تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۹ ساعت ۰۷:۴۷
تکدی گری همواره به‌عنوان یکی از مهم‌ترین معضلات اجتماعی در شهرستان چابهار مطرح بوده و وجود تعداد بالای متکدیان به بومی و غیربومی که برخی از آنها بی هویت و بی شناسنامه هستند و به دلیل سخاوتمندی مردم و دلسوزی موجب شده تا این معضل همواره به شکلی پررنگ در تنها بندر اقیانوسی کشور خود را نشان دهد.
جولان مظلوم نماها در میانه بحران کووید_۱۹/ عدم ساماندهی متکدیان؛ بازگشت وضعیت قرمز کرونایی در چابهار است
به گزارش عصرهامون به نقل از چهاربهاران، پس از گذشت بیش از هفت ماه از ورود ویروس ناخوانده به کشور که همه فعالیت‌ها را تحت تاثیر خود قرار داد تا جایی که عادت‌ها و رفتارها، مراودات، کسب‌وکارها را دگرگون کرد.
 
یکی از آشکارترین نمادهای طرد اجتماعی در جامعه تکدی گری است که همواره عوامل مختلف دولت، مردم و متکدیان در تولید و بازتولید آن نقش دارند؛ یعنی حضور کمرنگ دولت در ساماندهی متکدیان به عنوان یک نقش اصلی تا دلسوزی بیجا مردم خونگرم و مهربان ما که منجر به فرهنگ گدا پروری می شود، می تواند بر آتش این معضل دامن بزند و روز به روز شرایط بحرانی و سخت شود.
 
تکدی گری همواره به‌عنوان یکی از مهم‌ترین معضلات اجتماعی در شهرستان چابهار مطرح بوده و وجود تعداد بالای متکدیان به بومی و غیربومی که برخی از آنها بی هویت و بی شناسنامه هستند و به دلیل سخاوتمندی مردم و دلسوزی موجب شده تا این معضل همواره به شکلی پررنگ در تنها بندر اقیانوسی کشور خود را نشان دهد.
 
این روزها با شیوع بیماری کرونا بساط گدایی بیش از پیش در پشت چراغ قرمزها، کناره های خیابان ها پررنگ شده است و اگر تا چند وقت پیش پیرمردها و پیرزن ها یا افراد ناتوان را بر سر چهارراه ها در حال گدایی کردن می دیدید، حالا برخی جوانان را مشاهده می کنید که این معابر را برای تکدی گری به قرق درآورده اند.
 
بی شک هرگونه کم توجهی به سلامت این دسته از شهروندان به معنی به خطر انداختن سلامت کل جامعه است زیرا کودکان کار، متکدیان و زباله گردها رفت و آمد بیشتری در سطح شهر دارند و به واسطه کار خود با افراد زیادی در ارتباط هستند.
 
 کمک به متکدیان کمک به افزایش این آسیب در جامعه

احمدی یکی از شهروندان چابهاری در گفت و گو با خبرنگار ما، با اشاره به گسترش بیماری کرونا در شهرستان، گفت: شیوع این بیماری موجب شد تا تردد در شهر کمتر شود و از طرفی به دلیل آلوده بودن پول نقد، این روزها کمتر از اسکناس استفاده میکنم و عمدتاً خریدهای خود را با کارت انجام می‌دهم.

وی با بیان اینکه کمک به متکدیان باعث گسترش در جامعه می شود و فرد هم به خود هم به جامعه آسیب وارد می کند، تصریح کرد: بسیاری از مردم ما معتقدند متکدیان افرادی نیازمند هستند که به ترحم و کمک ما احتیاج دارند و کمک به آنان را یک تکلیف انسانی می دانند.

کمک مردم به فرهنگ گداپروری کمک می کند

احمدی به عنوان یک فرد فرهنگی با اشاره به اینکه این اقدام مردم را نوعی فرهنگ گداپروری عنوان می کند و گفت: مردم با پول دادن به این متکدیان فرهنگ گداپروری را رواج می دهند و چابهار یکی از شهرهایی است که از زمان های گذشته با این معضل اجتماعی دست و پنجه نرم می کند و مسئولانی که به کرات برای جمع آوری آن ها وعده می‌دهند اما هنوز این معضل راه به جایی نبرده است.
 
تکدی‌گری ناپسندترین فعالیت اجتماعی

مسلم بشکار؛ کارشناس امور اجتماعی در گفت و گو با خبرنگار ما، با اشاره به اینکه تکدی‌گری ناپسندترین فعالیت اجتماعی است بیان کرد: بیشتر متکدیان با لحن مظلوم نمایی احساسات اطرافیان را جریحه دار می کنند.
 
وی ادامه داد: معضل تکدی گری یکی از مسائل و آسیب های اجتماعی است که بیشتر در شهرهای استانمان دیده می شود، پدیده ای که ریشه در معضلات فقر و اعتیاد دارد.
 
جولان مظلوم نماها در میانه بحران کووید_۱۹

این کارشناس امور اجتماعی تصریح کرد: علت انتخاب شهرستان چابهار توسط متکدیان، استفاده از چهره مظلومانه برای سواستفاده از احساس و عواطف مردم است که این دلسوزی به اندازه ای شده است که حتی گدایان دیگر شهرهای اطراف و کشوری مثل پاکستان را نیز به سمت خود کشانده است.
 
وی افزود: البته متاسفانه برخی از این افراد با جمع آوری پسماند در سطح شهر و گرفتن پول از مردم به شیوع و انتشار کرونا دامن می زنند از این رو برای ساماندهی این افراد به همکاری دستگاه های مختلف نیاز است.
 
بشکار با اشاره به اینکه در دوران کرونا این افراد هم از کمک های نهادهای مختلف و ادارات بهره بردند گفت: برخی دیگر از نهادهای دولتی و عمومی به ویژه خیران تلاش هایی را برای حمایت از متکدیان و کودکان کار و مصون ماندن آنان از ویروس کرونا در طول این چندماه انجام دادند.
 
جمع آوری متکدیان و معتادان متجاهر از سطح شهر

عبدالله میربلوچزهی؛ معاون خدمات شهری شهرداری در گفت و گو با خبرنگار ما، گفت: بر اساس مصوبه جلسه ستاد مدیریت بیماری کرونا باید کودکان کار، متکدیان و معتادان متجاهر از سطح شهر جمع آوری شوند.
 
وی افزود: کودکان متکدی و متکدیان بزرگسال با همدیگر متفاوت است، آخرین آمار دریافتی از گروهی که جمع‌آوری شدند، نشان می‏دهد که ۸۶ درصد از کودکان و زنان جمع‌آوری شده از اتباع خارجی هستند. 

 پاکستانی ها بیشترین آمار متکدیان در چابهار

معاون خدمات شهری شهرداری تصریح کرد: در این طرح که مدتی قبل اجرا شده است بیشتر متکدیان عمدتا اتباع پاکستانی بودند که از سطح شهر جمع آوری و جهت اعمال قانون و بازگشت به موطن خود تحویل دستگاه های مربوطه شدند.

وی با بیان اینکه زباله گردها و متکدیان به‌عنوان یکی از کانون‌های انتشار ویروس در شهرستان شناسایی‌ شده است افزود: طرح جمع‌آوری و ساماندهی این قشر با همکاری فرمانداری، شهرداری، نیروی انتظامی، بهزیستی و اداره اتباع خارجی در حال انجام و پیگیری است.

میربلوچزهی خاطرنشان کرد: توزیع بسته‌های بهداشتی برای مصون ماندن از ابتلا به ویروس کرونا شامل ماسک، مواد ضدعفونی کننده و دستکش به همراه آموزش نحوه استفاده درست از آن‌ها به کودکان کار و خانواده های آنان و تعدادی از متکدیان در دوران کرونایی با همکاری بهزیستی از جمله اقدامات بوده است.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcfycdyjw6d00a.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها