تاریخ انتشار :جمعه ۲۴ مرداد ۱۳۹۹ ساعت ۱۱:۱۱
شماری از علما و روحانیون شیعه و سنی سیستان وبلوچستان با بیان اینکه مباهله سندی بر حقانیت پیامبر (ص) است، گفتند: پی بردن به حقیقت دین اسلام را می توان با خواندن این واقعه به دست آورد.
مباهله، سندی بر عظمت اهل بیت (ع) و حقانیت پیامبر/مردم در عزاداری های محرم امسال از نبی مکرم اسلام(ص) الگو بگیرند
به گزارش عصرهامون، «ذی الحجه» ماهی است که وقایع آن سراسر از عظمت و شان جایگاه ولایت و اهل بیتِ پیامبر(ص) رونمایی می کند، چنان که بعد از گذر از «غدیر» به عنوان نقطه عطف تاریخ بشریت، به بیست و چهارم این ماه که در تقویم اسلام «روز مباهله» نام گرفته است، می رسیم روزی که در آن برحق بودن ولایت امیرالمومنین امام علی(ع) و خاندان نبوت ثابت شد.
 
تایید حقانیت پیامبر اکرم (ص)

 حجت الاسلام علیرضا اصغری حسامیه، یکی از کارشناسان مذهبی سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار ما در بزرگداشت بیست و پنجم ذی الحجه سال روز مباهله تاریخی پیامبر اسلام با مسیحیان نجران بیان کرد: مباهله یعنی درخواست لعن و نابودی برای طرف مقابل در جایی که مناظره علمی و گفت و گوها بی‌نتیجه بوده و 2 طرف مناظره برای اثبات حقانیت خودشان دست به دعا برمی دارند که خداوند مدعی دروغین و گروه باطل رو نابود کند.
 
وی با اشاره به یادآوری مباهله پیامبر اسلام (ص) با مسیحیان نجران در سال نهم هجری، افزود: بنا بر اعتقاد ما جریان مباهله از اهمیت خاصی برخوردار است، چرا که هم حقانیت دعوت پیامبر (ص) را تایید می کند و هم اینکه پروردگار در قرآن با نزول آیه ۶۱ سوره آل عمران این موضوع را تایید و تثبیت کرد.
 
اصغری حسامیه به اشاره به اسناد تاریخی مبنی بر حضور امیرالمومنین (ع)، فاطمه زهرا (س)، امام حسن (ع) و امام حسین (ع) در کنار پیامبر (ص) در جریان مباهله فضیلت اهل بیت را یکی از نتایج جریان مباهله بر شمرد و  گفت: جریان جریان مباهله علاوه بر حقانیت پیامبر (ص) دلیل افضلیت اهل بیت عصمت و طهارت به دلیل همراهی با پیامبر و همچنین دلیل افضلیت شخص امیرالمومنین علی علیه السلام به دلیل نفس پیامبر معرفی شدن در این آیه است.
 
وی درباره اهمیت واقعه مباهله و وجود اسناد انکارناپذیری در تاریخ مبنی بر آن به استدلال اهل بیت مانند امام کاظم علیه السلام، امام رضا علیه السلام و سید و سالار شهیدان ابا عبدالله الحسین علیه السلام و استناد علمای بزرگ شیعه و سنی به این واقعه، تواتر این موضوع را تاریخ ذکر کرد.
 
این کارشناس مذهبی ادامه داد: در جریان مباهله یکی از اتفاقات خوب و قابل دست گرفتن این است که مسیحیان نجران وقتی متوجه می شوند که رسول خدا (ص) با عزیزان و اهل و عیالش برای مباهله آمده و با توجه به قراین دیگر به حقانیت پیامبر پی می‌برند دست از مباهله کشیده و با رسول خدا (ص) صلح می کند.
 
وی افزود: این درس که انسان تسلیم حق باشد و جایی که متوجه حق شود، کوتاه بیاید یک درصد بسیار بزرگ و قابل توجهی است، در مسائل بزرگ و کوچک ما این موضوع نقش بسیار مثبتی دارد از یک خانواده که وقتی زن ببیند حق با شوهر اوست یا شوهر ببیند حق با همسر اوست و کوتاه بیاید و زندگی را شیرین کند تا یک جامعه و یک دنیا، پیامدهای بسیار مثبتی برای روحیه تسلیم در برابر حق وجود دارد.
 
این کارشناس مذهبی با اشاره به شیوع  ویروس منحوس کرونا و پیش رو بودن محرم ماه عزای اباعبدالله الحسین (ع) افزود: یکی از درس های داستان مباهله برای محرم امسال ما که مقارن با شیوع کرونا است، این که در موضوع مباهله پیامبر (ص) جمعیت زیادی را با خودش همراه نکرد و فقط به تعدادی انگشت شمار و حتی کمتر از انگشتان یک دست که اهل بیت وی بودند اکتفا کرد و خداوند در قرآن با واژه نبتهل از این موضوع یاد کرد، یعنی در دعا و مراسمات که تعداد افراد مهم نیست حالات معنوی افراد اهمیت دارد.
 
وی تصریح کرد: مسیحیان نجران تعداد زیادی بودند، اما اهل بیت (ع) انگشت شمار، اما حالت معنوی پیامبر (ص) بر مسیحیان غلبه کرد، ماهم محرم سعی کنیم حالت معنوی خودمان و ارتباط قلبیمان را با امام حسین (ع) حفظ کنیم، حتی اگر تعداد شرکت کنندگان جلسات عزای ما کمتر شده یا شرایط حضور که با فاصله اجتماعی است، نسبت به فضای همه ساله روزه متفاوت شده باشد.

 یادآور عظمت و جایگاه اهل بیت (ع)

مولوی عنایت اله رسولی زاده، امام جمعه اهل سنت سرباز در گفت وگو با خبرنگار ما با بیان اینکه 24 مرداد همه ‏ساله یادآور عظمت و جایگاه اهل بیت پیامبر است، گفت: در چنین روزی آیه تطهیر بر قلب پیامبر نازل شد.‏

وی با بیان اینکه مباهله اثبات صدق دعوت پیامبر(ص) و سند عظمت اهل بیت علیهم السلام است، افزود: واقعه مباهله در زمانی ‏به وقوع پيوست كه نبی‌اكرم(ص) در مدينه به تبليغ دين اسلام و عرضه آيات الهی مشغول بود در چنین روزی حقانيت دين الهی ‏و رسول خدا (ص) و خاندان پاكش بيش از پيش بر مردم آشكار شد.‏

امام جمعه اهل سنت سرباز در تکمیل مطلب فوق بیان کرد: ‌پیامبر اکرم (ص) در برخورد با اُسقف و عده ای از مسیحیان منطقه نجران ‏هنگامی که دید در برابر استدلال‏‌های او به جای تسلیم شدن، لجاجت کرده و حاضر به پذیرش دعوت او نیستند، برای ‏اثبات نبوت خویش، آنان را به مباهله دعوت کرد.‏

رسولی زاده خاطر نشان کرد: آیه مباهله در حق اهل بیت پیامبر نازل شده است و پیامبر تنها کسانی را که همراه خود به ‏میعادگاه برد حضرت علی(ع)، حسن(ع)، حسین(ع) و فاطمه بودند، بنابراین منظور از «اَبْنائَنا» در آیه منحصرا حسن و حسین ‏علیهماالسلام هستند، همان طور که منظور از «نِساءَنا» فاطمه علیهاالسلام و منظور از «اَنْفُسَنا» علی (ع) است.  ‏
 
قرآن و اهل بیت پیامبر؛ مایه هدایت بشر 

مولوی عبداله حسن زهی، امام جمعه اهل سنت هامون در گفتگو با خبرنگار ما با بیان اینکه روز مباهله سند حقانیت پیامبر اسلام است، گفت: در چنین روزی شأن و جایگاه پیامبر(ص) و اهل بیت علیهم السلام به دنیا اثبات شد، در احادیث و روایات متعددی از اهل سنت هم آمده است که کفارف یهودیانف مسیحیان و مشرکان آن زمان خواستند با پیامبر (ص) در خصوص حقانیت دین مبارک اسلام مباهله کنند که وقتی ایشان قبول کردند و با اهل بیت خود یعنی حضرت فاطمه(س)، علی(ع)، حسن(ع) و حسین(ع) در مکان مدنظر جمع شدند کفار پذیرش نکردند.

وی بیان کرد: در این جریان پیامبر اسلام نزدیکان و عزیزان خود را همراه و آماده برای مباهله کرد.

امام جمعه اهل سنت هامون ادامه داد: مسیر پیامبران برای ما یک راه و مشعل نورانی است در روایات و احادیث مختلف و در آیات فراوانی از قرآن سفارش زیادی برای محبت به اهل بیت شده است.

حسن زهی افزود: محبت به اهل بیت پیامبر افتخار است و هرکس این محبت را در دل خود جای ندهد مسلمان نیست و اسلام در روز قیامت از چنین اشخاصی پشتیبانی نخواهد کرد.

وی خاطر نشان کرد: قرآن و اهل بیت پیامبر (ص) دو گوهر در نزد مسلمانان و مایه هدایت بشر هستند باید از این دو الگوپذیری کنیم.

 مُهر تایید بر حقانیت اهل بیت پیامبر(س)

مولوی عبدالرحیم ریگیان پور، امام جمعه اهل سنت میرجاوه نیز به خبرنگار ما گفت: مباهله روز سند حقانیت پیامبر اسلام و اهل بیت است، ایشان در این روز اهل بیت خود را فراخواند که در مباهله شرکت کنند اما مشرکان عقب نشینی کردند.

وی بیان کرد: واقعه مباهله با نامه پیامبر(س) به مسیحیان نجران و دعوت آنها به اسلام شروع شد و در نهایت با عقب نشستن نجرانیان و ایمان آوردن عده‌ای از آن پایان پذیرفت.

ریگیان پور ادامه داد: جریان مباهله پیامبر نه تنها نشانگر حقانیت اصل دعوت ایشان بلکه بر فضیلت همراهان وی هم دلالت دارد.

وی تاکید کرد: در مباهله حقانیت و نبوت پیامبر و اهل بیت ایشان و دین اسلام به همگان اثبات و مهر تاییدی بر حقانیت حضرت علی(ع)، فاطمه(س)، حسن و حسین رضی الله  زده شد.

حقانیت اسلام ثابت شد

حجت الاسلام میثم درانی، یکی از کارشناسان مذهبی هم در گفت و گو با خبرنگار ما با بیان اینکه در روز مباهله آیه تطهیر بر قلب مبارک پیامبر(س) نازل شد، افزود: مباهله تجلی حقانیت اسلام و نمایانگر عظمت و برتری پیامبر و اهل بیت عصمت و طهارت است.

وی با بیان اینکه در روز مباهله پیامبر اسلام اهل بیت خود را که عزیز ترین انسانها در روی زمین بودند برای دفاع از حقانیت اسلام به صحنه آورد، گفت: طبق قراری که پیامبر(س)با نمایندگان نجران برای مباهله داشتند در محل مدنظر آماده شدند که وقتی آنها دیدند پیامبر، فرزندانش را به همراه دارد و به آنها سفارش کرد هرگاه من دعا کردم شما آمین بگویید؛ سخت به وحشت افتادند و از اینکه پیامبر عزیزترین و نزدیک‌ترین افراد خود را به میدان مباهله آورده بود دریافتند که نسبت به ادعای خود ایمان راسخ دارد بنابراین از اقدام به مباهله خودداری و حاضر به مصالحه شدند.

درانی اهمیت به جایگاه خانواده را یکی از محورهای مهم در مباهله دانست و ادامه داد: خانواده اصلی ترین بنیان هر جامعه است که استحکام و سلامت آن پویایی جامعه را تضمین می کند بر این اساس باید از سیره و روش زندگی این بزرگواران الگو بگیریم.

وی خاطر نشان کرد: اثبات حقانیت و برتری پیامبر(س) و اهل بیت ایشان و اثبات جانبداری اسلام از منطق و صلح مهمترین مفاهیم رخ داده در این اتفاق مهم تاریخی به شمار می رود.

​انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdch-6nzq23ni-d.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها