تاریخ انتشار :شنبه ۲۵ مرداد ۱۳۹۹ ساعت ۰۷:۱۶
فرصت های دوستی افغانستان و هند و اتحاد استراتژیکی که این دو کشور دارند چراکه افغانستان زمینه های فراوانی برای رشد و توسعه اقتصادی دارد و هند نیز یکی از اقتصادهای پویا و رو به رشد دنیای جدید است.
بندر چابهار حلقه اتصال برای روابط صلح آمیز کشورهای منطقه/باید از ظرفیت های بی نظیر مکران بهره کافی ببریم
به گزارش عصرهامون به نقل از چهاربهاران، افغانستان و هند دوستان و متحدان استراتژیک همدیگر اند؛ امری که با توجه به وضعیت سیاسی و امنیتی منطقه، فرصت ها و تهدیدهای مشترکی را در برابر دو کشور قرار می دهد.

فرصت های این دوستی و اتحاد استراتژیک این است که افغانستان زمینه های فراوانی که برای رشد و توسعه اقتصادی دارد و هند نیز یکی از اقتصادهای پویا و رو به رشد دنیای جدید است، این موضوع می تواند پیوند دو کشور را برای دوطرف رابطه، بسیار سودمند و ثمربخش سازد.
 
پاکستان برای هند و افغانستان،‌ دشمن مشترک محسوب می شود؛ بنابراین،‌ هند و افغانستان،‌ علاوه بر فرصت های مشترکی که از رهگذر پیوند استراتژیک‌ برای همدیگر ایجاد کرده اند، تهدیدهای مشترکی نیز دارند.
 
برخلاف زمینه های اقتصادی و تجاری که می تواند بیش از این نیز میان دو کشور، رنگ و رونق بگیرد، هند و افغانستان،‌ زمینه های اندکی برای مقابله مشترک با تهدیدهای مشترکی که از ناحیه پاکستان ایجاد می شود، دارند؛ زیرا دو کشور از هم دور افتاده اند و برای برقراری ارتباط، نیاز به یک کشور سوم دارند؛ اما پاکستان با دو کشور، مرز مشترک دارد و به آسانی می تواند به هردو آسیب برساند.
 
 باید از ظرفیت های بی نظیر مکران بهره کافی ببریم

محمدعلی رحیمی نژاد؛ دانشجوی دکتری روابط بین الملل در گفت و گو با خبرنگار ما، با اشاره به حضور اقتصادی هند در افغانستان بیان کرد: حضور هند در افغانستان می‌تواند باعث رشد و توسعه اقتصادی برای سه کشور ایران، هند و افغانستان به‌صورت مستقیم و سایر کشورهای مرتبط منطقه در بعد همکاری‌های اقتصادی شود.
 
وی افزود: گره خوردن منافع اقتصادی و سیاسی می‌تواند به تقویت امنیت و ثبات افغانستان و منطقه منجر شود، در همین راستا نفع آن برای همه جهان و منطقه در جهت مواجهه با تروریسم و صلح است.
 
کارشناس روابط بین الملل با بیان اینکه ایجاد همگرایی منطقه ای از دیگر فرصت های مهم حضور اقتصادی هند در افغانستان است تصریح کرد: با توجه به برداشته شدن موانع گمرکی بین افغانستان و هند، با توجه به تجربه شکل گیری همگرایی های منطقه ای از جمله اتحادیه اروپا و پان امریکن، می توان به شکل گیری همگرایی منطقه ای در آسیای میانه و غرب آسیا، امیدوار بود.
 
وی با اشاره به همکاری هند، ایران و افغانستان که می تواند منجر به کنترل کشت و تولید مواد مخدر در افغانستان شود ادامه داد: این موفقیت زمینه ساز ناتوانی و کاهش درآمدهای ساختارهای نظم گریز، طالبان و جریان های افراط خواهد بود که به نفع منافع امنیتی هند و ایران است.
 
رحیمی نژاد ادامه داد: همکاری استراتژیکی و سیاسی هند با ایران در افغانستان می تواند موجب کاهش نفوذ پاکستان در افغانستان شده و به گسترش همکاری ها و همگرایی دو کشور ایران و هند در سایر زمینه ها در افغانستان کمک کند.
 
وی با اشاره به گسترش و بهبود ظرفیت بندر چابهار که مورد توجه بنیادین هند قرار دارد گفت: استفاده از ظرفیت بندر چابهار امری که هم می تواند در خدمت منافع ایران و هم منافع هند باشد، همچنین رابطه هند با ایران به دهلی کمک می کند تا به بازارهای مصرف کالا و منابع انرژی منطقه آسیای مرکزی و افغانستان دسترسی یابد.
 
دانشجوی دکتری روابط بین الملل با اشاره به اینکه هندوستان راه مستقیمی جهت دسترسی به آسیای مرکزی ندارد خاطرنشان کرد: از سوی دیگر توسعه بندر چابهار در رویارویی با فعال شدن بندر گوادر پاکستان توسط چین بوده و علاوه جلوگیری از تسلط پاکستان و چین بر راه های آسیای مرکزی، می تواند به کاهش نقش اقتصادی و سیاسی پاکستان در افغانستان  کمک کرده و این نقش را متوازن‌تر و در جهت منافع ایران و هند رهنمون کند.
 
انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdca0an6o49nui1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما