کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

ازدواج برای جوانان چقدر خرج دارد؟/ بی‌تدبیری ها عامل رشد صعودی سن ازدواج

25 تير 1399 ساعت 11:42

جوانان دهه‌های گذشته معتقد بودند برای ازدواج باید روی پای خودشان بایستند اما طی سال‌های اخیر با وجود افزایش وام ازدواج، نه تنها جوان‌ها، بلکه پدر و مادرها هم از پس مخارج ازدواج و سایر هزینه‌ها برنمی‌آیند.


به گزارش عصرهامون به نقل از کردتودی، مبارکه مبارکه ... و آغاز مراسم عروسی، شاباش، هدیه ها، فیلمبرداری، میوه و شیرینی، برنامه های شاد و شام و بعد خداحافظی با میهمانان و ماشین عروس که خیابانها را طی می کند تا عروس و داماد را به مقصد یا همان خانه بخت برساند. اما این تمام ماجرا نیست. واقعا یک جوان (مرد) باید چه مسیر و مبلغی را صرف کند تا بتواند وارد خانه بخت شود؟
 یکی از ویژگی های جمعیتی کشور، جمعیت جوان آن است که میتواند به عنوان یک سرمایه مورد بررسی قرار گیرد، اما کوتاهی مسئولان درباره این جمعیت باعث شده ما با چالش های بسیار در این زمینه رو به رو شویم؛ یعنی فرصت ها به دلیل بی تدبیری ها به تهدید بدل می شوند. موضوع اشتغال و ازدواج که به نوعی به هم گره خورده اند، از مسائل مبتلا به جوانان کشور است که اکنون به چالشی جدی بدل گشته است.
مدیر کل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی سازمان ثبت احوال کشور با اشاره به اینکه سن ازدواج در مردان به بالای ۳۵ سال و در دختران به بالای ۳۰ سال رسیده است گفت: هم اکنون شاهد تاخیر در فرزندآوری زوجین هستیم.

طی چند سال اخیر متاسفانه هزینه های کمرشکن ازدواج به حدی بود که بسیاری از جوانان ترجیح دادند که مجرد بمانند اما زیر بار این همه گرانی نروند، گرانی هایی که این روزها قصد سقوط ندارد و عاشق سربالایی است...
جوانان دهه های گذشته معتقد بودند که برای ازدواج باید روی پای خودشان بایستند و برای تامین کم و کاستی ها از پدر و مادرها کمک بگیرند. اما طی سال های اخیر با وجود افزایش وام ازدواج، نه تنها جوان ها، بلکه پدر و مادرها هم از پس مخارج ازدواج و سایر هزینه ها برنمی آیند.
اگر بخواهیم هزینه ی یک ازدواج را محاسبه کنیم در صورت محاسبه ی حداقل قیمت به این نتیجه ها می رسیم که در خوشبینانه ترین حالات برای اینکه یک زوج جوان بتوانند زندگی مشترک خود را آغاز کند به 200 میلیون تومان پول نیاز است.

هزینه لوازم خانگی
گشتی در بازار لوازم خانگی، از چند و چون برخی اجناس که برای آغاز زندگی ضروری است، اطلاعاتی میدهد. هم اکنون وام ازدواج به 100 میلیون تومان افزایش یافته اما بررسی قیمت ها نشان می دهد که این مبلغ اصلا کفاف شروع یک زندگی مشترک را نمی دهد.
یکی از دیگر تاکیدات مسئولان کشور، استفاده از کالای ایرانی به عنوان جهیزیه در راستای حمایت از تولید ملی و همچنین کاهش بهای تمام شده برای جهیزیه است. در ماه های اخیر و تحت تاثیر نوساناتی که در اقتصاد رخ داده است، متاسفانه کالاهای داخلی هم شاهد رشد چشمگیر قیمت ها بوده اند. به طوری که تهیه جهیزیه برای خانواده دختر، دشوارتر از پیش شده است.

از دیگر سو، نکته تلخ تر این است که وقتی برای خرید جهیزیه به بازار مراجعه می کنید، بسیاری از برندهای داخلی عنوان می کنند به دلیل همین نوسانات قیمت، فعلا کالایی برای فروش عرضه نمی کنند.
در بسیاری از سایت های این فروشگاه ها نیز، در کنار انواع یخچال و ماشین لباس شویی، عبارت «فعلا موجود نمی باشد» کاملا به چشم می آید.
در ادامه، قیمت برخی از اساسی ترین و ضروری ترین کالاها و لوازم آغاز زندگی  ذکر شده است:
 
کالاهای اولیه کمترین حالت قیمت (تومان)
یخچال فریزر 15 میلیون
ماشین لباسشویی 11 میلیون
جاروبرقی 2 میلیون
چرخ گوشت 2 میلیون
آبمیوه گیری 2 میلیون
ظرف و ظروف 5 میلیون
فرش  4 میلیون
اجاق گاز 4 میلیون
مبل و تخت 10 میلیون
سایر 10 میلیون
جمع 65 میلیون تومان
در کمترین حالت مشاهده می شود که برای خرید لوازم ضروری یک مسکن باید 65 میلیون تومان در نظر بگیرند.

هزینه خانه
اما با تمام ساده گرفتن ها در مخارجی که برای ازدواج لازم است، مهم ترین مساله، مساله تهیه مسکن برای شروع زندگی زوج جوان است. هزینه مسکنی که عروس و دامادها بسته به محله و امکانات خانه ای که برای اجاره و یا خرید انتخاب میکنند، متغیر است. در جدول های زیر قیمت خرید خانه هایی با شرایط و ویژگی های تقریبا مشابه در مناطق مختلف کردستان، قرار گرفته است که میتواند تا حدودی وضعیت مسکن این روزها را مشخص کند.
 
محله ودیعه (تومان) اجاره (تومان)
بهاران 60 میلیون 500 هزار
چهارباغ 40 میلیون 500 هزار
5 آذر 60 میلیون 700 هزار
شهرک سعدی 120 میلیون یک میلیون
شهرک مولوی 50 میلیون 700 هزار
عباس آباد 20 میلیون 400 هزار
هزینه سرویس طلا
یکی از اصلی ترین خریدها برای ازدواج، خرید حلقه برای عروس و داماد و سرویس طلا برای عروس است. آن هم در شرایطی که قیمت طلا متغیر و روز به روز در حال افزایش است. حال اگر قیمت طلا را گرمی 965 هزار تومان در نظر بگیریم، قیمت یک سرویس طلای 25 گرمی که وزن معقولی محسوب میشود، چیزی در حدود 24 میلیون تومان آب میخورد. برای خرید حلقه رینگی ساده که 3 تا 4 گرم وزن دارد نیز باید 3 تا 4 میلیون تومان هزینه کرد. یعنی هزینه سرویس طلا و حلقه ها در ساده ترین حالت بیش از 35 میلیون تومان خواهد بود.

می‌دانیم که حساب و کتاب روی کاغذ با واقعیت مشهود در جامعه کمی متفاوت است. با بررسی اصلی ترین بخش های هزینه ازدواج و صرف نظر از بسیاری از مخارج ریز و درشت غیرضروری برای یک زندگی مشترک، میتوان فهمید که یک جوان 20 تا 30 ساله با درآمدی معادل درآمد تعیین شده از سوی وزارت کار و افزایش وام ازدواج برای هرطرف به 50 میلیون تومان، به سختی میتوان یک زندگی حتی در حد ساده را آغاز کند. 
اگر حداقل قیمت ها را از مراسم خواستگاری تا خرید عقد و مراسم عروسی محاسبه کنیم حدود 40 تا 50 میلیون تومان می شود که با محاسبه هزینه کرایه و ودیعه مسکن برای یک مرد جوان (حداقل 50 تا 60 میلیون تومان) باید داماد 100 تا 200 میلیون تومان پول در جیب داشته باشد تا بتواند مراسم عروسی برگزار و خانه ای کوچک را برای زندگی اجاره کند!
انتهای پیام/


کد مطلب: 127314

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/news/127314/ازدواج-جوانان-چقدر-خرج-بی-تدبیری-عامل-رشد-صعودی-سن

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir