کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

راه کارهای طلایی کنترل خشم؛

تکنیک چراغ راهنما موثرترین راه برای مهار عصبانیت است

15 مرداد 1399 ساعت 10:08

خشم و عصبانیت از ویژگی های ذاتی تمامی انسان ها است و همه می توانند خشمگین و عصبی شوند. اما چیزی که در این بین مهم به شمار می رود کنترل خشم و راه های خلاصی از آن است.


به گزارش عصرهامون به نقل از پهره؛ امروزه هر کسی در زندگی خود به گونه ای با مسئله «خشم و خشونت» درگیر است و این درگیری در رده های گوناگون جامعه، از دولتمردان و مصلحان اجتماعی تا اهل خانه و خانواده را به خود مشغول کرده است. اگر انسان آگاهی و شناخت کافی از خشم و گستره اثرگذاری و اثرپذیری آن داشته باشد، در پرتو ایمان و توکل بر خداوند متعال و رهنمودهای تربیتی اهل بیت علیه السلام، می تواند به رویارویی و کنترل بهتر آن بپردازد و در مسیر کمال و تکامل، گام های بلندتر و مؤثرتری بردارد.


خشم به معنای هیجان و حرکت خاصی از روح انسان، به منظور غلبه و شکست فرد مقابل است.



راه کارهای طلایی کنترل خشم


در همین راستا صادق رازی، روانشناس اداره زندان شهرستان ایرانشهر در گفت و گو با خبرنگار پهره بیان کرد: مثلث ترس، خشم و رنجش انسان را مانند یک قفس آهنین در بر می گیرد و پاد زهر آن ارتباط با دیگران می باشد.


وی افزود: گاهی اوقات هر شخصی در زندگی اش احساس خشم می‌کند. در واقع این عمل واکنشی عادی است و به خودی خود یک مشکل به شمار نمی‌رود.


روانشناس اداره زندان ایرانشهر ادامه داد: خشم‌ و عصبانیت در واقع احساسی است که شدت آن می‌تواند از حالت خیلی خفیف تا سطح بالایی از تند خویی وجود داشته باشد. خشونت نیز همانند سایر احساسات درون انسان موجب تغییر در حالت‌های فیزیکی انسان می‌شود.


وی اضافه کرد: به طور کلی خشم و عصبانیت در زمان هایی که چیزی فراتر از کنترل و توان انسان باشد یا چیزی مانع رسیدن به خواسته هایش و اهدافش شود، انگار کسی او را تهدید کرده و آسیب می زند و ممکن است احساس خشم کند.


رازی تصریح کرد: یکی ازمهارت های مهم و اساسی زندگی مهارت کنترل خشم می باشد که با بررسی پرونده، شرح حال افراد بزهکار و مطالعات موردی یکی از دلایل گرایش جوانان و نوجوانان به خشم، پرخاشگری، خشونت خصوصا در منطقه ایرانشهر نداشتن مهارت اساسی مدیریت کنترل خشم می باشد که خانواده ها و نهادهای مرتبط با حوزه سلامت روان چنان چه در این زمینه آموزش های لازم را به فرزندان ارائه دهند قطعا از بروز فجایع و جرایمی نظیر قتل، سرقت، درگیری و... جلوگیری خواهد شد .


وی عنوان کرد: غم و اندوه از دست دادن یک عضو خانواده، یک عزیز یا یک چیز بسیار ارزشمند، مشکلات مالی و بدهی ها، مورد خیانت واقع شدن، تحقیر شدن، خجالت زده شدن، احساس ناراحتی، ناامیدی و افسردگی، خستگی جسمانی و روحی، مصرف مواد مخدر و الکل از جمله عوامل ایجاد خشم و عصبانیت در درون انسان هستند.


این روانشناس اداره زندان ایرانشهر گفت: هدف از مديريت خشونت، کاهش احساسات عاطفي‌ و تحريکات فيزيولوژيکي است که خشم، آن‌ها را ايجاد مي‌کند.


به گفته رازی تكنیک چراغ راهنما، روشی بسیار ساده و فوری برای كاهش احساس خشم است و به این گونه می باشد که چراغ قرمز به معنی ایست، چند نفس عمیق بكشید، سعی كنید خود را آرام سازید. و چراغ زرد به معنای احتیاط است و این علامت بیانگر آن است كه فرد هنوز كاملا بر خود مسلط نشده و باید مواظب باشد كه به خود و دیگران صدمه نزند.


وی در ادامه خاطرنشان کرد: نمونه‌ای دیگر در کنترل خشم، پیدا کردن شیر اطمینان است. بدین معنی که راه‌هایی مانند نقاشی کردن، گوش دادن به موسیقی، ورزش، مطالعه برای تخلیه انرژی حاصل از عصبانیت می توانند مفید واقع شوند.


این روانشناس ادامه داد: يكي از راه‌هاي كنترل خشم ترك موقعيت می باشد که برانگيزاننده عصبانيت است. در واقع با این عمل شما به خود فرصت فكر كردن مي‌دهيد و مي‌توانيد به موقعيت فراسوي نيازها و خواسته‌ هایتان توجه كنيد.


انتهای پیام/


کد مطلب: 128284

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/news/128284/تکنیک-چراغ-راهنما-موثرترین-راه-مهار-عصبانیت

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir