تاریخ انتشار :چهارشنبه ۸ مرداد ۱۳۹۹ ساعت ۱۰:۵۰
هشتم ذی الحجه سالروز خروج امام حسین (ع) از مکه به کربلاست که به عقیده محققان مسلمان و غیرمسلمان آغازگر بزرگترین قیام تاریخ علیه ظلم و حکومت فساد محسوب می شود.
هشتم ذی الحجه؛ آغاز بزرگترین قیام تاریخ علیه ظلم/ حجة الوداع سیدالشهدا(ع) برای احیای امر به معروف و نهی از منکر
به گزارش عصرهامون، هشتم ذی الحجه فرا رسیده است، کاروان نور آماده عزیمت به سرزمین حادثه ها می شود، امام خوبی ها برای حفظ حریم امن خانه خدا مکه را ترک می کند و به همراه اهل بیت و یاران راستینش پای در رکاب به سرزمینی رهسپار می شود که بزرگترین قیام تاریخ علیه ظلم در آن رقم می خورد.

گویا همه می دانند حادثه ای عظیم در راه است، حال که مکه حجة الوداع سبط پیغمبر را به نظاره نشسته ماتم و غصه ای عمیق دارد، زیرا دیگر این ذخیره الهی به سرزمین نور و وحی باز نمی گردد، او می رود تا امر به معروف و نهی از منکر را احیا کند.

۶۰ سال از آخرین حج نبی‌ خدا می ‌گذرد که دوباره صدای حجة الوداعی دیگری به گوش می رسد، اما این بار قرار است رستاخیز عالم در کربلا رقم بخورد و دل های دوستداران اهل بیت علیه اسلام را پس از گذشت 14 قرن همچنان به سوگ حسین (ع) بنشاند.

هشتم ذی الجحه مشهور به یوم الترویه

حجت الاسلام عیسی بزمانی، کارشناس مسائل مذهبی در همین رابطه به خبرنگار ما بیان کرد: روز هشتم ذی الجحه به عنوان یوم الترویه مشهور است در این روز حاجیان از مکه به سمت عرفات عازم می شوند تا خود را برای اعمال حج تمتع آماده کنند.

وی بیان کرد: اعمال حج از دو قسمت تشکیل می‌شود که یک بخش آن عمره تمتع است و معمولاً در ماه‌های ذی الحجه، شوال و ذی العقده انجام می شود، زائری که بخواهد قصد حج کند در یکی از این ماه ها اعمال عمره تمتع را انجام می‌دهد و برای اعمال حج معمولاً خود را از روز هشتم ذی الحجه که روز ترویه است مُحرم می شود و به سمت عرفات به حرکت می کند.

به گفته این کارشناس مسائل مذهبی، در این روز خروج امام حسین علیه السلام از مکه مکرمه به سمت کربلا رخ می دهد، شبهه ای است که آیا این امام بزرگوار عمره تمتع خود را تبدیل به عمره مفرده کرد یا نه؟ که باید گفت چون سیدالشهدا (ع) در پایان ماه رجب از مدینه منوره خارج و طبیعتاً در اوایل ماه شعبان وارد مکه شد عمره مفرده را به جا آورد، زیرا زمان انجام اعمال عمره تمتع فرانرسیده بود.

وی ادامه داد: بنابراین امام حسین (ع) عمره مفرده را انجام داده است، حاجی که قصد ورود به مکه را دارد اول باید با احرام وارد شود و احرام برای کسی که وارد مکه می شود اگر در ایام غیر از حج باشد با عمره مفرده است که سیدالشهدا در ایام خارج از حج وارد مکه شدند و عمره حضرت مفرده بوده است.

بزمانی اظهار کرد: در فاصله حضور حضرت در مکه و ورود به ذی الحجه ممکن است بارها امام حسین (ع) عمره مفرده را انجام داده باشد، اما اینکه سیدالشهدا علیه السلام اعمال حج را شروع کرده و از روز هشتم خروج از مکه را داشته باشند یک شبهه است که آیا این اتفاق افتاده یا نه، تاریخ بیان نمی کند که این امام بزرگوار اعمال حج را شروع کرده باشد و در روز هشتم  این اعمال را ناتمام گذاشته باشد.

دلایل خروج سیدالشهدا از مکه

کارشناس مسائل مذهبی بیان کرد: خروج سیدالشهدا (ع) از مکه مکرمه می‌تواند دلایلی داشته باشد که سیدالشهدا علیه السلام دلایل این اقدام را به برادر خود محمد حنفیه، ابن عباس و دیگران اعلام کرد، با توجه به این که عده ای به دنبال ترور امام حسین (ع) به دستور یزید بودند، این حضرت فرموده بود اگر قرار است کشته شوم دوست دارم یک وجب خارج از مکه این اتفاق بیفتد.

بزمانی تصریح کرد: بنابراین سیدالشهدا علیه السلام برای این که به صورت مخفیانه به شهادت نرسد چون کسی هم مسئولیت این کار را بر دوش نمی گیرد، برای حفظ جان از مکه خارج شد.

وی بیان کرد: نکته دوم خروج ایشان از مکه برای نگه داشتن حرمت حرم بود، چون امن ترین نقطه در روی زمین بر اساس روایات آنجاست و کسی که وارد حرم می شود ایمن است و سیدالشهدا علیه السلام به جهت اینکه حرمت حرم شکسته نشود از مکه خارج شد.

کارشناس مسائل مذهبی تصریح کرد: البته اگر حرمت حرم شکسته می شد متولیان این کار مسئول بودند، اما این امام بزرگوار برای پاسداشت حرمت حرم از مکه خارج شد.

وی ادامه داد: سومین نکته خروج امام حسین (ع) از مکه مکرمه این است که سید الشهدا علیه السلام برای این که دلیل قیام خود را در مقابل دستگاه حاکم که ظالم و ستمگر است به مردم بفهماند از مکه خارج شد، بنابراین در مقابل منظر مردم یک مرتبه از مکه خارج شد.

بزمانی گفت: حضرت قرار بود قیامی در خارج از مکه انجام دهد که اگر داخل مکه حضور می داشت و به شهادت می رسید علت شهادت درک نمی شد، اما به خارج از مکه رفت و اعلام کرد برای مقابله با ظلم این کار را کرده و خطبه‌های زیادی در این زمینه خوانده است که نشان از قیام و شهادت وی دارد.

به گفته این کارشناس مسائل مذهبی، امام حسین (ع) اعلام کرد هر کس می‌خواهد جان خود را در راه خدا تقدیم کند با من همراه شود و با این کار به جامعه ظلم و ظالم را بشناساند.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdci5vazqt1aru2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما