تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۹ ساعت ۱۱:۳۱
عباسعلی ارجمندی، مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به هشدار هواشناسی مبنی بر وقوع سیلاب و تندباد در پی تقویت پدیده مونسون، دستگاه های خدمات رسان در حالت آماده باش درآمدند.
تند باد و سیلاب در راه سیستان و بلوچستان/ آماده باش نیروهای خدمات رسان برای مقابله با خسارت های احتمالی
به گزارش عصرهامون، پدیده بارش زای مونسون یا بادهای اقیانوسی و استوایی هر سال تابستان در جنوب سیستان و بلوچستان شروع به باریدن می کند که امسال نیز با قدرت بیشتری در نقاط مختلف این استان در حال باریدن است و هوای تازه ای به این دیار بخشیده است.

اما جدای از طراوتی که این پدیده به منطقه می بخشد، این روزها مسئولان هواشناسی از وقوع سیلاب و تندباد در پی تقویت بارش های مونسون خبر می دهند که این مهم مدیریت جدی ستاد بحران را طلب می کند، چرا که هر لحظه ممکن است حوادث و خسارت های چند روز گذشته قصرقند و دلگان تکرار شود.

ماجرایی که به دلیل وقوع بارش های مونسون و بادهای موسمی نه تنها خاموشی چند ساعته را در شهر و روستاهای این 2 شهرستان رقم زد، بلکه محصولات کشاورزی، دام ها و خانه و کاشانه بسیاری از مردم را تلف و ویران کرد.

تداوم موج جدید بارش های مونسون

محسن حيدري، مديركل هواشناسي سيستان و بلوچستان در این باره در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: همانطور كه انتظار مي رفت موج دوم بارش هاي مونسون از بعدازظهر شنبه در نيمه جنوبي استان آغاز شد و در شبانه روز گذشته نيز بارندگی ها ادامه يافت.

وي افزود: بيشترين بارش هاي شبانه روز گذشته به ترتيب از ايستگاه هاي «مچان» سرباز با 50.5، «كجدر» سرباز 23، «رئيس آباد» سرباز 10، «پيپ» نيكشهر 9، «چانف» نيكشهر و «ساربوك» قصرقند هفت ميلی متر بارش گزارش شده است.

این مقام مسئول ادامه داد: همانطور كه بر اساس شاخص های همرفت پيش بيني شده بود، بارش های اين سامانه همراه با وقوع صاعقه و تندبادهاي شديد موقتی بود، به طوري كه در اين مدت بيشينه سرعت باد در يكي از تندبادها بيشينه سرعت وزش باد به 126 كيلومتر بر ساعت رسيد و خساراتی را در پی داشت.

حيدری خاطرنشان كرد: بر اساس خروجي نقشه های پيش يابی و مدل هاي جوي پيش بينی می شود، اين بارش ها امروز نيز در نيمه جنوبي استان ادامه داشته باشد، بنابراين با توجه به ويژگي هاي سامانه هاي همرفتي و مخاطرات ناشي از آن توصيه مي شود از تردد در حاشيه رودخانه هاي فصلي و رفتن به ارتفاعات خودداري شود.

آماده باش دستگاه های اجرایی

عباسعلی ارجمندی، مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان نیز در این راستا به خبرنگار ما گفت: با توجه به هشدار هواشناسی مبنی بر وقوع سیلاب و تندباد در پی تقویت پدیده مونسون، اخطاریه های لازم به فرمانداری ها و مدیریت ستاد بحران هر شهرستان ابلاغ و به مجموعه دستگاه های عضو ستاد مدیریت بحران به ویژه هلال احمر دستور آماده باش کامل داده شده است.

وی با بیان این که بادها و باران های موسمی مونسون لحظه ای و نقطه ای است، ادامه داد: فرمانداران موظف به برگزاری جلسات ستاد بحران هر شهرستان شده اند تا هشدارهای لازم را به دهیاری ها دهند، مبنی بر این که هم پیشگیری و هم مقابله شود و اگر مشکلی به وجود آید غافل گیر نشوند و مشکلات دیگری را به همراه نداشته باشد.

آماده باش شرکت آب و فاضلاب استان

در همین راستا علیرضا قاسمی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان نیز گفت: با توجه به گزارش هواشناسی، مبنی بر احتمال وقوع سیلاب در بخش مرکزی و جنوب استان، این شرکت و ادارات تابعه جهت مقابله با شرایط اضطراری و مدیریت حوادث، در حال آماده باش کامل، جهت ارائه ی خدمات به مردم قرار دارند.

وی ادامه داد: تیم های واکنش سریع شرکت آب و فاضلاب استان در تمامی شهرها و روستاها جهت مقابله با بحران احتمالی، به صورت آماده باش هستند تا در زمان نیاز بتوانند خدمات مطلوب به مردم شریف استان ارائه کنند.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcexv8zzjh8wwi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها