تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۹ ساعت ۱۰:۲۵
سروش کیانی قلعه سرد گفت: اینستکس روایت یک ناکارآمدی از پیشنهاد غربی برای بهبود معیشت زندگی که منجر به تحریم داخلی شد.
اینستکس؛ شیطنت غرب برای ضربه زدن پنهان به اقتصاد ایران/ عدم مدیریت صحیح و توجه به تولید داخلی ضربه مهلکی به تجارت کشور وارد کرد
به گزارش عصرهامون، سروش کیانی قلعه سرد؛ دکترای اقتصاد در گفت و گو با خبرنگار چهاربهاران بیان کرد: پس از خروج یک طرفه آمریکا از برجام و تشدید تحریم های ظالمانه بر علیه ایران، سه کشور فرانسه، آلمان و بریتانیا با هدف حفظ و نگهداشت برجام و در عین حال ایجاد شرایطی برای تجارت شرکت های اروپایی با ایران بدون در معرض تحریم گرفتن توسط دولت آمریکا از "ابزار حمایت از مبادلات تجاری" یا اینستکس رونمایی کردند.
 
وی افزود: ابزاری مالی که قرار بود با یک سازوکار تهاتری ارتباط میان تجار ایرانی و اروپایی برقرار کرده و آسیب های اقتصادی ایران ناشی از خروج آمریکا از برجام را کاهش دهد.
 
این کارشناس اقتصادی با اشاره به این طرح که مورد نقد بسیار از کارشناسان قرار گرفت تصریح کرد: این سازوکار که از همان ابتدای طرح توسط بسیاری از کارشناسان و فعالان بازار مورد نقد جدی قرار داشت، چه به لحاظ راهبرد و چه به لحاظ نحوه عملکرد فاقد هرگونه سازوکار اجرایی مشخص بود و از همان ابتدای امر به نتیجه نرسیدن آن به هیچ وجه دور از ذهن نبود. امری که یک سال پس از آن به وقوع پیوست و این سازوکار نیز هرگز نتوانست گرهی از مسائل تجاری کشور باز کند.
 
وی ادامه داد:  اما سوی دیگر ماجرا نحوه مدیریت داخلی تیم اقتصادی دولت و سیاست گذارانی بود که هیچ برنامه مشخص جایگزینی با سناریوی دیگری برای نحوه مواجهه با شرایط تحریمی و عدم اجرای چنین سازوکارهایی نداشتند.
 
روایت یک ناکارآمدی؛ از اینستکس تا تحریم های داخلی

کیانی اظهار کرد: این تصور در میان دولت مردان ما که شرکت های کشورهای اروپایی به مانند بسیاری از شرکت های موجود در کشور ما تحت دستور و کنترل دولت های خود هستند و با ایجاد سازوکار توسط دولت های خود با ایران رابطه تجاری برقرار کرده و ریسک تحریم شدن توسط آمریکا را به جان می خرند استراتژیک ترین اشتباه بود.
                        
وی گفت: به همراه نداشتن برنامه جایگزین توسط دولت منجر به تحریم دولت از ظرفیت های دیگر خارجی و همچنین قابلیت های داخلی شد امری که به نحوی می تواند تحریم داخلی نام گذاری شود.
 
کارشناس اقتصادی با اشاره به عدم ورود ساختار تولید و رفع موانع اذعان کرد: عدم ورود به اصلاح اساسی ساختار تولید در کشور و رفع موانع تولید، ساختار اسف بار ایجاد کسب و کارهای جدید، عدم اصلاح اساسی نظام پولی و بانکی، عدم چابک سازی دولت، تاکید مستمر بر سیاست های دستوری اقتصادی، عدم بکارگیری نیروهای جوان و نخبه در ساختار مدیریتی کشور، عدم برقراری ارتباط موثر اقتصادی با کشورهای همسایه و مواردی از این دست به همراه بدعهدی کشورهای غربی سبب گردید تا وضعیت اقتصادی کشور در شرایط فعلی قرار گیرد.
 
وی خاطرنشان کرد: با این وجود مجموع این شرایط باعث شده است چه به لحاظ مواجهه با سازوکارهای بین المللی و جه به لحاظ لزوم تغییر رویکرد داخلی، اقتصاد ایران درس عبرت تاریخی بیاموزد.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcgx79qtak9xx4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها