تاریخ انتشار :چهارشنبه ۸ مرداد ۱۳۹۹ ساعت ۰۷:۳۹
با وجود این که عید قربان در سیستان و بلوچستان از اهمیت زیادی در میان مردم برخوردار است، اما امسال شیوع کرونا موجب شده تا مردم با احتیاط بیشتری برخی رسوم این روز را انجام دهند.
کرونا رسم و رسومات مردم سیستان و بلوچستان را تغییر داد/ لزوم توجه به پروتکل های بهداشتی در اعیاد و مراسمات مذهبی
به گزارش عصرهامون به نقل از پهره، عید قربان یکی از اعیاد مهم مسلمانان در میان مردم سیستان و بلوچستان از جایگاه خاصی برخوردار است، بطوری که سه روز به جشن و شادی، قربانی کردن، دید و بازدید می پردازند اما عید امسال رنگ و بوی کرونایی به خود گرفته و در صورت رعایت نکردن دستورالعمل‌های بهداشتی به جای قربانی کردن دام، خود، نزدیکان و دیگران را قربانی خواهیم کرد.

ر سال‌های گذشته پس از اقامه نماز عید نمازگزاران با در آغوش گرفتن یکدیگر و تبریک عید از یکدیگر طلب حلالیت می‌کنند، اما امسال به دلیل بروز بیماری کرونا برای پیشگیری از ابتلا شدن به این بیماری این رسم اجرا نخواهد شد.


پس از آن برای انجام فریضه قربانی عازم منازل خود می‌شوند، این در حالی است که بیشتر مردم سیستان و بلوچستان کار ذبح دام قربانی را خودشان در منزل انجام می‌دهند، اما با توجه به شیوع بیماری تب کریمه کنگو امسال توصیه اکید شده که یا دام‌ها را برای ذبح به کشتارگاه انتقال دهند یا از کارشناسان دامپزشکی برای اطمینان از سلامت دام استفاده کنند.



مردم این سرزمین معتقد هستند عید قربان ریشه در قربانی کردن خواسته‌های انسانی و گذشتن از مهم ترین دارایی‌های فردی و در مجموع وابستگی‌های دنیوی است، لذا در این ایام بازار آشتی کنان، کنار گذاشتن کدورت‌ها، حلالیت طلبیدن، دید و بازدید، صله ارحام و احترام به بزرگان در بین مردم این منطقه بسیار داغ است.


در همین راستا مولوی عبدالرحیم ریگیان پور در گفت و گو با خبرنگار پهره گفت: با توجه به گسترش شیوع کرونا امسال عید قربان متفاوتی خواهیم داشت. مردم باید حتما به توصیه های وزارت بهداشت در زمینه این بیماری توجه ویژه ای داشته باشند.


وی در تکمیل مطلب فوق، افزود: در ایام عید سعید قربان مردم باید هشدارهای وزارت بهداشت و اداره دامپزشکی را در زمینه بیماری کووید_۱۹ و تب کریمه کنگو که یکی از بیماری های مشترک بین دام و انسان است، جدی بگیرند و از آنان غافل نشوند.


امام جمعه اهل سنت میرجاوه ادامه داد: هر چند برخی افراد این روزها همچون سال های گذشته در حال خرید و آماده شدن برای عید قربان هستند که بسیاری از کارشناسان بر این باورند که در صورت عدم رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در ایام عید قربان بار دیگر باعث افزایش شمار مبتلایان به کرونا ویروس در سیستان وبلوچستان خواهیم بود.


وی اضافه کرد: کرونا ویروس از آن چه که فکر می‌کنیم به ما نزدیک تر است و کم ترین سهل انگاری باعث ایجاد عواقبی ناگوار خواهد شد و همواره یکی از نگرانی ها در زمان کشتار دام به خصوص در روز عید قربان این است که افراد دچار بیماری نشوند و از سوی دیگر اکنون نگرانی ها به دلیل کرونا بیشتر شده است.


ریگیان پور تصریح کرد: استان سیستان و بلوچستان در زمینه بیماری کرونا در وضعیت قرمز قرار دارد و مردم برای قطع زنجیره کرونا در ایام عید قربان باید دید و بازدید خویشان و اقوام را حذف کنند و با تماس برقرار کردن با تلفن همراه و فضای مجازی از حال یکدیگر جویا شوند.


وی عنوان کرد: در شرایط کنونی جامعه، کرونا به یک فتنه تعبیر شده و مردم برای در امان ماندن از این ویروس منحوس باید در خانه هایشان بمانند، در واقع این بیماری همان مرض طاعون در گذشته ها می باشد.


این خطیب جمعه اذعان کرد: از عموم مردم سیستان و بلوچستان می خواهم حتما پروتکل های بهداشتی از جمله فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک را رعایت کنند.


وی در ادامه، گفت: اقامه نماز عید قربان باید در مساجد محله ای در فضای باز و با رعایت فاصله گذاری اجتماعی برگزار شود.


امام جمعه اهل سنت میرجاوه خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط کنونی بیماری کرونا جامعه پزشکی هم قربانی و شکار این ویروس شدند؛ پس مردم باید برای مراعات حال آنان و سلامتی خانواده های خود از دید و بازدیدهای حضوری، روبوسی و در آغوش گرفتن یکدیگر جهت طلب حلالیت اجتناب کنند.


وی در ادامه مطلب فوق، اضافه کرد: از نظر بنده دست دادن، آغوش گرفتن و روبوسی در ایام عید سعید قربان با توجه به گسترش بیماری کرونا و به دنبال آن به خطر انداختن سلامتی یکدیگر کاری ناجایز و مکروه است.


این خطیب جمعه بیان کرد: در بحث ذبح دام قربانی هم باید مراکز بهداشت و دامپزشکی در سطح شهرها با نظارت کافی نفوذ کنند تا با توکل به خداوند متعال مشکلی در زمینه سلامتی عموم مردم پیش نیاید.


انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcdzj0fkyt0xz6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما