند، مشکلات کرونا در این استان بسیار جدی تر امروز بود اما باید به این نکته هم توجه کنیم که بیماران کرونایی به کادر درمانی فوق تخصصی ریه نیاز دارند که به شدت در آن ضعیف هستیم.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس یازدهم، تصریح کرد: امیدوارم با تلاش همکاران و رفع نیازها و کمبودهای اعلام شده به وزارت بهداشت و درمان و همچنین با عنایت خاصی که مقام معظم رهبری به استان سیستان  و بلوچستان دارند، مجموعه وزارت بهداشت و مجلس بتوانند برای دردهای بی‌نهایت عمیق این استان برنامه ریزی کنند.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcbz0b89rhb59p.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها