تاریخ انتشار :شنبه ۲۵ مرداد ۱۳۹۹ ساعت ۱۲:۵۹
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان مطرح کرد؛

ورودی های زاهدان در سیطره زباله/ حق آبه؛ درد بزرگ تالاب جازموریان

وحید پورمردان گفت: در حالی که ورودی هر شهر ویترین آن محسوب می شود، اما در زاهدان به دلیل بی توجهی به موضوع های زیست محیطی، مملو از زباله و نخاله است.
ورودی های زاهدان در سیطره زباله/ حق آبه؛ درد بزرگ تالاب جازموریان
به گزارش عصرهامون، وحید پورمردان، مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان در نشست خبری که در حال برگزاری است، با گرامیداشت روز خبرنگار بیان کرد: استان پهناور سیستان و بلوچستان از شمال تا جنوب سرشار از تنوع زیستی شامل تالاب هامون، تفتان، ۷۵ گونه گیاهان دارویی وغارهای مختلف در کوه بیرک، گونه منحصربفرد گاندو، سدهای نیکشهر، سواحل و دریای چابهار و دیگر جاذبه های بی نظیر است.
 
وی ادامه داد: همه صنایع سیستان و بلوچستان مورد رصد محیط زیست قرار می گیرند و در این راستا از ظرفیت آزمایشگاه های معتبر استان استفاده می شود، یگان حفاظت و محیط بانان این اداره کل نیز اقدام های مختلفی را در راستای نظارت بر آلایندگی زیست محیطی به عنوان ضابط قضایی در دستور کار دارند.
 
این مقام مسئول تصریح کرد: در همین راستا سال گذشته نزدیک به ۲۰۰ دستگاه خودروی متخلف تخلیه زباله و نخاله در مکان های غیرقانونی توقیف و به مراجع قضایی معرفی شد، به دلیل عدم رعایت برخی از دستگاه های دولتی و مردم با تلمباری از زباله و نخاله در حاشیه شهر زاهدان مواجه هستیم.
 
وی با بیان این که ورودی های هر شهر به منزله ویترین آن است، اذعان کرد: متاسفانه ورودی مرکز استان در شان مردم فهیم و با اصالت سیستان و بلوچستان نیست، به همین منظور با وجود این که در شرح وظایف این اداره کل تعریف نشده است، ماشین آلاتی را برای پاکسازی این نقاط به کار گرفته ایم، اما متاسفانه باز هم شاهد تخلیه نخاله ها و زباله ها در این مکان ها هستیم که انتظار می رود در این راستا فرهنگ سازی شود و می طلبد دستگاه های دولتی و مردم به فکر سلامت خودشان باشند.
 
پوورمردان با اشاره به وضعیت آبی تالاب هامون بیان کرد: 2 سال است که این تالاب شرایط خوبی را طی می کند، امسال توانستیم با توجه به اقدام های موثر بیشترین آب را وارد این تالاب کنیم، اما آنچه اهمیت دارد، حفظ آن تا سال آبی جدید است، به همین دلیل ۶۰ میلیون متر مکعب حق آبه زیست محیطی تالاب از چاه نیمه ها که در سال های گذشته یک جا رهاسازی می شد، امسال مرحله به مرحله به تالاب هدایت شد که مرحله چهارم حق آبه شهریور ماه وارد تالاب می شود.
 
وی با پیش بینی ورود آب جدید از مهرماه به این تالاب بین المللی، ادامه داد: به منظور احیای تالاب هامون و هدایت آب ورودی به همه قسمت های آن عملیات لایروبی ۷۰ کیلومتر به ویژه در ورودی های موثر ایت تالاب انجام شد، یکی از مهم ترین بخش ها هامون پوزک بود که توانستیم با اقدام های انجام شده ورودی خوبی را در این حوزه نیز شاهد باشیم.

آبگیری هامون پوزک بعد از 20 سال
 

مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: هامون پوزک که با مساحت ۳ هزار و سیصد و بیست و هفت هکتار به عنوان کانون شماره ۲ گرد و غبار خیلی مهم بود، چراکه در توفان ها شهرستان هیرمند را تحت تاثیر قرار می داد، بعد از ۲۰ سال آبگیری شد که نتیجه اقدام های محیط زیست بود، چراکه به دلیل بلندی آن به صورت طبیعی ورود آب امکان پذیر نبود.
 
وی درباره تالاب جازموریان نیز که در این 2 سال پیگیری های رسانه ای زیادی برای احیای آن انجام شد، اضافه کرد: تامین حق آبه خیلی می توانست مثمر در احیای این تالاب موثر باشد که با اقدام های انجام شده از سال گذشته تا امسال ۴۰ درصد آن آبگیری شد که فقط از حوزه جنوبی بود، ولی از بالادست آن یعنی هلیل رود به واسطه وجود سد جیرفت هیچ آبی دریافت نکردیم، در حالی که اصول اولیه برای راه اندازی سد توجه به میزان آب مورد نیاز در پایین دست آن است.  
 
این مقام مسئول با بیان این که یک میلیارد و 300 میلیون تومان برای خرید دستگاه پایش تالاب جازموریان از محل صندوق توسعه ملی هزینه شد، افزود: در راستای مدیریت جامع تالاب جازموریان نیز اقدام های لازم انجام شده است و منتظر تایید و ابلاغ محیط زیست کشور هستیم‌.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdceov8zzjh8wpi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما