تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۵ تير ۱۳۹۹ ساعت ۱۵:۳۴
جواد اکبری زاده گفت: در طولانی مدت گرد و غبار می تواند منجر به کاهش عملکرد و انسداد مزمن ریه شود، تنگی نفس فعالیتی، نخستین علامتی است فرد با آن مواجه می شود.
طوفان ها در طولانی مدت باعث ابتلا فرد به آسم می شود/سرطان ریه و بیماری های قلبی در انتظار افراد بی ملاحظه
به گزارش عصرهامون؛ به نقل از پایگاه خبری اوشیدا؛ این روزها به دلیل شیوع کرونا بسیاری از سیستانیان که در گذشته در معرض ریزگردهای ناشی از طوفان قرار گرفته بودند به طور مستقیم عوارض بیشتری از ویروس کرونا دریافت می کنند.

ریه بخش مهمی از بدن است که کار تبادل اکسیژن را بر عهده دارد، این عضو از بدن هدف اصلی طوفان ها و ویروس کرونا محسوب می شود.

با این حال در این گزارش قصد داریم تا با عوارض طوفان ها و  ریزگردها شما را آشنا سازیم تا شاید در هنگام طوفان های بعدی از ماسک برای سلامت خود استفاده کنیم.

دکتر جواد اکبری زاده معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زابل در گفتو گو با پایگاه خبری اوشیدا گفت: ریه عضوی است در قفسه صدری قرار دارد و گازهایی را که توسط بدن تولید می شود، مثل دی اکسید کربن، از بدن خارج و اکسیژن را را جایگزین می کند، ریه یک ارگان تبادل گازهاست بلکه یک ارگان ایمونولوژیک ( ایمن شناسی) نیز می باشد و در ایمنیبدن هم به شکلی در گیر می شود.

وی افزود: ریه نقش اساسی در سلامت انسان دارد ممکن است بعضی از ارگان های بدن مثل پا را نداشته باشیم و بتوانیم به زندگی ادامه دهیم، و یا بدون کلیه هفته ای سه بار دیالیز زنده بمانیم ولی بدون ریه نمی توانیم زندگی کنیم زیرا بافت های انسان برای زنده ماندن نیاز به اکسیژن دارند.

اکبری زاده تصریح کرد: اکسیژن از طریق ریه و دستگاه گردش خون وارد سیستم های بدن شده و برای استفاده در دسترس قلب مغز و یا ارگان های دیگر قرار می گیرد.

اکبری زاده تصریح کرد: همچنین گاز دی اکسید کربن تولید شده در بافت ها نیز از طریق همین سیستم از بدن خارج می شود بنابراین اگر ریه ای وجود نداشته باشد انسان از دنیا می رود.

معاون بهداشتی دنشگاه علوم پزشکی زابل بیان داشت: عوارض گرد و غبار به صورت شدت گرفتن بیماری های ریوی از جمله آسم و بیماری های مزمن انسدادی ریه است.

وی ادامه داد: احتقان بینی، احتمال ابتلا به سینوزیت، التهاب داخلی بینی، سوزش و خارش بینی، عطسه و آبریزش، عفونت تنفسی فوقانی، احساس درد و سوزش گلو و التهاب حلق و حنجره از جمله این عوارض ها می باشد.

اکبری زاده تصریح کرد: در طولانی مدت گرد و غبار می تواند منجر به کاهش عملکرد و انسداد مزمن ریه شود، تنگی نفس فعالیتی، نخستین علامتی است فرد با آن مواجه می شود.

وی گفت: گرچه آثار کوتاه مدت آلودگی هوا بیشتر شامل حساسیت چشم ها، بینی و حلق، عفونت دستگاه تنفسی، سردرد، تهوع و واکنش آلرژیک است اما این پدید در دراز مدت می تواند بیماری مزمن تنفسی، سرطان ریه،بیماری قلبی و حتی آسیب به سایر ارگان های بدن ایجاد کند.

اکبری زاده گفت: گرد و غبار بیشتر در افرادی تاثیر می گذارد که دچار حساسیت راه های تنفسی یا همان بیماری آسم هستند و در این افراد حالاتی نظیر تنگی نفس،سرفه خس خس سینه مشاهده می شود.



انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcc4mqs02bqi18.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها