تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۵ تير ۱۳۹۹ ساعت ۲۰:۴۱
دادگستری استان آذربایجان‌غربی در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که «حکم اعدام دو تن از عوامل اصلی بمب‌گذاری سال 89 در شهرستان مهاباد»، اجرا شده است.
اعدام دو تن از عوامل بمب‌گذاری مهاباد/ تذکر مهم در باره تولید ملی که اجرایی نشد
به گزارش عصرهامون به نقل ازراه دانا؛ روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که در ادامه می خوانید.

کیهان
 
آقای سفیر! در برجام نامی از لغو تحریم‌ها نیامده بود
نماینده حامی برجام در مجلس نهم می‌گوید: هنوز فرصت برای نجات برجام باقی است(!)
کاظم جلالی که در اواخر عمر مجلس دهم ترجیح داد از نمایندگی استعفا دهد و به سفارت ایران در مسکو برود، در پنجمین سالگرد برجام نوشت: «روند اجرایی برجام فراز و نشیب‌های زیادی را طی نموده است. در ابتدا شاهد اجرای تعهدات برجامی از سوی جمهوری اسلامی ایران بودیم و با استناد به توافقات به عمل آمده تحریم‌های ایران که در ارتباط با فعالیت‌های هسته‌ای ایران وضع شده بود، لغو گردید و مقرر شد بخشی از تحریم‌های (تسلیحاتی) در پایان اکتبر ۲۰۲۰ پایان یابد. اما خروج آمریکا از برجام در تاریخ ۸ ماه می ۲۰۱۸ احیای تحریم‌ها در دو مرحله ۹۰ و ۱۸۰ روزه و وضع تحریم‌های جدید توسط آمریکا موجب گشت اجرای این توافق بین‌المللی با پیچیدگی بیشتر روبرو شود.علی‌رغم ‌همکاری و همراهی روسیه و چین، عدم اجرای کامل تعهدات از سوی سه کشور اروپایی در سایه محدودیت‌های اعمال شده بعد از خروج آمریکا از برجام و وضع تحریم‌های ثانویه موجب گشت اوضاع بیشتر پیچیده شود و عملا ایران از منافع اقتصادی برجام بهره‌ای نبرد و در نتیجه یکی از پایه‌های مهم برجام (اقتصادی) سست گردد.»
او می‌افزاید: اروپائیان علی‌رغم ‌تمایلات مثبت سیاسی، هنوز نتوانستند در عمل پایبندی به تعهدات خود را ثابت نمایند. کانال مالی اروپا موسوم به اینستکس فعال شده، ولی به دلیل معدود و محدود بودن معاملات تحت فشارهای آمریکا، نتوانسته است کارایی لازم را داشته باشد.
حرکت اخیر اروپائیان در ارائه قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز ضربه دیگری بر روند اجرایی برجام می‌باشد.
در هنگام انعقاد برجام تقریبا اکثراً اعضاء اذعان داشتند که این یک توافق برد- برد است، اما بعد از پنج سال وارد کردن ضربات پی‌درپی به برجام و اجرای نامتوازن آن، این ویژگی سند مذکور از بین رفته است. اما هنوز فرصت برای نجات برجام باقی است و تنها اراده سیاسی و اقدام عملی اعضای باقیمانده برجام را برای ایجاد توازن می‌طلبد.»
این نوشته از جهات مختلف مخدوش است. نخست اینکه برخلاف وعده‌ها، کلمه لغو تحریم‌ها در برجام نیامده و صرفا از کلمه تعلیق استفاده شده بود. اما جناب سفیر هنوز هم از عبارت لغو تحریم‌ها استفاده می‌کند!
ثانیا برخی تحریم‌های مالی و بانکی وعده داده شده، حتی در دوره اوباما نیز تعلیق نشد اما در مقابل با تحریم‌های ویزایی و کاتسا و آیسا برحجم تحریم‌ها افزوده شد.
ثالثا کانال موسوم به اینستکس یک فریبکاری تمام‌عیار اروپایی است و عجیب است که آقای جلالی به آن استناد می‌کند.
رابعا آقای جلالی باید بهتر از هرکسی بداند که برجام به اعتبار تضمین نامتوازن و اجرای نامتوازن‌تر آن، قابل احیا نیست. مشخصا به این دلیل که حتی نامزد دموکرات‌ها نیز گفته است در صورت پیروزی در انتخابات به برجام برنخواهد گشت و انتظار مذاکرات جدید و دریافت امتیازات جدید را دارد.
بدهکار کردن دولت آینده به جای اخذ مالیات از سفته‌بازان
یک کارشناس اقتصادی حامی دولت معتقد است برخی اقدامات مالی دولت روحانی، دولت آینده را بدهکار می‌کند.
روزنامه اقتصادی تعادل از قول حسین راغفر که در انتخابات 96 از حامیان روحانی بود، نوشت: این‌که یک گروه بزرگی از افرادی که منابع بسیاری را در اختیار دارند و به راحتی در کمترین زمان ممکن سودهای کلان به جیب می‌زنند، مالیات ندهند، خودش باعث بروز مشکلات دیگری در اقتصاد خواهد شد. این منابع مالیاتی که اتفاقا بزرگ و سهل‌الوصل هم هستند به دولت کمک می‌کند تا بخشی از مشکلات مالی خود را پوشش دهد؛ یکی از این منابع مالیاتی درآمدهای حاصل از سفته بازی و سوداگری در بازار بورس است که قطعا می‌تواند از یک گروه از افرادی که درآمدهای بسیار بزرگی را در بورس به دست آوردند؛ درصدی را مالیات بگیرد.
این رقم‌های مالیاتی در شرایط فعلی که دولت با مشکل کسری بودجه مواجه است، ظرفیت‌های اعتباری قابل توجهی برای دولت ایجاد می‌کند و ضمنا بار معیشتی خاصی را هم متوجه طبقات محروم جامعه نخواهد کرد و مشکلی برای آنها به‌وجود نمی‌آورد.
 اخذ مالیات اصلی‌ترین محل کسب درآمدهای دولت است؛ هرچند سفته بازی، سوداگری، خرید و فروش سکه و ارز و زمین و مستغلات و...می‌توانند درآمدهایی برای دولت ایجاد کنند، اما مالیات اقتصادی‌ترین تصمیمی است که دولت‌ها برای بهبود شاخص‌های اقتصادی و جبران کسری‌ها باید به آنها متوسل شوند.
فراموش نکنید استقراض و انتشار و فروش اوراق مشارکت هزینه‌های بزرگی برای جامعه در پی دارد. به نظر من در شرایط کنونی استقراض از بانک مرکزی هزینه‌های کمتری دارد تا استقراض از طریق صدور و فروش اوراق مشارکت. این موضوع سبب خواهد شد که دولت آینده در سال بعد، مبالغ هنگفتی را بابت اصل و فرع اوراق مشارکت پرداخت کند. همین الان در بودجه امسال (سال99) 40 هزارمیلیارد تومان بابت اصل و فرع دیون سال‌های قبل اوراق در نظر گرفته شده و با توجه به پیش بینی‌ها این رقم در سال آینده به 65 هزار میلیارد تومان می‌رسد که عملا دولت بعد را نیز بدهکار خواهد کرد.
راغفر همچنین گفته است: اینکه تصور کنیم نظام تصمیم‌سازی ما به دلیل بزرگ شدن بورس، خود را پاسخگوتر می‌داند، چندان محتمل نیست. ولو اینکه بورس سقوط کند و ده‌ها میلیون ایرانی هم بر اثر آن آسیب ببینند؛ به نظرم نگرانی جدی در نظام اجرایی ایجاد نمی‌کند.
 به نظر من بازار بورس به هر صورت سقوط خواهد کرد؛ چون بازار سهام آینه تمام‌نمای تولید است؛ وقتی تولیدی وجود ندارد، عملا این افزایش قیمت‌ها دستکاری در انتظارات مردم است.
 روایت روزنامه دولت از موفقیت‌های برجام!!
روزنامه دولتی ایران در پنجمین سالگرد اعلام توافق برجام نوشت: برجام، مدل موفق همکاری دیپلماتیک است.
حسین بهشتی‌پور در این یادداشت می‌نویسد: پنجمین سالروز توافق هسته‌ای در حالی فرا رسیده است که روند اجرای این توافق در دو سال گذشته به دلیل خروج یکجانبه آمریکا و بازگرداندن تحریم‌های هسته‌ای با دست‌اندازی جدی مواجه شده است. هر چند که برجام در تحقق منافع اقتصادی ایران ذیل همین تحریم‌ها چندان دوره موفقی را طی نکرد اما نباید همه دستاوردهای آن را به جنبه اقتصادی آن محدود کرد. واقعیت این است که برجام یک مدل موفق از همکاری‌های دیپلماتیک برای حل یک مسئله از طریق گفت‌وگو بود بدون اینکه به جنگ منتهی شود. منتقدان امروز برجام باید این واقعیت را در نظر بگیرند که در صورت فقدان این توافق چه شرایطی حاصل می‌شد. اگر برجام به دست نمی‌آمد، وضعیت ایران به مراتب از وضعیت سال ۹۱ بحرانی‌تر و پیچیده‌تر می‌شد؛ زیرا حتی دوستان امروز ایران یعنی چین و روسیه که به واسطه برجام در کنار آن قرار گرفته‌اند، عملاً در نقطه مقابل آن قرار می‌گرفتند. چه این دو کشور هنگامی که توافق حاصل نشده بود به قطعنامه‌هایی که ایران را تهدید صلح و امنیت بین‌الملل می‌دانست، رأی مثبت می‌دادند و در همه تصمیم‌گیری‌های ضدایرانی غرب شراکت داشتند. بنابراین برجام باعث شد که نگرش جدیدی پیرامون ایران شکل گیرد. بخصوص گزارش‌های مثبتی که مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بعد از برجام ارائه داد، دقیقاً نشان داد که ایران به تعهدات خود در چارچوب این توافق و قوانین بین‌الملل احترام گذاشته است. به همین دلیل نباید ابعاد برجام صرفاً از بعدی که مطلوب نظر ماست، بررسی شود بلکه باید این نکته را در نظر گرفت که به کمک همین توافق ۶ قطعنامه تحت فصل ۷ شورای امنیت کنار رفت و در حالی که حداقل از ۱۳۸۹ که قطعنامه ۱۹۲۹ تحت فصل هفت منشور صادر شد و از ایران می‌خواست فوراً غنی‌سازی را متوقف کند تا امروز که ۱۳۹۹ است، ایران همچنان به غنی‌سازی و فعالیت‌های هسته‌ای خود ادامه داده است.
منتقدان نمی‌گویند که اگر اصلاً برجام امضا نمی‌شد، چه گزینه دیگری قابلیت اجرایی داشت. آیا شرایط ایران از سال ۹۴ یعنی موقع دستیابی به برجام تا اردیبهشت ۹۷ و زمان خروج آمریکا از این توافق با دو سال بعدی آن از اردیبهشت ۹۷ تا تیرماه ۹۹ هیچ تفاوتی نداشت؟
درباره این تحلیل گفتنی است: برجام با دست‌انداز مواجه نیست بلکه به عنوان یک توافق طرفینی، کاملاً زیرپا گذاشته شده و به شکل یکطرفه از سوی دولت ایران اجرا می‌شود. چنین رفتاری مانند اجرای حکم قضایی (جریمه) از سوی متهم است و نه توافق و معامله.
ثانیاً آقای روحانی تبلیغات انتخاباتی خود را با این عبارت شروع کرد و پیش برد که «باید هم چرخ سانتریفیوژ بچرخد و هم چرخ اقتصاد». روز اعلام توافق هم گفت همه تحریم‌های اقتصادی بالمره در روز اجرای آن لغو خواهد شد. با این وجود چرا آقای بهشتی‌پور به عنوان یکی از بزک‌کنندگان برجام، اصرار دارد لغو تحریم‌ها و رونق اقتصاد که اصل تبلیغات روحانی و تیمش بود، به حاشیه براند؟ اگر وعده‌های اقتصادی برجام را حذف کنیم و در کنار آن به فرموده(!) آقای بهشتی‌پور، یک تنه تعهدات را اجرا کنیم- که بوی بیگاری می‌دهد- چنین توافقی، جای عبرت‌آموزی دارد و یا باید آن را «مدل موفق همکاری دیپلماتیک جا زد؟! موفق برای چی و کی؟!
ثالثاً همین حالا اروپایی‌ها برخلاف برجام، قطعنامه ضد ایرانی به آژانس برده و به تصویب رسانده‌اند. و در عین حال می‌گویند از تهدید تحریم‌های تسلیحاتی (که آبان ماه تمام می‌شود) و همچنین تغییر برجام و افزایش تعهدات ایران حمایت می‌کنند. تحریم‌های موجود نیز به نحوی است که دولت روحانی نمی‌تواند حتی یک پنجم سال 90 و 91 نفت بفروشد. این آورده برجام است. ضمن این که قطعنامه‌ها لغو نشده بلکه در یک قعطنامه بزرگ‌تر (2231) تجمیع شده، ضمن این که برحسب چیدمان غلط برجام، ایران نمی‌تواند با عهدشکنی آمریکا و اروپا مقابله به مثل کند چرا که در آن صورت مکانیسم ماشه اجرا و همه تحریم‌ها اتوماتیک برمی‌گردد. آیا این بند و زنجیرسازی حقوقی در قالب برجام، افتخار دارد؟!
رابعاً درباره مقایسه شرایط امروز یا سال 96 و 97 با سال 97 باید گفت: 1- آن روز قبل برجام، بخش عمده‌ای از برنامه هسته‌ای، اوراق و تعلیق نشده بود 2- قبل از برجام سابقه نداشت در اروپا به هواپیمای وزیر خارجه ما سوخت ندهند اما در پسابرجام کردند! 3- پیش از برجام سابقه نداشت آمریکا به نماینده ایران در سازمان ملل ویزا ندهد اما دولت ترامپ با فرد منتخب آقای روحانی (مجید ابوطالبی) این کار را کرد! 3- تحریم‌های ویزا و کاستا و آیسا و ده‌ها مورد بلوکه کردن اموال ایران، یادگارهای دولت اوباما در پسابرجام است. 4- قبل از برجام، قیمت دلار 3700 تومان، پراید 20 میلیون تومان و هر متر مسکن در تهران 3 میلیون تومان بود که به ترتیب به 23 هزار، 100 میلیون و 21 میلیون تومان افزایش یافته است.
مدیریت و سیاستگذاری دولت در خدمت حمایت از تولید نیست
یک صاحب‌نظر اقتصادی معتقد است سیاست‌های دولت در برخی ابعاد ضد تولید عمل می‌کند و در برخی ابعاد دیگر به تولید بها نمی‌دهد.
حسین صمصامی که سابقه سرپرستی وزارت اقتصاد را در کارنامه خود دارد و هم‌اکنون قائم مقام کمیته امداد امام خمینی(ره) است، در گفت‌وگو با روزنامه جام جم تأکید کرد:
وضعیت اقتصادی نشان‌دهنده بی‌سامانی و عدم مدیریت واحد و منسجم در اداره و هدایت مسائل اقتصادی است. در شرایطی که نرخ ارز روزانه بالا می‌رود و به تبع آن قیمت کالاها و خدمات هر روز گران‌تر از قبل می‌شود دولت ادعا می‌کند که اقتصاد به بهترین شکل ممکن در حال مدیریت است. متاسفانه نرخ کالاها و خدمات به‌شدت سرسام‌آور و لجام‌گسیخته‌ای در حال افزایش است، این مساله بیانگر آن است که دولتمردان نه‌تنها مدیریت اقتصادی، بلکه حتی سیاست‌گذاری اقتصادی هم ندارند.
وی می‌افزاید: یکی از ایرادات اساسی که به سیاست‌گذاری‌ها و مدیریت دولت وارد است مساله تولید است. متاسفانه تولید بی‌اهمیت‌ترین موضوع برای دولت است و دولت بارها ثابت کرده به راحتی از کنار آن عبور می‌کند. مساله تولید آنقدر مهم است که عمده سیاستگذاری‌های پولی و مالی دولت و بانک مرکزی باید در راستای هدایت سرمایه‌ها به سمت بازارهای مولد قرار گیرد، اما شاهدیم که دولت برای هدایت سرمایه‌ها به بازار سرمایه و نه تولید بازارگرمی می‌کند.
وی در پاسخ به این سوال که «مگر ورود نقدینگی به بازار سرمایه در نهایت به رونق تولید منجر نمی‌شود؟» گفت: نه، شرایط اقتصاد به‌گونه‌ای است که تولید هیچ‌گاه در سیستم بازار سرمایه رونق و جهش نمی‌گیرد، چرا که اصلا سرمایه‌ها در این بازار برای تولید هزینه نمی‌شود، بلکه بازار سرمایه یا بورس ایران محل خرید و فروش کاغذ و رواج نوع دیگری از دلالی و سفته‌بازی است. از این جهت نباید اجازه داد تمام سرمایه‌ها به سمت بازار سرمایه هدایت شود.
صمصامی گفت: مساله و موضوع مهم این است که بازار سرمایه و بورس درحال حاضر و در وضعیت کنونی اقتصاد هیچ کمکی به بخش واقعی اقتصاد نمی‌کنند، چراکه سرمایه‌ها باید در سرمایه‌گذاری‌های فیزیکی و واقعی هزینه شوند. یعنی انتقال نقدینگی باید به سمت تولید کارخانه‌ها و افزایش اشتغال پایدار هدایت شود درغیر این‌صورت برای اقتصاد فایده‌ای نخواهد داشت.
 دولت با سیاست‌های ضدتولیدی خود کاری کرده که متاسفانه ظرفیت تولید کشور در حال حاضر به‌شدت خالی است. سیاست‌های دولت باعث شده اصولا بازاری برای فروش وجود نداشته باشد و مردم قدرت خرید خود را از دست داده‌اند. به گفته صمصامی « اگر دولت با برخی از اقدامات جلوی سفته‌بازی و دلالی را بگیرد و اصطلاحاً چراغی را پیش پای تولید روشن کند قطعاً تولیدکننده هم به‌سمت تولید می‌رود و فعالیت‌های تولیدی خود را آغاز می‌کند. اما متاسفانه در اثر سیاست‌های دولت بخش بزرگی از شهرک‌های صنعتی به کلی تعطیل شده‌اند. همین کارخانه‌های تعطیل شده همان ظرفیت‌هایی هستند که در اقتصاد ایران وجود دارند اما به فعلیت نرسیده‌اند.»

 
ایران
 
ادعای آزادی یک لبنانی در مذاکرات غیرمستقیم ایران و امریکا
خبر اول اینکه، رویترز ادعا کرد: «قاسم تاج‌الدین» تاجر لبنانی که به اتهام حمایت مالی از «حزب‌الله» لبنان در امریکا زندانی بود، در پی مذاکرات مخفی بین تهران- واشنگتن آزاد و به بیروت بازگشت. تاج‌الدین 65 ساله در سال 2018 به اتهام نقض تحریم‌های مالی امریکا به 5 سال زندان و پرداخت 50 میلیون دلار محکوم شد. به گزارش عصر ایران، رویترز در ادامه نوشت: این تاجر لبنانی که به اتهام حمایت مالی از حزب‌الله لبنان زندانی شده بود، در ماه گذشته و با تماس‌های غیرمستقیم بین تهران و واشنگتن از زندان امریکا آزاد شد. دو منبع آگاه در این مورد اعلام کردند که مسیر آزادی تاجر لبنانی بسیار شبیه به آزادی «نزار زکا» بازرگان لبنانی و شهروند دائمی امریکا از زندان‌های این کشور و «سم گودوین» از زندان‌های سوریه است. منبع خاورمیانه‌ای رویترز در این باره گفت: آزادی تاج‌الدین مقدمه‌ای از مسیر گسترده تبادل است که بعدها در سطحی وسیع‌تر بین دو طرف اتفاق خواهد افتاد. این فرآیند ادامه خواهد یافت. با این حال سخنگوی وزارت خارجه امریکا در این باره گفت: تاج‌الدین به دلیل مشکلات جسمانی آزاد شده و گزارش‌ها مبنی بر مذاکرات پشت پرده در مورد آزادی او صحت ندارد.
نگرانی اسرائیل از توافق ایران و چین
خبر دیگر اینکه، جروزالم پست در گزارشی به توافق ایران و چین پرداخت. به گزارش ایلنا، این روزنامه اسرائیلی نوشت: فشار حداکثری امریکا اثرات مهمی روی ایران داشته اما وارد شدن سرمایه‌گذاری‌های چین، این فشارها را بی‌تأثیر می‌کند. در حالی که ایران و چین در حال نهایی کردن یک توافق امنیتی و اقتصادی ۲۵ ساله هستند، این خبر می‌تواند اسرائیل را نگران کند. کاریس ویت، تحلیلگر سیاسی گفت: هر یک دلاری که وارد ایران می‌شود، پولی است که می‌تواند علیه اسرائیل مورد استفاده قرار گیرد. این در حالی است که در یک گزارش اخیر پنتاگون آمده چین به دنبال فروش پهپاد تهاجمی، جنگنده و تانک به ایران بعد از انقضای تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران در ماه اکتبر است.
مراسم مذهبی تابع تصمیم‌های ستاد کروناست
شنیدیم که، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان تهران درباره برگزاری مراسم روز عرفه و عزاداری امام حسین(ع) در ایام محرم گفت: ما نمی‌خواهیم تحت هر شرایطی برنامه‌ مناسبت‌های مذهبی را به همان شکل سابق برگزار کنیم و تابع تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا هستیم. به گزارش ایلنا، حجت‌الاسلام علی‌اصغر سهرابی افزود: در سازمان تبلیغات نیز مانند سایر دستگاه‌ها و ستاد ملی کرونا در حال بررسی و رصد شرایط و به دنبال ایده‌های نو هستیم تا بتوانیم وظیفه خودمان را بخوبی انجام دهیم. وی گفت: براساس شرایط تا محرم هر طور که وضعیت بیماری پیش‌ برود، تصمیم‌گیری می‌کنیم چه مناسبت‌ها به شکل قبلی خود با شرایط کرونا انجام شود چه اینکه ایده‌ها، فضاها و آیین‌های جدیدی برای برگزاری مراسم عزاداری امام حسین(ع) ایجاد شود.
توهین‌کنندگان به ظریف ان‌شاء‌الله توبه می‌کنند
دست آخر اینکه، نماینده تهران در مجلس با بیان اینکه رفتار چند نماینده را نمی‌توان به کل مجلس تسری داد، گفت: عموم مجلس احترام وزرایی که میهمان خانه ملت بودند را حفظ کردند و کسانی که این کار را نکرده‌اند به فرموده رهبر معظم انقلاب دچار گناه شده و حرام شرعی انجام داده‌اند که ان‌شاء‌الله توبه می‌کنند. علی خضریان در گفت‌وگو با ایرنا افزود: مجلس از ۲۹۰ نماینده تشکیل شده و وقتی یک نفر از وزیری عصبانی می‌شود ممکن است صدایش را بلند کند. این رفتار به معنی این نیست که کل مجلس آن توهین را انجام داده است. این امر مورد تأیید اینجانب نیست و همان روز هم مخالف بودم و این کار را نکردم. از آن بالاتر ضمن اینکه حضرت آقا تذکر دادند همچنین همان روز تعدادی از نمایندگان هم به آنها تذکر دادند و گفتند که کار شما خطاست و نباید انجام می‌دادید چون این کار به ساحت و جایگاه مجلس آسیب می‌زند. خضریان ادامه داد: تذکر اخلاقی حضرت آقا، حُسن بود، زیرا ایراد مجلس به بعضی از نمایندگان را جنبه شرعی داد. البته نمایندگانی که این کار را انجام دادند می‌شناسم؛ افراد غیرمتشرعی نیستند و تذکر آقا را گردن می‌نهند و آن اشتباه را تکرار نخواهند کرد. گفتنی است در جلسه‌ای که وزیر خارجه میهمان مجلسی‌ها بود، تعدادی از نمایندگان با حاشیه‌سازی و توهین به محمد جواد ظریف او را دروغگو و خائن خواندند.

 
خراسان
 
تذکر مهم در باره  تولید ملی که اجرایی نشد 
در حالی که بر اساس یکی از بندهای قانون «حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی» ابلاغی خرداد سال گذشته، دولت موظف شده بود سامانه متمرکزی را برای درج فهرست توانمندی های محصولات داخلی سامان دهی و نسبت به درج رتبه بندی تولیدکنندگان کالاها، عرضه کنندگان خدمات و پیمانکاران طراحی ـ ساخت در این سامانه، حداکثر ظرف مدت سه ماه اقدام کند، گزارش یک مقام دولتی به تعدادی از مدیران نهاد ریاست جمهوری نشان می دهد هنوز این دستور مهم به مرحله اجرای کامل نرسیده است.
مجوز ویژه دولت برای خودکفایی کشور در تولید کاغذ
بر اساس ابلاغیه روزهای اخیر یک مسئول مهم اجرایی به تعدادی از اعضای کابینه، مقرر شده با توجه به ضرورت افزایش تولید کشور در حوزه کاغذ چاپ و تحریر تا رسیدن به حد خودکفایی، شرایط ویژه ای برای حمایت از ساخت کارخانه تولید کاغذ از نیشکر متعلق به یکی از نهادهای انقلابی صورت بگیرد به شرط آن که نهاد مذکور مصوبه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی درباره پیوست فناوری و توسعه توانمندی های داخلی در قراردادهای بین المللی را رعایت کند.

آرمان
 
آرزوهای حسن عباسی
صفحه اینستاگرام منسوب به حسن عباسی، تصاویری را منتشر کرده است که این تصاویر نشان می‌دهند این چهره اصولگرا چه پیشنهاداتی برای اصلاح امور کشور دارد. گفتنی است روز گذشته نیز خبرهایی در مورد کاندیداتوری این چهره جنجالی اعلام شده بود.
تکذیب شایعه بگومگوی روحانی و قالیباف
سخنگوی دولت شایعه بگومگوی روحانی و قالیباف در جلسه سران قوا را تکذیب کرده است. علی ربیعی در رشته توئیتی نوشت، در کمال ناباوری خبری جعلی از جلسه سران قوا دیدم. دیروز از ابتدا تا انتها در جلسه حضور داشته و تمام مذاکرات را نوشته‌ام. 15 نفر از 3 قوه در آن جلسه بوده‌ایم‌، حتی یک کلمه از این خبر کذب صحت ندارد. تردید ندارم جریانی در کمین هرگونه روزنه امیدآفرین در مردم نشسته است.
افزایش قیمت گازوئیل؛ دروغ بزرگ
وزیر نفت در مورد افزایش قیمت گازوئیل گفت: افزایش قیمت گازوئیل، یک دروغ بزرگ است که خارجی‌ها به منظور عصبانی و ناراحت کردن مردم ایران به راه انداخته‌اند. این در حالی است که هیچ برنامه، ایده، طرح و پیشنهادی در هیچ سطحی برای افزایش قیمت گازوییل وجود ندارد و در این رابطه با وجود تکذیب‌های مکرر باز هم این جنگ روانی را علیه مردم ایران ادامه می‌دهند.
شایعات کذب درباره «نرگس محمدی»
غلامحسین اسماعیلی ضمن تاکید بر عدم‌تبعیض میان زندانیان تاکید کرد که انتشار شایعات در مورد نرگس محمدی را تایید نمی‌کند. گفتنی است این در حالی است که سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی درباره نامه «نرگس محمدی» با توجه به شیوع کرونا و انتقال وی به بیمارستانی دیگر و اینکه آیا این امکان وجود دارد، گفت: سلامت را برای همه زندانیان می‌خواهیم و تلاش خود را به کار گرفته‌ایم. تبعیضی در این حوزه قائل نیستیم.
درخواست چندباره ترکیه از آمریکا
کمیته امور ترکیه‌های مستقر در آمریکا در نامه‌ای به کنگره استرداد فتح‌ا...گولن،‌ روحانی در تبعید به آنکارا را خواستار شده است. گفتنی است این درخواست همزمان با چهارمین سالگرد کودتای 15 ژوئیه 2016 که 251 کشته و 2200 زخمی برجای گذاشته، مطرح شده است. آنکارا گولن و حامیانش را به عنوان عاملان کودتا متهم کرده است. ترکیه چندین بار درخواست استرداد «فتح‌ا... گولن» از آمریکا را داده، اما با وجود روابط نزدیک بین دو کشور، پاسخی نشنیده است.
اعدام دو تن از عوامل بمب‌گذاری مهاباد
دادگستری استان آذربایجان‌غربی در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که «حکم اعدام دو تن از عوامل اصلی بمب‌گذاری سال 89 در شهرستان مهاباد»، اجرا شده است. در متن این اطلاعیه آمده است: در پی بمب‌گذاری سال 1389 در شهرستان مهاباد و دستگیری عوامل گروهک‌های تروریستی وابسته به سرویس‌های اطلاعاتی بیگانه شبکه بمب‌گذاری در سال 1392 منهدم شده و در تاریخ 24/ 4/‌99 دو تن از عوامل اصلی بمب‌گذاری سال 89 در شهرستان مهاباد که حکم اعدام آنها پس از طی تمامی مراحل قانونی تایید شده بود، اجرا شده است.
انتقاد میرسلیم به هیات‌رئیسه
بیشتر از یک ماه از عمر مجلس می‌گذرد، اما هنوز تکلیف مهم‌ترین بازوی نظارتی خانه ملت یعنی کمیسیون اصل 90 در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. این در حالی است که رویه مجالس قبل آن بوده است که همیشه دو نفر به عنوان کاندیدا به صحن معرفی می‌شدند، اما در مجلس فعلی 5 کاندیدا ریاست کمیسیون اصل 90 از سوی هیات رئیسه معرفی شده‌اند که انتقاداتی را سبب شده‌اند؛ چنان که مصطفی میرسیلم در اعتراض از حضور در رقابت انصراف داده و اقدام هیات رئیسه را توهین‌آمیز خوانده است.
قرنطینه بیرانوند در بلژیک
علیرضا بیرانوند برای اینکه به تیم جدید خود یعنی آنتورپ بپیوندد، به دلیل شیوع ویروس کرونا نتوانسته است به بلژیک سفر کند. این در حالی است که‌ روز دوشنبه در نهایت بعد از وقفه‌ای طولانی به این کشور رفت. گفتنی است سفر به بلژیک تحت بازرسی شدید است و بیرانوند به دلیل اینکه بازیکن خارجی محسوب می‌شود باید تست کرونا بدهد و چند روزی را در بلژیک قرنطینه شود. اگر مشکل خاصی رخ ندهد بیرانوند در تست‌های پزشکی آنتورپ با تاخیر شرکت می‌کند و در نهایت به تمرینات گروهی تیمش ملحق خواهد شد.
وام 4 میلیونی برای بازنشستگان
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی از تخصیص 2 هزار میلیارد تومان برای ارائه تسهیلات به بازنشستگان خبر داده است و گفت: امسال به 500 هزار نفر بازنشسته تامین اجتماعی وام 4 میلیون تومانی پرداخت می‌شود. مصطفی سالاری در این باره افزود: در سال گذشته مجموع اعتباراتی که برای پرداخت وام به بازنشستگان در نظر گرفته شده، 200 میلیارد تومان بوده است اما امسال پیش‌بینی و تأمین اعتبار کرده‌ایم که این مبلغ 10 برابر سود یعنی به 2 هزار میلیارد تومان اعتبار افزایش پیدا کند.
از عادل آذر تا محمد عباسی و فروزنده
مجلس به روزهای تعیین رئیس دیوان محاسبات نزدیک می‌شود و تا امروز نام چند نفر برای تصدی این کرسی در رسانه‌ها مطرح شده است. در این راستا «عادل آذر» رئیس فعلی دیوان، یکی از گزینه‌های ریاست این نهاد نظارتی است. گفتنی است به نظر می‌رسد شانس مهرداد بذرپاش برای رسیدن به این کرسی کاهش یافته است. همچنین در این راستا محمد عباسی، وزیر تعاون دولت نهم و لطف ا... فروزنده معاون پارلمانی دولت احمدی نژاد نیز از دیگر گزینه‌هایی هستند که برای ریاست بر دیوان محاسبات نامشان وارد لیست شده است.
کنایه جواد امام به حسین ا...‌کرم
یک چهره اصلاح‌طلب گفت: ا...‌کرم ماموریت تخریب چهره اصلاح‌طلبان و ناامید کردن جامعه را دارد. جواد امام در واکنش به اظهار نظرات ا...‌کرم در این رابطه افزود: ا...‌کرم از طرف اصلاح‌طلبان کاندیدا معرفی می‌کند و در عین حال خودش هم رجلیت سیاسی کاندیداها را رد می‌کند. من به او تبریک می‌گویم چراکه ظاهراً اصلاح‌طلبان به ا...‌کرم نیابت و ماموریت داده‌اند و براین اساس برای خود کاندیدا انتخاب می‌کند و خودش هم به جای شورای نگهبان اظهارنظر می‌کند و رجلیت سیاسی کاندیداها را رد می‌کند.
انتقاد برجامی شرمن از ترامپ
وندی شرمن که از اعضای ارشد تیم مذاکره‌کننده آمریکا در گفت‌وگوهای منتهی به توافق هسته‌ای بوده است در پنجمین سالگرد این توافق از «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا انتقاد کرده است. گفتنی است شرمن در پیامی در توئیتر نوشته است: «پنج سال پیش ما با برجام یا توافق هسته‌ای ایران موافقت کرده‌ایم. دونالد ترامپ از آن خارج شده است. امروز، ما با سانتریفیوژهای بیشتر، مواد غنی‌شده بیشتر، رفتارهای مخرب بیشتر در خاورمیانه، رنج بیشتر مردم ایران و بازداشت بیشتر شهروندان آمریکا مواجه هستیم.»
انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcgqu9qnak9xw4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما