تاریخ انتشار :شنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۹ ساعت ۱۰:۲۹
جرعه جرعه عشق و آرامش؛

وقتی شیر مادر عصاره زندگی می شود

اهمیت تغذیه با شیر مادر در برخی از آیات قرآن مورد توجه قرار گرفته است و به دلیل فواید زیاد آن 11 مرداد ماه به عنوان روز جهانی شیر مادر نامگذاری شده است تا تاکید دوباره ای بر این موضوع باشد.
وقتی شیر مادر عصاره زندگی می شود
 به گزارش عصرهامون، اهمیت تغذیه طبیعی نوزاد سبب شده است تا از سوی سازمان ‌های بهداشت جهانی و یونیسف همه ساله از ۱۰‌ تا ۱۶ مرداد به ‌عنوان هفته جهانی شیر مادر تعیین شود.

در ايران همچنين روز 11 مرداد به‌ عنوان روز جهانی شير مادر به رسميت شناخته شده است، در آیات قرآن در چند مورد به شیر دادن کودکان اشاره می ­کند که در آن ها به شیردهی مادر به شیرخوار تا دو سالگی تاکید شده است.

علاوه بر این تغذیه نوزاد با شیر مادر از تاکیداتی است که همه پزشکان به آن تاکید دارند، زیرا فواید جسمی و روحی زیادی را برای کودک به ارمغان می آورد.

تغذیه انحصاری تا 6 ماهگی

دکتر قاسم میری علی آباد معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در این خصوص به خبرنگار ما گفت: شیر مادر تغذیه بسیار کاملی برای شیرخوار است که حداقل تا شش ماهگی باید به صورت انحصاری با شیرمادر انجام شود و شیرخوار به هیچ چیز به جز قطره مکمل ویتامین آد نیاز ندارد.

وی بیان کرد: بعد از ۶ ماه تا پایان دو سالگی باید شیر مادر به همراه تغذیه کمکی ادامه داشته باشه باشد، در موارد خاصی ممکن است این شیوه تغذیه برای یک شیرخوار قطع شود که بسیار محدود است.

فواید شیر مادر برای شیرخوار

به گفته این مقام مسئول، شیر مادر فوایدی دارد که به هیچ وجه شیرهای خشک این ویژگی ها را ندارند و مهم ترین فایده آن ارتباط عاطفی میان مادر و شیرخوار است که با هیچ نوع تغذیه دیگری قابل انجام نیست.

وی تصریح کرد: به علاوه شیر مادر دارای موادی است که به سیستم ایمنی شیرخوار بسیار کمک و وی را در برابر بسیاری از بیماری‌ها محافظت می کند که این مواد به هیچ وجه در شیرهای خشک و مصنوعی وجود ندارد.

میری علی آباد بیان کرد: به علاوه خطرات بیماری هایی مانند دیابت، چاقی و اضافه وزن، مشکلات تنفسی و گوارشی، اختلالات دندانی در شیرخوارانی که با شیر مادر تغذیه می شوند نسبت به آن هایی که شیر خشک مصرف می‌کنند کمتر است.

وی اظهار کرد: در موارد خاصی هم باید شیر مادر قطع شود، مثلاً مادر به دلیل بیماری های خاص همچون سرطان و بیماری های اعصاب و روان داروهایی مصرف می‌کند و یا این که پستان وی عفونت بسیار فعالی مانند زونا دارد نمی توان شیر مادر را ادامه داد که برخی از این موارد به صورت موقتی و برخی به صورت دائمی سبب قطع تغذیه شیرخوار با شیر مادر می شود.

انتقال کرونا از طریق شیر مادر غیرمحتمل است

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان درباره بیماری کرونا بیان کرد: اگر مادر مبتلا که به کرونا باشد بهتر است نوزاد به صورت موقت از وی جدا و شیر مادر دوشیده و در بطری به نوزاد داده شود، اما در صورتی که مادر به هر دلیلی این موضوع را نپذیرفت باید دست های خود را منظم شستشو دهد و پوشش لازم را برای صورت خود استفاده کند و در این موارد به طور کامل و حداقل ۱۸۰ سانتیمتر با نوزاد فاصله داشته باشد.

میری علی آباد اظهار کرد: انتقال بیماری کرونا از طریق شیر مادر بسیار غیرمحتمل است و روش معمول انتقال نیست، بنابراین شیردهی می تواند انجام شود اما به شرط اینکه مادر موارد بهداشتی را کاملاً رعایت کند، نوزادان و شیرخواران زیر ۲ سال به استفاده از ماسک به دلیل خطر خفگی به هیچ عنوان توصیه نمی شوند و مادر باید خود نکات بهداشتی را رعایت کند.

وی بیان کرد: مادران شاغل هم بهتر است که شیر خود را بدوشند و برای فرزند در ظروف مخصوص نگهداری کنند تا هنگامی که بیرون از خانه هستند به فرزند داده شود، البته این کار در صورتی صورت گیرد که شیر به اندازه کافی وجود داشته باشد و در فواصلی که شیرخوار نیازی به شیر ندارد و پستان مادر شیر دارد باید آن را ذخیره کنند.

انتهای پیام/
 
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcbswb8zrhb58p.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها