کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

دبیر مسابقه ملی کارتون شایعه و کرونا:

هدف از مسابقه بیان واقعیت و تزریق امید به جامعه است / توجه مردم به ابعاد واقعی بحران باید بیشتر از شایعات باشد

20 مرداد 1399 ساعت 10:22

با رسیدن به واپسین لحظات زمان ارسال آثار به مسابقه ملی کارتون شایعه و کرونا، این مسابقه در روز سه شنبه هفته جاری داوری خواهد شد. دبیر این جشنواره تصریح کرد توجه مردم به ابعاد واقعی بحران باید بیشتر از شایعات باشد.


به گزارش عصرهامون علیرضا لشکری دبیر مسابقه ملی کارتون شایعه و کرونا در گفت و گو با خبرنگار سلامت شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در خصوص چرایی راه اندازی جشنواره کارتون شایعه و کرونا گفت: از آنجایی که بحران کرونا آسیب های بسیار زیادی به مردم دنیا و خانوارهای ایرانی وارد کرد ما را به این فکر انداخت که جشنواره کرونا را با محوریت کاریکاتور راه‌اندازی کنیم. اما آنچه که در زمان این بیماری بیشتر از خود بیماری توجه همگان را به خود معطوف کرد، شایعاتی بود که در این خصوص در جامعه منتشر می‌شد؛ این شایعات در رفتار مردم نمودی عینی پیدا می‌کرد که همین نقطه عطفی شد برای راه اندازی این جشنواره.
دبیر مسابقه ملی کارتون شایعه و کرونا ادامه داد: محوری که ما در پیش گرفتیم این بود که در زمان بروز بحران شایعات چگونه بر رفتار فرد اثر می گذارد، ضمن این که هدف اصلی مان این باشد که جشنواره در نهایت حرکت مثبتی را در رفتار مردم و خانواده‌ها در مواجهه با بحران به وجود بیاورد؛ در نهایت با این دو هدف محوری مسابقه طراحی شد
 

 
محور های مسابقه کارتون شایعه و کرونا
لشکری در خصوص محورهایی که برای ارائه آثار در نظر گرفته شده افزود: چون بحران ما در این جشنواره بیماری کووئید19 بود محورهایی را برای این مسابقه در نظر گرفتیم. این محور ها شامل شش زیر بخش با تمرکز بر جامعه و خانواده بود که این محورها عبارتند از: کرونا، شایعه و تاثیر آن بر اقتصاد خانواده؛ کرونا، شایعه و تاثیر آن بر فرهنگ خانواده؛ کرونا، شایعه و تاثیر آن بر سلامت جسمی روانی و اجتماعی در خانواده؛ کرونا، شایعه و تاثیر آن بر سرمایه‌های اجتماعی در خانواده؛ کرونا، شایعه و مسئولیت اجتماعی؛ کرونا،فضای مجازی، شایعه و نقش آن در بروز تنش در خانواده.
 
دریافت  180 اثر به دبیرخانه مسابقه
وی در پاسخ به سوالی در رابطه با آمار ارسالی آثار به دبیر خانه جشنواره گفت: از آنجایی که امید داریم که مهلت ارسال آثار به دبیر خانه جشنواره تمدید شود، هنوز اقدام به شمارش آثار نکرده ایم و از این رو آمار دقیق از آثار راه یافته به دبیر خانه جشنواره و آثار نهایی پذیرفته شده در جشنواره در دست نداریم. کما یانکه تا پایان امروز یکشنبه 19 مرداد ماه زمان نهایی ارسال آثار است؛ اما با این وجود حدود 180 اثر به دست ما رسیده. به این صورت که هر شرکت کننده می‌توانست پنج اثر به دبیر خانه ارسال کند. لذا بطور میانگین هر شرکت کننده بین دو تا سه اثر برای ما ارسال کرده است.

 
بخاطر کرونا نمایشگاه مجازی برگزار خواهد شد
لشکری در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: روز سه شنبه ۲۱ مرداد ماه ۱۳۹۹ سه تن از داوران مسابقه، داوری نهایی را انجام خواهند داد که بعد از داوری نهایی، آثار برتر اعلام می‌شود و بعد از اتمام مسابقه و اعلام آثار برتر نمایشگاه بصورت مجازی برگزار خواهد شد. چون با شرایطی که ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کرده نمی‌توانیم نمایشگاهی از آثار بصورت فیزیکی برگزار کنیم.
 
سه اثر منتخب داوران و دو اثر منتخب مردم جایزه می گیرند
 

 
وی در ادامه به معرفی داوران این رویداد فرهنگی- اجتماعی پرداخت و گفت: داوری جشنواره شایعه و کرونا را آقایان جواد علیزاده، سید مسعود شجاعی طباطبایی و مجید خسرو انجم بر عهده خواهند داشت؛ از میان آثار پذیرفته شده 50 اثر برای داوری و حضور در نمایشگاه انتخاب و در نهایت هم سه اثر به توسط داوران مسابقه و دو اثر از سوی مردم و مخاطبان انتخاب و معرفی خواهند شد.
 
با کارتون مردم را به رعایت اصول بهداشتی تشویق می کنیم
دبیر مسابقه ملی کارتون شایعه و کرونا در پاسخ به این سوال که آیا سیاست های جشنواره در انتخاب آثار به گونه ای هست که هموطنان را به استفاده از موازین بهداشتی در بحران کرونا تشویق و ترغیب کند، گفت: اتفاقا یکی از اهداف مهم ما همین نکته بوده که در انتخاب آثار رویه ای در پیش گرفته شود که مردم با دیدن آثار انتخاب شده تشویق به رعایت اصول بهداشتی مثل استفاده از ماسک و رعایت سایر الزاماتی شوند که وزارت بهداشت آنها را لازم و ضروری می داند.
برای همین منظور ما تهیه کتابچه ای الکترونیک را در دستور کار خود قرار داده ایم که با توزیع آن در فضای مجازی پیام های هنری این جشنواره را به آگاهی عموم مردم برسانیم .

 
نتیجه مسابقه باید بیان واقعیت و تزریق امید به جامعه باشد
وی در مورد استقبال عامه مردم از این جشنواره گفت: شرکت کنندگان از طیف سنی زیر 14 سال تا شرکت کنندگان و هنرمندان حرفه ای درا ین جشنواره شرکت کرده اند
ما در کنار داوران هنری مان از نظرات آقای دکتر پدرام موسوی به عنوان پزشک مشاور بهره مند می شویم که ایشان از نگاه پزشکی و حوزه سلامت در ارزیابی آثار به ما کمک خواهد کرد. با این وجود یکی از مفاهیمی که برای ما مهم بود این است که نتیجه نهایی آثار تزریق امید و بیان واقعیت به مردم جامعه باشد و مردم به جنبه های واقعی یک بحران بیشتر از شایعات توجه کنند.
 
جوایز مسابقه
لشکری در خاتمه سخنانش در خصوص اهدای جوایز به برگزیدگان جشنواره گفت: جوایزی که برای نفرات اول تا سوم در نظر گرفته ایم اینگونه است که نفر اول، مبلغ چهار میلیون تومان به علاوه اهدای تندیس جشنواره و لوح تقدیر؛ نفر دوم، مبلغ سه میلیون تومان به علاوه اهدای تندیس جشنواره و لوح تقدیر؛ نفرسوم، مبلغ دو میلیون تومان به علاوه اهدای تندیس جشنواره و لوح تقدیر، دریافت خواهند کرد؛ ضمن آنکه دو اثر از برگزیدگانی که از سوی مردم انتخاب شوند به هر کدام یک میلیون تومان به علاوه اهدای تندیس جشنواره ولوح تقدیر تعلق خواهد گرفت.
انتهای پیام/


کد مطلب: 128467

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/news/128467/هدف-مسابقه-بیان-واقعیت-تزریق-امید-جامعه-توجه-مردم-ابعاد-واقعی-بحران-باید-بیشتر-شایعات-باشد

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir