تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۶ تير ۱۳۹۹ ساعت ۱۸:۰۷
حسنعلی میرعبدی گفت: اثرگذاری بی بدیل شورای نگهبان، دلیل هجمه استکبار جهانی به این نهاد مقدس است.
اثرگذاری بی بدیل، دلیل هجمه استکبار جهانی به شورای نگهبان است/ بهره مندی از ظرفیت اهل سنت در شبکه نظارت بر انتخابات ‏سیستان و بلوچستان
حسنعلی میرعبدی رئیس هیئت نظارت و بازرسی بر انتخابات سیستان و بلوچستان در گفت و گو با عصرهامون با تبریک سالروز تاسیس شورای نگهبان بیان کرد: شورای نگهبان یکی از مهم‌ترین نهادهای رسمی و نبض نظام جمهوری اسلامی است که وظیفه خطیر حراست از ارزش های این نظام اسلامی را بر عهده دارد.

وی با بیان این که بیش از 10 اصل از قانون اساسی به شورای نگهبان اختصاص و این نهاد وظایف خطیری بر عهده دارد، افزود: افتخار شورای نگهبان این است که بر ۲۹ انتخاب نظارت داشته است.

این مقام مسئول با اشاره به وضعیت فعلی شورای نگهبان، اذعان کرد: مخالفت و موضع گیری هایی که مخالفان نظام با این دستگاه مقدس دارند و هجمه های تبلیغاتی که دشمن همیشه به واسطه آن برای تخریب نظام و این نهاد استفاده کرده، نشان می دهد که اثرگذاری شورای نگهبان در عرصه‌های مختلف بی بدیل بوده است.

میرعبدی با بیان این که این جایگاه برای استکبار جهانی مشخص و واضح است و عملکرد شورای نگهبان با اهداف آن ناسازگار است، تصریح کرد: ارشادات و راهنمایی هایی که مقام معظم رهبری در بهبود عملکرد این نهاد مقدس داشته‌اند نیز شرایط را برای اثر گزاری بیشتر در امر نظارت در انتخابات فراهم ساخته است.

وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص شورای نگهبان، گفت: این نهاد وظیفه صیانت از هویت اسلامی نظام  را بر عهده دارد و افتخار و شرف شورای نگهبان در راستای اداره و جهت گیری نظام است، به گونه ای که مقام معظم رهبری به آن لقب نبض نظام جمهوری اسلامی را داده اند.

رئیس هیئت نظارت و بازرسی بر انتخابات سیستان و بلوچستان افزود: شورای نگهبان مانع انحراف حرکت نظام می شود و در ادامه مسیر، استمرار حرکت نظام را تثبیت کرده است.

وظیفه نظارت و قانون گذاری 

میرعبدی با بیان این که این نهاد، وظایف متعددی دارد، گفت: در این بین سه وظیفه شورای نگهبان مهم و اساسی و برخی از آن بین فقها و حقوقدانان مشترک و بعضی نیز مختص فقها است و از جمله وظایفی که برای شورای نگهبان تصویب شده می توان به نظارت بر قانونگذاری اشاره کرد. 

وی افزود: در اصل ۴۴ قانون اساسی عنوان شده که قوانین باید مطابق احکام شرعی باشد، اصل ۷۲ هم اشاره دارد که قوانینی که وضع می شود نباید مغایر با اصول و احکام مذهب رسمی کشور باشد، بنابراین شورای نگهبان در این بعد نظارت قانونی قوانین و مصوبات از نظر عدم مغایرت با قانون اساسی مورد بررسی و مطالعه قرار می دهد.

این مقام مسئول با اشاره به اصل ۹۶ قانون اساسی گفت: در این اصل اشاره شده که تشخیص عدم مغایرت قوانین با احکام اسلامی از وظایف مهم شورای نگهبان است و کیفیت نظارت د راصول ۹۴ تا ۹۷ نیز بیان شده است.

تفسیر قانون اساسی

میرعبدی اضافه کرد: وظیفه دیگر این نهاد تفسیر قانون اساسی است که اصل ۹۸ این وظیفه را بر عهده شورای نگهبان گذاشته است که اگر احساس شود ابهامی وجود داشته باشد شورای نگهبان می تواند مراد مقنن را بیان کند، در این میان شخص حقیقی یا حقوقی می‌تواند احساس نیاز به تفسیر قانون اساسی را داشته باشد.

 وی تصریح کرد: ممکن است این موضوع وقت زیادی بگیرد یا انگیزه سیاسی برای طرح آن وجود داشته باشد، بنابراین مطابق ماده ۱۸ آیین نامه داخلی شورای نگهبان افرادی واجد صلاحیت برای درخواست تفسیر مشخص کرده اند که تفسیر قانون اساسی با ارجاع مقام معظم رهبری، درخواست رئیس جمهور، رئیس قوه‌قضاییه یا رئیس مجلس و اعضای شورای نگهبان این تفسیر می‌شود.

رئیس هیئت نظارت و بازرسی بر انتخابات سیستان و بلوچستان اضافه کرد: در این راستا جلسات باید با حضور سه چهارم اعضا که 9 نفر هستند، تشکیل شود، در نهایت تفسیری که انجام می شود انتشار پیدا می کند و می تواند لازم الاجرا تلقی شود.

نظارت بر انتخابات

میر عبدی ادامه داد: نظارت بر انتخابات و با هدف ایجاد یک رقابت سالم میان داوطلبان و جلوگیری از تخلف ها و خطاهایی که ممکن است توسط برگزارکننده انتخابات اتفاق بیفتد در راستای صیانت از آرای مردم به عنوان حق الناس، دیگر وظیفه مهم شورای نگهبان محسوب می شود.

وی با بیان این که اصل ۹۹ قانون اساسی هم به این موضوع اشاره دارد که نظارت بر عهده شورای نگهبان قرار دارد، افزود: اصل ۱۰۰ قانون اساسی مسئله نظارت بر شوراهای شهر و روستا را برعهده مجلس شورای اسلامی گذاشته است.

این مقام مسئول افزود: سیستان و بلوچستان در انتخابات سال ۹۸ بهترین انتخابات را در کشور پشت سر گذاشت که با وجود این که بازشماری آرا در زاهدان به خواسته 2 نفر از کاندیداها مطرح شد، اما تغییری در آرا اتفاق نیفتاد که نشان دهنده این است که شبکه نظارت، مجریان و وزارت کشور تمام تلاش خود را برای صیانت و حراست از آرای مردم به عنوان حق الناس داشتند که تأکید مقام معظم رهبری نیز این است که جمهوری اهل خیانت در آرای مردم نیست.

میرعبدی با اشاره به تشکیل دفاتر استانی گفت: این مهم در سال ۱۳۷۹ و به دستور رهبر معظم انقلاب اتفاق افتاد، علت آن این است که مطابق اصل ۹۹ قانون اساسی، وظیفه نظارت بر فرآیند انتخابات بر عهده شورای نگهبان است.

وی تصریح کرد: با توجه با این که امر نظارت توسط ۱۲ نفر از اعضای شورای نگهبان در این گستره جغرافیایی امکان پذیر نیست، چراکه مسائلی چون تایید صلاحیت، ثبت نام، اخذ رای و اقدام های پس از رای گیری در انتخابات دنبال می شود که نیاز به تشکیلاتی دارد که الزامات نظارت بر انتخابات را مهیا بسازد.

دفاتر هیئت نظارت بر انتخابات در 23 شهرستان

رئیس هیئت نظارت و بازرسی بر انتخابات سیستان و بلوچستان افزود: بنابراین بر اساس قاعده فقهی و توجیه قانونی، دفاتر استانی تشکیل شد که در سیستان و بلوچستان از ۲۳ شهرستان، ۱۹ شهرستان دارای دفاتر است.

میرعبدی بیان کرد: همچنین اعضای هیئت نظارت بر انتخابات استان از بین افراد متدین، مومن و وارسته از همه قومیت‌ها و مذاهب تشکیل می‌شود، در این ترکیب از افراد بومی، اقوام غیر بومی و مذاهب شیعه و سنی حضور دارند.

وی اضافه کرد: در شهرستان ها نیز به همین صورت هیئت ها تشکیل می شود، به گونه ای که در انتخابات گذشته در 20 شهرستان و 30 بخش 150 نفر به عنوان عضور هیئت نظارت انتخاب شدند. 

این مقام مسئول گفت: قریب به هفت هزار نیروی مومن، جوان و وارسته در شبکه نظارت بر انتخابات استان فعالیت دارند که 70 درصد آن را جمعیت کارمند تشکیل می دهند که اکثریت آنها از حوزه آموزش و پرورش هستند، بر خودمان می بالیم که خادمین مردم به عنوان ناظر مراقبت و صیانت از آرای آن ها هستیم.

یادی از شهدا و درگذشتگان هیئت نظارت

میرعبدی با اشاره به شهدای هیئت نظارت بر انتخابات سیستان و بلوچستان هم گفت: شهید سید عبدالکریم سجادی که در فروردین 96 به شهادت رسید، معتمد و محبوب همه نظام و شیعه و سنی در منطقه بود که از همراهان دوران مبارزه و تبعید مقام معظم رهبری در ایرانشهر بود و سال های بسیار زیادی را در امر نظارت با ما همکاری داشت.

وی  با اشاره به ترکیب هیئت نظارت استان متشکل از تشیع و تسنن، ادامه داد: مرحوم مولوی عبدالغنی بارانی یکی از اساتید حوزه علمیه اهل سنت و عضو هیئت نظارت بر انتخابات استان بود که متاسفانه در خرداد ماه به علت بیماری دار فانی را وداع گفت، وی نمونه بارز اخلاقی و منادی وحدت استان، معتمد نظام و شورای نگهبان بود.

 رئیس هیئت نظارت و بازرسی بر انتخابات سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: شبکه هفت هزار نفری نظارت بر انتخابات سیستان و بلوچستان از افراد معتمد، متدین، مومن و مردمی تشکیل شده اند، در این مجموعه فرقی بین اقوام و مذاهب نیست، به گونه ای که در بعضی حوزه ها بعضی از حوزه‌ها شاید بیش از ۹۰ درصد اعضا از اهل سنت باشند، افراد مقید به ولایت و انقلاب که اخلاق مدار هستند و اهل خیانت در آرای مردم نیستند.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcf0edy0w6d0ja.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما