تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۹ ساعت ۱۲:۵۱
مسعود فیروزکوهی گفت: در طب سنتی نکته ها و توصیه هایی برای مقابله با بیماری ها از جمله کووید 19 وجود دارد که می توان از دانش حکیمان برای مقابله با این بیماری بهره برد.
تدبیر طب سنتی با تایید وزارت بهداشت/ اینک حکیمان ایرانی برای مقابله با کووید19 نسخه می پیچند
مسعود فیروزکوهی، کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در گفت و گو با عصرهامون بیان کرد: طب سنتی ایران، به عنوان بخشی از میراث معنوی ایرانیان، بر اثر کوشش پایدار اندیشمندان این مرز و بوم و کسب تجارب بشری طی سده ها و هزاره ها به دست آمده و سرشار از نکته ها و ظرایف است و در هر مشکل جسمی یا روانی، راهکارهایی بس ارزنده ارائه می دهد.
 
وی ادامه داد: از آنجایی که با همه گیری بیماری کووید- 19 تمامی بخش های بهداشت و درمان کشور هم خویش را مصروف غلبه بر این گرفتاری کرده اند، شایسته است تا از دانش حکیمان ایرانی نیز در این راستا بهره کافی برده شود.
 
این کارشناس با اشاره به توصیه های طب سنتی در راستای مراقبت های تغذیه ای بیماران کرونایی که مورد تایید دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت و درمان است، بیان کرد: در این راستا به افراد عادی مصرف هر روزه ولی به اعتدال و به دور از افراط سیر، زنجبیل، دارچین، تخم گشنیز، دمنوش هایی مانند بابونه، نعنا، گل گاوزبان، آویشن و زوفا توصیه می شود.
 
وی افزود: افراد پر خطر شامل کارکنان بیمارستان ها و مراکز درمانی، خانواده بیماران، بیمارانی که بیماری مهم و زمینه ای دیگری به غیر از کووید 19 مانند فشارخون، دیابت، بیماری قلبی و ... دارند، کارمندان و کارگرانی که زیاد با اقشار مختلف جامعه مراوده فیزیکی دارند وافرادی که با بیمار کرونایی در تماس مستقیم بوده اند مصرف هر روزه دمنوش های حاوی گیاه سرخارگل (با احتیاط دربیماران نقص ایمنی) و سیاهدانه، در حد یک قاشق چای خوری کوچک در هنگام ناشتایی با عسل یا همراه نان صبحانه توصیه می شود.

درمان افسردگی و کاهش توان کاری
 
فیروزکوهی اضافه کرد: در حالاتی شبیه افسردگی و کاهش توان کاری مصرف شربت جلاب یا شربت لیموی زعفرانی توصیه می شود که البته می طلبد در این 2 مورد، بیماران دیابتی مراقب باشند.
 
وی گفت: بیماران بر حسب صلاحدید بالینی پزشک در صورت داشتن سرفه خشک می توانند دمنوش گل ختمی، چای کوهی و آویشن مصرف یا یک قاشق مربا خوری به دانه در یک لیوان آبجوش حل و هر نیم ساعت دو قاشق غذاخوری از لعاب آن میل کنند، شربت بنفشه هر هشت ساعت یک قاشق غذاخوری نیز توصیه می شود.
 
این کارشناس با بیان این که تب واکنش بدن به عامل بیماریزا است افزود: اگر تب بیماران مبتلا به کرونا پایین تر از 38 درجه سانتیگراد بود نباید با آن کاری داشت و فقط جایگزینی مایعات انجام پذیرد که در این راستا مصرف آب سیب یک استکان هر 6 ساعت، پاشویه با آب ولرم یا عرق بید، دمنوش گل ختمی و بنفشه، شکر سرخ و عرق شاهتره و کاسنی، سوپ مرغ و جو، گشنیز هر 6 ساعت یک فنجان و عرق بید خوراکی مفید است.
 
وی گفت: بیماران در صورت داشتن ضعف و بی حالی از شربت عسل هر دو ساعت یک استکان، شیره انگور هر 6 ساعت یک قاشق مرباخوری، عسل زیر زبانی یک قاشق مربا خوری هر 8 ساعت استفاده کنند که البته این مهم در مورد دیابتی ها باید با مراعات قند خون و در افراد با فشارخون بالا بدون نمک باشد، افزودن دارچین و زنجبیل و سیاهدانه به غذاها نیز می تواند مفید باشد.

بی اشتهایی در مبتلایان به کرونا
 
فیروزکوهی با اشاره  به بی اشتهایی در بیماران کرونایی گفت: این بیماران می توانند با مصرف شربت انار عسلی، رب انار هر هشت ساعت یک قاشق مرباخوری، آب یا پالوده سیب، مخلوط آب سیب و آب زرشک، شربت زرشک عسلی  و رایحه درمانی برای رفع این مشکل اقدام کنند.
 
وی گفت: بیماران در صورت داشتن تنگی نفس با احتیاط از بخور به  علاوه عصاره نعنا، مالیدن اسانس نعنا به پشت سینه و لب، ماساژ اسانس نعنا روی کتف و بخور گل ختمی بهره ببرند، برای کاهش درد بدن نیز میل کردن جوشانده چوب دارچین و عسل هر 8 ساعت یک بار، روغن مالی با روغن بابونه و بنفشه هر هشت ساعت، مصرف مایعات فراوان و ماساژ اسانس نعنا توصیه می شود.
 
فیروزکوهی با اشاره به سردرد ناشی از ابتلا به کرونا بیان کرد: برای درمان این مشکل توصیه این است که نسبت به رفع یبوست، نوشیدن مایعات، اصلاح معده، مصرف قرص یا دم نوش زنجبیل، نوشیدن یک لیوان آب سیب در هنگام شروع سردرد، استفاده از سفوف تخم گشنیز یک قاشق مرباخوری یک ربع پس از غذا، مالیدن روغن بنفشه روی سر، پیشانی، سینوس ها، صورت و داخل بینی و استشمام بوی گلاب اقدام شود.

رفع مشکل حس بویی و چشایی
 
وی در خصوص از دست دادن حس بویایی هم گفت: بر اساس طب سنتی بوی عصاره نعنا یا مالیدن اسانس نعنا یا منتول پشت لب هر 8 ساعت به صورت عمیق استشمام و روزی دو تا سه مرتبه آبنمک و عسل رقیق در بینی کشیده و تخلیه شود، استنشاق آب نمک رقیق و ماللیدن هر 8 ساعت روغن بنفشه روی سر، سینوسها، صورت و داخل بینی سفارش شده است.
 
این کارشناس بیان کرد: برای رفع مشکل از دست دادن حس چشایی نیز مزه مزه کردن هر روز چوب دارچین در دهان به مدت 20 دقیقه، استشمام عمیق بوی عصاره نعنا یا مالیدناسانس نعنا پشت لب، شست شوی دهان و غرغره با آب نمک و مزه کردن سرکه و نمک هر 8 ساعت توصیه می شود.
 
وی گفت: یبوست را نیز می توان با مصرف 3 تا 5 عدد خیسانده انجیر پیش از هر وعده غذا، سوپ سبزیجات با کدو، شلغم و هویج هر 8 ساعت دو فنجان، مصرف یک قاشق خاکشیر و نصف لیوان آب جوش صبح ناشتا، دم کرده گل سرخ کاشان در روز یک بار و ماساژ شکم جهت عقربه های ساعت و یک قاشق روغن زیتون پس از هر وعده غذایی رفع کرد.

روش های درمان اسهال
 
به گفته فیروزکوهی برای افرادی که با مشکل اسهال مواجه می شوند نیز مصرف مخلوط یک قاشق مرباخوری پودر نعنا و نصف لیوان آب انار هر 6 ساعت، دم کرده چای به و چای معمولی هر 6 ساعت یک استکان و برای درمان گلودرد غرغره آب نمک و جوشانده گل ختمی می تواند مفید باشد.
 
وی اضافه کرد: بی قراری را می توان با اسپری گلاب روزی 2 بار روی صورت و بدن و تهوع و استفراغ را با مکیدن یک قاشق مرباخوری زنجبیل تازه رفع کرد.
 
این کارشناس درباره رفع عوارض دوران پساکرونا هم گفت: برای درمان افسردگی ناشی از بیماری، از دست دادن عزیران، صدمه اقتصادی در پسا کرونا می توان از شربت جلاب، دمنوش بادرنجبویه یا اسطوخودوس یا ترکیب این دو، روزی دو کیسه استفاده کرد.
 
وی ادامه داد: اضطراب و استرس نیز با مصرف دمنوش بادرنجبویه یا اسطوخودوس یا ترکیب این دو، روزی دو کیسه، بوئیدن اسانس لیمو هر 4 ساعت و خشکی، خارش و کهیر پوست نیز با مالیدن روغن بادام شیرین سه بار در روز به مواضع خشکی و مصرف نکردن مواد غذایی با طبع خشک مانند عدس، بادنجان، شکلات، قارچ و ادویه جات و مصرف سوپ جو یا ماء الشعیر طبی قابل درمان است.
 
فیروزکوهی با اشاره به ابتلای برخی افراد به مشکل وسواس بیان کرد: مصرف یک قاشق مرباخوری تخم گشنیز نیم کوب نیم ساعت پیش از خواب و دمنوش گل گاوزبان - سنبل الطیب تا سه بار در روز برای رفع این مشکل توصیه می شود.

دمنوش های مفید
 
 وی با اشاره  به دمنوش های مفید برای کادر درمانی، بیماران و اطرافیان نیز گفت: دمنوش برگ بادرنگبویۀ اصلی، دمنوش گل گاوزبان و لیمو و زعفران، دمنوش بهارنارنج و گل محمدی، دمنوش نعنا، دمنوش لیموعمانی و نعنا، دمنوش به و سیب، دمنوش سیب و دارچین، دمنوش هل و دارچین در این روزها می تواند مفید باشد.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdca6an6m49nui1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها