تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۳ مرداد ۱۳۹۹ ساعت ۱۰:۲۲
مهران امینی فرد، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر گفت: تدابیر و تمهیدات لازم برای انتقال کودکی که مورد حمله گاندو قرار گرفت، به مراکز درمانی فوق تخصصی کشور انجام شده بود، اما اصرار خانواده مانع ادامه درمان وی در ایران شد.
بسیج همگانی برای نجات دست کودک قربانی گاندو/ وقتی خانواده راضی به درمان در ایران نشدند
به گزارش عصرهامون، طی روزهای اخیر پسر بچه ای هفت ساله در روستای "هوت گت بالا" مورد حمله تمساح قرار گرفت و از ناحیه مچ دست چپ دچار آسیب جدی و روانه بیمارستان شد تا تحت درمان قرار بگیرد، اما در حالی که به گفته مسئولان امر تمهیدات لازم برای درمان وی و انتقالش به یکی از مراکز درمانی تخصصی کشور صورت گرفته بود، خبر رسید که خانواده این کودک وی را به پاکستان منتقل کردند.
 
موضوعی که عده ای مطرح کردند، دانشگاه علوم پزشکی در این راستا به خوبی عمل نکرده و اعلام کرده است که بالگرد آن ها مشکل سوخت دارد و نمی توان این کودک را به مراکز درمانی تخصصی کشور منتقل کرد، بنابراین برای روشن شدن ماجرا با مسئولان محیط زیست و علوم پزشکی گفت و گویی انجام شد.
 
ناگفته نماند که سال گذشته حوای 10 ساله و امسال امیر حمزه هفت ساله به دلیل مشکلات ناشی از نبود آب در روستاها شدند، مورد حمله این گونه که در واقع مردم محلی همزادی خوبی با آن دارند  قرار گرفت.

دستور فوری استاندار برای درمان کودک زخمی از گاندو
 
وحید پورمردان، مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار ما در این باره بیان کرد: در پی حمله تمساح به پسر بچه هفت ساله (امیر حمزه) طی روزهای اخیر بلافاصله بعد از اینکه این اتفاق افتاد، هماهنگی برای درمان وی انجام شد، استاندار هم به علوم پزشکی ایرانشهر دستورات لازم را داد و بچه بلافاصله به بیمارستان چابهار انتقال یافت.

وی ادامه داد: در ادامه ماجرا نیز همکاران ما در محیط زیست چابهار پیگیر درمان وی بودند تا این که با خبر شدیم، خانواده این کودک وی را به پاکستان منتقل کردند که دلیل آن در حیطه پاسخگویی دانشگاه علوم پزشکی است.
 
این مقام مسئول اضافه کرد: البته قرار بود این کودک با پرواز ساعت 15:30 چابهار به تهران منتقل شود و دانشگاه علوم پزشکی نیز اعلام کرده بود که از طریق اورژانس هوایی وی را به تهران منتقل می کند، اما توسط خانواده اش به پاکستان منتقل شد و اطلاعی از شرایط فعلی وی نداریم.

پورمردان اذعان کرد: محیط زیست در این راستا و بر حسب وظایف خود در سراسر زیستگاه تمساح نسبت به نصب تابلوهای هشدار دهنده اقدام و خانه به خانه و چهره به چهره با مردم صحبت و بروشور نصب کرده است.
 
تاثیر بارندگی ها در افزایش گاندو ها

وی ادامه داد: تهیه کلیپ هایی به زبان بلوچی و سخنرانی در نماز جمعه ها، گفت و گو با همیاران محلی و برگزاری دوره های آموزشی از دیگر اقدام های انجام شده در این راستا است، اما متاسفانه چند روز قبل تعدادی نوجوان جهت بازی به رودخانه نزدیک شدند، اما از آنجایی که طی روزهای اخیر در منطقه بارندگی صورت گرفته بر تعداد تمساح ها افزوده شده است، این اتفاق ناگوار رخ داد.
 
این مقام مسئول بیان کرد: عده ای می گویند که محیط زیست باید منطقه را حصارکشی کند، اما محدوده زیستگاه تمساح خیلی وسیع است و زندگی مردم به منابع رودخانه ختم می شود و مردم نمی توانند به باهوکلات مراجعه نداشته باشند، اما نکته مهم این است که تمساح ها در طول مسیر رودخانه و حتی تا ۱۵ متر کانال ایجاد می کنند.
 
وی تصریح کرد: بنابراین در صورت وجود حصار هم، گاندوها اقدام به ایجاد کانال می کنند که این قضیه منتفی می شود و تنها کارهایی که می‌توان انجام داد، آموزش است که به واسطه اقدام های انجام شده از سوی این اداره کل  خیلی از مردم شناخت خوبی نسبت به این گونه دارند و کسی محیط زیست را محکوم نمی‌کند، چرا که ما دو سال است درباره این موضوع اطلاع رسانی و کار می کنیم.
 
پورمردان با بیان این که از اردیبهشت هر سال تا مهر ماه همزمان با فصل زادآوری تمساح ها است اضافه کرد: از آنجایی که ممکن است، گاندوهای کوچک مورد حمله تمساح های نر قرار بگیرند، تمساح مادر خیلی نسبت به زیستگاه و نوزادان خودش حساس شده و برای این که از نوزدانشان دفاع کند، استرس بیشتری را متحمل می شود.
 
تمهیدات درمانی فراهم بود

مهران امینی فرد، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر نیز در این باره به خبرنگار ما گفت: زمانی که از ماجرای حمله تمساح به دست کودک هفت سال مطلع شدیم، بر اساس عکس های اولیه ای که دریافت کردیم تیم های متخصص جراحی و ارتوپدی در چابهار در آماده باش قرار گرفتند تا ارزیابی های اولیه را انجام دهند.
 
وی ادامه داد: بلافاصله بعد از ورود این کودک به بیمارستان اقدام های اولیه انجام و به اتاق عمل منتقل شد، اما از آنجایی که درمان دست وی مراحل پیچیده، امکانات ویژه و نیروهای تخصصی را طلب می کرد، تصمیم بر این شد که به یکی از مراکز درمانی تخصصی منتقل شود، چراکه در چابهار امکان ترمیم وجود نداشت.
 
این مقام مسئول اضافه کرد: از آنجایی که فاصله بین چابهار تا زاهدان زیاد بود، تصمیم گرفتیم وی را با پرواز چابهار به تهران یا به وسیله اورژانس هوایی به کرمان منتقل کنیم، در هر صورت تمهیدات لازم برای درمان امیر حمزه اندیشیده و هماهنگی های لازم با بیمارستان های تخصصی تهران و کرمان انجام شد.
 
وی اضافه کرد: خانواده این کودک به دلیل مرزنشینی و مراوداتی که با پاکستان دارند، اصرار شدیدی بر انتقال وی به این کشور داشتند، به گونه ای که فرصت تصمیم‌گیری رئیس بیمارستان و رئیس شبکه را چابهار گرفته بودند، به هر حال برای درمان، رضایت خانواده بیمار یکی از شروط اصلی است.
 
امینی فرد در رابطه با این که برخی اعلام کرده اند که نبود سوخت مانع اعزام کودک با اورژانس هوایی به مراکز درمانی تخصصی کشور شده است، اذعان کرد: مشکل سوخت در چابهار و ایرانشهر وجود ندارد، حتی آمادگی داشتیم که از طریق اورژانس های هوایی بین راهی وی را به کرمان منتقل کنیم، حتی اگر مشکل سوخت نیز مطرح باشد از آنجایی که برای ترمیم دست 12 ساعت وقت بود، امکان اعزام وی به کرمان به صورت زمینی هم وجود داشت، اما خانواده اصرار بر انتقال به پاکستان داشتند.
 
وی تاکید کرد: تدابیر و تمهیدات لازم برای انتقال این کودک به مراکز درمانی فوق تخصصی کشور صورت گرفته بود، اما اصرار خانواده مانع ادامه درمان امیر حمزه در ایران شد.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcdoj0fkyt0x96.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها