تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۰ مرداد ۱۳۹۹ ساعت ۰۹:۱۲
حجت الاسلام و المسلمین علیرضا اصغری حسامیه گفت: یکی از درس های امام کاظم (ع) برای مسئولان این است که آن بزرگوار می پسندند کسی به مسئولیت برسد که بتواند به مردم خدمت کند.
امام موسی کاظم؛ مظهر هدایتگری و محور وحدت اسلامی/مسئولان در خدمت رسانی به مردم از سیره باب الحوائج الگو بگیرند
حجت الاسلام و المسلمین علیرضا اصغری حسامیه در گفت و گو با عصرهامون بیان کرد: در خصوص ولادت امام کاظم (ع) بیشترین اختلاف در نقل آن وجود دارد و نقل های متعددی در تاریخ مبنی بر ولادت ایشان صورت گرفته که مشهورترین آن در ماه صفر و ماه ذی الحجه است.
 
وی درباره دلایل نامگذاری اهل بیت عصمت و طهارت (ع)، گفت: اگر آن بزرگواران به اسمی نامگذاری شدند، علتش این است که ظهور صفتی در آن امامان بیشتر بوده که البته شرایط زمانی، وجود اطرافیان شامل طرفدار و مخالفان هم سبب می شد که صفتی در هر امام نمایان تر شود.
 
به گفته این کارشناس، یکی از اوصاف امام موسی بن جعفر(ع)، لقب کاظم است، با وجود این که همه اهل بیت فروبرنده خشم بودند، برای امام هفتم از صفت کاظم استفاده می شود، چراکه ظهور و بروز نیکی به دشمنان در زندگی امام کاظم بیشتر بود و امامی است که نه تنها خشم و غضبی را که اطرافیان بر او تحمیل کردند فرو می برد، بلکه در مقابل غضب و بدی آن ها نیکی می‌کرد.
 
وی اضافه کرد: امام کاظم (ع) در ۲۰ سالگی به امامت می رسند، حدود ۳۵ سال امامت شیعیان را بر عهده دارند و یکی از ائمه ای هستند که در
ادامه نهضت علمی امام باقر (ع) و امام صادق (ع) روایات متقن و محکمی به خصوص در حوزه احکام و عقاید از ایشان داریم.

توصیه به مسئولان
 
اصغری حسامیه افزود: یکی از درس های امام کاظم (ع) برای روزگار ما به عنوان حکومت اسلامی و برای مسئولان این است که آن بزرگوار می پسندند کسی به مسئولیت و ریاستی برسد که بتواند خدمتی به مردم کند، نمونه این موضوع در زمان امام کاظم (ع) داستان علی بن یقطین است، وی شیعه امام کاظم بود اما به نخست وزیری دستگاه بنی عباس رسید و وقتی می‌خواست از حکومت و مسئولیتش کنار بکشد، امام کاظم مخالفت و به وی توصیه کرد که در مسندش بماند چراکه شاید به واسطه حضورش در این مسئولیت، حقی به حقدار برسد و جلوی ظلمی گرفته شود.
 
وی تصریح کرد: خوب است که مسئولان جامعه ما دقت کنند که اهل بیت اگر مسئولیتی را بر کسی می پسندند، به واسطه این است که آن مسئول به مردم خدمت کند، نه این که اطرافیان خودش را ثروتمند کند و به موقعیت برساند، همان گونه که امیرالمومنین (ع) فرمودند مسئولیت امانت است، بنابراین خدمت به خلق ارزش مسئولیت مسئولان را بالا می‌برد.
 
این کارشناس اضافه کرد: هدایت گری، تعامل، امر به معروف و نهی از منکر، نصیحت گری، خیرخواهی و دلسوزی از دیگر صفات امام کاظم (ع) هستند که می طلبد از آن الگو پذیری شود.  
 
وی گفت: یکی از مسائلی که در جامعه امروزی اهمیت دارد، وحدت شیعه و سنی است، در زندگی امام کاظم (ع) توجه و تعامل با غیر شیعه را می بینید، ما امروز باید به فرزندانمان بیاموزیم که وحدت مسلمانان یک اصل مهم است که البته ما با
اهل سنت امروز جامعه به گونه ای راحت هستیم که نیاز نداریم عقایدمان را بپوشانیم، اما خیلی نیاز است که به هم احترام بگذاریم و درهای ورود نفوذی ها را ببندیم و اجازه ندهیم که کسی در دفاع از شیعه به اهل سنت بد بگوید و برعکس، بنابراین یکی از مهمترین درس‌های امام کاظم به ما، تعامل با اهل سنت است.
 
 اصغری حسامیه افزود: یکی از ویژگی‌های شخصیتی امام کاظم (ع) موضوع عبادت ایشان بود، درباره عبادت امام هفتم روایات فراوانی نقل شده است که از جمله آن می توان به سجده های طولانی ایشان اشاره کرد که گاهی یک سحر را به سجده بودند، در تاریخ نکات قابل توجهی از این ویژگی وجود دارد، به گونه ای که حتی نقل می‌کنند وقتی امام کاظم (ع) را به زندان بردند در مناجات با پروردگار، او را سپاس می گفت و مدام به روزه، نماز و تلاوت قرآن می پرداخت.

علم؛ برترین ویژگی امام هفتم
 

وی گفت: برترین ویژگی اهل بیت (ع) علمشان بود و امام کاظم (ع) هم در روزگاری که با فرقه های منحرف روبه‌رو بودند در جایگاه امامت خودشان باید از شیعه دفاع می کردند، بنابراین بروز مسائل و نکات علمی امام کاظم، ایشان را برجسته تر از همه افراد می کرد.
 
این کارشناس مذهبی گفت: یکی از آثار خیر و برکت های وجودی امام کاظم بر ما ایرانی ها این است که در کشورمان چند تن از فرزندان امام کاظم (ع) را داریم که برجسته‌ترین آنها امام رضا (ع) و حضرت معصومه (س) و شاه چراغ است.
 
به گفته وی، یکی دیگر از ویژگی های شخصیتی امام کاظم (ع) که بسیار قابل توجه است، نفوذ بسیار بالای ایشان در افراد و در شخصیت
های با نفوذ آن زمان بود، ترس حکومت از همین نفوذ، علت اصلی زندانی شدن آن حضرت بود حتی زندان امام کاظم هم مخفی بود و جرات نمی کردند که ایشان را در زندان شهید کنند که دلیل آن همین نفوذ بود، بنابراین مدت زندانی شدن امام کاظم (ع) طولانی شد چراکه می خواستند اول نفوذ امام را از بین ببرند و بعد ایشان را شهید کند.

داروی امام موسی کاظم (ع)
 
اصغری حسامیه با اشاره به داروی امام کاظم (ع) با توجه به شیوع کرونا، افزود: البته نکته که ائمه به ما می فرمودند پیشگیری از ابتلاء بود، آن ها توصیه می کردند سعی کنید مریض نشوید، پرهیز و رعایت کنید، نکته دوم اینکه وقتی مریض شدید 2 کار انجام دهید، دعا بخوانید، توسل به پروردگار کنید که از امام کاظم علیه السلام دعاهای 2 و 3 خطی زیادی برای رفع بلا و گرفتاری و بیماری نقل شده است.
 
وی با تاکید بر این که در زمان بیماری اهل بیت سفارش کرده اند که در کنار دعا از داروهای مفید با نظر متخصص استفاده کنید، تصریح کرد: داروی معروف به امام کاظم (ع)، برای درمان کرونا نیست و روایتی نداریم که این دارو برای درمان کووید 19است، اما سفارش کرده اند که از این دارو استفاده شود چراکه به واسطه آن سیستم ایمنی بدن تقویت می شود و بر بیماری‌ها غلبه می‌کند.
 
این کارشناس تصریح کرد: معروف شدن دارویی به نام امام کاظم (ع) نشان می دهد که اهل بیت در مسئله طب و پزشکی نظر و نسخه می دادند و مردم را درمان می کردند، این نشان می دهد که دست اسلام در همه عرصه ها پر است، اما باید مراقب سوء استفاده از اسم اسلام و سنت در طب باشیم، همان گونه که در دیگر مسائل باید مراقب باشیم که فریب افراد سود جو و مسئلت طلب را نخوریم.
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcgt79qzak9xt4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما