> «کرونا» جمعیت بیکاران کشور را به ۷ میلیون نفر رساند لزوم‌ حمایت دولت از کارگران | عصر هامون
تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۹ ساعت ۱۹:۱۴
حاج اسماعیلی، کارشناس و فعال بازار کار و کارگری با بیان اینکه «کرونا» جمعیت بیکاران کشور را از 3 به 7 میلیون نفر رسانده است گفت: دولت زمینه‌ حمایت از کارگران را فراهم کند.
«کرونا» جمعیت بیکاران کشور را به ۷ میلیون نفر رساند/ لزوم‌ حمایت دولت از کارگران
به گزارش عصرهامون  حمید حاج اسماعیلی در گفت‌وگو با خبرنگار سفیرافلاک، اظهار داشت: بیش از نیمی از جمعیت کشور ما کارگران و خانواده آنهاست، به لحاظ کمیت در بازار کار نیز حدود ۱۴ میلیون نفر قبل از مسئله کرونا که بازار دچار  مشکل شد، تعداد نیروی کار ثبت شده در سازمان تامین اجتماعی کشور است.
وی افزود: کل تعداد نیروهای کار در حوزه لشکری و کشوری به ۹۵ میلیون می رسد  که سه برابر مستخدمین دولت، نیروهای مشمول قانون کار در کشور هستند، جایگاه نیروی کار و کارگران را در کشور بسیار برجسته کرده و آنها می توانند در همه بخش ها تاثیرگذار باشند.
کارشناس و فعال بازار کار و کارگری عنوان کرد: مسائلی که می شود خیلی جدی در بحث کارگران مد نظر قرار بگیرد، امنیت شغلی و معیشت کارگران است، این دو موضوع اولویت های اساسی در کشور برای کارگران محسوب می شود که دولت و سازمانهای مسئول در کشور باید به این دو مسئله بیش از بقیه مسائل توجه داشته باشند.
وی بیان کرد: در راستای امنیت شغلی، در کشور یک نرخ بیکاری دو رقمی سالهاست در کشور داریم که برآورد نشان می دهد به لحاظ تعداد در قبل از بیماری کرونا حدود سه میلیون برآورد شد که الان نزدیک هفت میلیون برآورد می شود.
حاج اسماعیلی تصریح کرد: به نظر می رسد توجه به این موضوع و برنامه ریزی و سیاستگذاری برای ایجاد اشتغال و افزایش اشتغال در کشور موضوع مهمی باشد. وقتی خانواده های کارگری بتوانند درآمدهایی که ناشی از فعالیتشان را کسب کنند دغدغه خاطر آنها را کمتر می کند و امیدواری آنها را به آینده بیشتر می کند، با این حال آنها نقش سازنده خودشان را به لحاظ رضایت و اقناع در اقتصاد و بازار کار کشور بهتر اثبات می کنند.
وی خاطرنشان کرد: آنچه الان مورد انتظار است اینکه دولت بتواند مشکلات و شرایطی را که هم بعد از تحریم ها و بعد از کرونا برای کشور ایجاد شده را رفع کند و شرایط فعالیت کارگران را در کارگاه ها فراهم کند تا تعداد بیکاران در کشور کاهش پیدا کند.
کارشناس و فعال بازار کار و کارگری گفت: در بحث معیشت کارگران، این آسیب ها به دلایل متعددی که بخشی به صورت طبیعی اتفاق می افتد دولت باید زمینه های حمایت از کارگران را  فراهم کند.
وی اظهار داشت: اقداماتی را که دولت انجام داده را کافی نمی دانیم، دولت به اندازه کافی از کارگران و خانواده‌های آنها حمایت نکرده است. بخشی را که دولت در بحث حمایت های کرونایی از کارگران داشته همین پنج هزار میلیارد تومانی است که در خصوص بیمه بیکاری تصویب کرده که مقداری کم است.
حاج اسماعیلی افزود: الان کارجویان و بیکاران زیادی داریم، درست است دولت می گوید بعد از کرونا یک میلیون برای بیمه بیکاری ثبت نام کردند ولی همه افراد نمی توانند ثبت نام کنند و همه افراد واجد شرایط دریافت بیمه بیکاری نمی شوند چون بعضی از مشاغل شناسنامه ندارد وکارگاه هایی که تعطیل شده و بیکار شدند کد کارگاهی سازمان تامین اجتماعی ندارند.
وی عنوان کرد: شرط و شروط هایی برای دریافت بیمه بیکاری در کشور وجود دارد که آنها واجد این شرایط نیستند، برآورد این است که تعداد افرادی که مشمول بیمه بیکاری بعد از شرایط کرونا می شوند حداقل چند برابر این یک میلیونی است که دولت اعلام می کند و برآوردهای ما الان بیش از چهار میلیون نفر واجد شرایط بیمه بیکاری هستند.
کارشناس و فعال بازار کار و کارگر  بیان کرد: شرایط دریافت بیمه بیکاری در کشور ما از گذشته  سخت بوده چون بر اساس آنچه که ما می دانیم در شرایطی که بیش از سه میلیون بیکار در کشور داریم، حداکثر افرادی که توانستند از بیمه بیکاری استفاده کنند ۲۶۰ هزار نفر است.
وی تصریح کرد: حوزه حمایت های دولت از کارگران و خانوده آنها باید گسترش پیدا کند، همین مبلغی که برای بیمه بیکاری است باید بیشتر شود، بنا است برای سه ماه بیمه بیکاری در شرایط کرونا لحاظ شود که باید مورد بازنگری قرار گیرد و مقداری بیشتر شود.
حاج اسماعیلی خاطرنشان کرد: در قانون بیمه بیکاری  شرایط حمایتی دراز مدت تری را در قانون پیش بینی کرده است که برای کارگران مجرد تا ۳۶ ماه  و برای کارگران متاهل تا ۵۰ ماه است، اما دولت اختصاصا سه ماه را برای شرایط کرونایی در نظر گرفته که به نظر خیلی کم است و اگر این مبلغ را بخواهیم در نظر بگیریم حداکثر ۸۰۰ نفر می توانند برای سه ماه بیمه بیکاری بگیرند که این عدد خیلی کم است. این در بخش حمایت های قانونی و اعتباری است که دولت در نظر گرفته و خیلی کم است و باید حتما مورد بازنگری قرار گیرد.
وی گفت: باید به صورت غیر نقدی هم از خانواده های کارگری حمایت کنیم، ما در گذشته هم به دولت تاکید کردیم که بتواند با سبد کالاهای اساسی از خانواده های  کارگری حمایت کند ولی این کار را نکردند، طی این مدت در بحث و جلسات دولت هم ندیدیم  که دولت همچین موردی را مد نظر قرار دهد.
کارشناس و فعال بازار کار و کارگری  اظهار داشت: کالاهای اساسی در کشور به وفور وجود دارد، در همین شرایط سخت دیدیم که کالاها را در کشور داریم و می توانند به صورت بسته های معیشتی برای خانواده های کارگری ببینند که می تواند خیلی کمک کند به کارگران ولی دولت در این خصوص هیچ کاری انجام نداده است.
انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdccx4qsx2bqi08.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها