ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> اجبار «هوک» به استعفا یعنی دست آمریکا در برابر ایران خالی است انتخاب «آبرامز» برای فشار حداکثری است نه تغییر سیاست | عصر هامون
تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۹ ساعت ۱۳:۰۲
سید مصطفی خوش چشم با اشاره به استعفای اجباری برایان هوک، گفت: این احتمال وجود دارد که مقامات آمریکایی به هوک گفته‌اند استعفا دهد چرا که اگر وی را اخراج می‌کردند، برای کل دستگاه حاکمیتی آمریکا اعلام شکست مفتضحانه بود.
اجبار «هوک» به استعفا یعنی دست آمریکا در برابر ایران خالی است/ انتخاب «آبرامز» برای فشار حداکثری است نه تغییر سیاست
به گزارش عصرهامون به نقل از راه دانا؛ شامگاه پنجشنبه 17 مردادماه «برایان هوک» نماینده ویژه آمریکا در امور ایران و رئیس «گروه اقدام ایران» در وزارت خارجه این کشور، از استعفای خود از این سمت خبر داد.
«سیدمصطفی خوش‌چشم» کارشناس مسائل بین الملل ضمن بررسی ابعاد این استعفا به خبرنگار سیاسی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ گفت: با پایان یافتن 2 ساله تاثیرگذاری حداکثری تحریم‌ها که در اردیبهشت ماه به پایان رسید، نه تنها ایران تسلیم نشد و پای میز مذاکره نرفت، بلکه بالعکس استراتژی مقاومت فعال را اتخاذ کرد.
وی تصریح کرد: بر همین اساس ترامپ که به مقصود خود جهت کسب امتیاز برای انتخابات ریاست جمهوری نرسید، در حقیقت فشار را بر روی وزارت خارجه آمریکا و هوک بیشتر کرد تا اقدامات تشدید شده‌ای را در زمینه تحریم‌ها جهت به زانو در آوردن ایران به کار ببندند.
این کارشناس مسائل بین الملل با بیان اینکه دست هوک برای ارائه ابزار جدید جهت اعمال تحریم‌ها علیه ایران خالی بود، افزود: از آن جایی که آمریکایی‌ها تقریباً از همه توان و ابزار موثر در حوزه تحریم‌ها استفاده کردند، دیگر هیچ حوزه تاثیرگذار دیگری باقی نمانده بود؛ هوک نیز نهایتاً توانست صرفاً چند حوزه جزئی که بر اقتصاد ایران هم تاثیرگذار نبود شناسایی کند و در حقیقت هوک خالی از ذهن شده بود و دستش به لحاظ شناسایی حوزه‌های دیگر و به کار بردن اهرم دیگری پر نبود.
خوش چشم ادامه داد: به همین دلیل ترامپ با تعیین ضرب‌العجل و فشارهایی که به هوک وارد کرده بود او را ناگزیر به استعفا کرد و در حقیقت این مسئله کاملاً مشخص است.
وی به انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا اشاره کرد و گفت: سه ماه به انتخابات آمریکا مانده است و ترامپ با توجه به اینکه هیچ دستاوردی در حوزه سیاست خارجی نداشته به شدت به دنبال این است که یک دستاوردسازی حتی در حد یک عکس، پیام، تلفن و یا پیام امیدوارکننده بویژه از سمت ایران دریافت کند.
کارشناس مسائل بین الملل، حضور آبرامز در کاخ سفید را اقدام بی نتیجه دیگری از سوی مقامات آمریکایی عنوان کرد و افزود: مقامات کاخ سفید بعد از استعفای هوک، «الیوت آبرامز» را جایگزین او کردند؛ در واقع مقامات آمریکایی آبرامز را نه برای تغییر سیاست بلکه برای ارائه افکار نو و ارائه اهرم‌های جدید در راستای همان سیاست فشار حداکثری انتخاب کردند.
خوش‌چشم خاطر نشان کرد: بسیار بعید است که الیوت آبرامز هم بتواند گام مهمی بردارد، چرا که هوک با پرونده ایران چندین سال آشنا بود و ولی به جایی نرسید.
وی با بیان اینکه هوک در کارنامه خودش ثابت کرده که هیچ اهرمی برای اعمال فشار بر ایران باقی نمانده است، ابراز کرد: دست آمریکا خالی است، فلذا کشوری مثل ایران که تا کنون مقاومت کرده محال است سه ماه مانده به انتخابات مقاومتش را کنار بگذارد، خصوصاً که آمریکا اهرم جدیدی ندارد.
این کارشناس مسائل آمریکا به ماموریت آبرامز در حوزه ونزوئلا اشاره کرد و بیان داشت: الیوت آبرامز در حوزه ونزوئلا که به مراتب کار آسانتر از ایران بوده برای آمریکا توفیقی نداشته است؛ این در حالی است که مقایسه تحریم‌های ونزوئلا با ایران کار درستی نیست به دلیل این که شدیدترین تحریم‌های تاریخ علیه ایران وضع شده است.
خوش‌چشم اظهار داشت: این مسئله ثابت می‌کند ترامپ در یأس کامل دست به این کار زده است و هیچ بعید نیست که حتی بعد از پیروزی در انتخابات پمپئو را نیز مرخص نکند؛ اگر ترامپ رای بیاورد به احتمال زیاد پمپئو به دلیل نوع شکستی که ترامپ در حوزه‌های گوناگون به خصوص در مورد ایران متحمل شده، دیگر در کابینه ترامپ حضور نخواهد داشت.
وی در خصوص برخی گمانه زنی‌ها مبنی بر این که این استعفا به برایان هوک تحمیل شده تا مقصر شکست استراتژی علیه ایران باشد، گفت: کاملاً مشخص است که ترامپ هوک را مجبور به استعفا کرده است؛ این شکست، شکست استراتژی فشار حداکثری آمریکا است که ترامپ و بدنه کارشناسی کاخ سفید آن را دنبال می‌کردند.
کارشناس مسائل بین الملل با بیان اینکه نباید اینگونه پنداشت که این یک سیاست مخصوص جمهور خواهان و یا دولت ترامپ است، گفت: این استراتژی ایالت متحده نسبت به جمهوری اسلامی ایران است؛ این سیاست شکست خورده است و مشخص است ترامپ با مقاصد انتخاباتی فشار زیادی را روی هوک گذاشته تا اهرم‌های بیشتری معرفی کند و از آنجایی که هوک قادر به انجام این کار نبود نتوانسته حوزه‌های تحریمی جدیدی را در مورد ایران شناسایی کند که تاثیر گذار باشد. بر همین اساس ضرب العجل او به پایان رسیده و ترامپ با خوی قلدرمآبی خود استعفا را تحمیل هوک کرد.
وی در پایان به ابعاد دیگری از این استعفا اشاره کرد و گفت: یک احتمال دیگر این است که مقامات آمریکایی به هوک گفته‌اند استعفا دهد چرا که اگر هوک را اخراج می‌کردند نه فقط برای هوک بلکه برای کل دستگاه حاکمیتی آمریکا  اعلام شکست مفتضحانه بود.
انتهای پیام/
  https://www.asrehamoon.ir/vdcb9wb88rhb5fp.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما