ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> یکی از پرحاشیه ترین چهره های سینمای ایران در آستانه ریاست بر خانه سینما | عصر هامون
تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۸ مرداد ۱۳۹۹ ساعت ۱۹:۳۵
انتخابات پرحاشیه خانه سینما هنوز به تایید وزارت ارشاد نرسیده است و در این میان از چهره هایی برای مدیر عاملی این خانه نام برده می شود، که در این سال ها حواشی زیادی دامن گیر آن ها بوده است.
یکی از پرحاشیه ترین چهره های سینمای ایران در آستانه ریاست بر خانه سینما
به گزارش عصرهامون به نقل از راه دانا؛ دوشنبه ۲۰ مرداد ماه سرانجام انتخابات هیات مدیره خانه سینما برگزار شد و اعضای جدید معرفی شدند.
 در این انتخابات که در محل بنیاد سینمایی فارابی برگزار شد محمدعلی نجفی، علیرضا نجف زاده، علی قائم مقامی، روانبخش صادقی، آتیلا پسیانی، پژمان مظاهری و بهمن بنی اردلان توانستند بیشترین آرا را کسب کنند.
پیش از این قرار بود که این انتخابات همراه با برگزاری «مجمع عمومی خانه سینما» و با ارائه گزارش هیأت مدیره چهاردهم از دوران مسئولیت خود برگزار شود. اما به دلیل شیوع ویروس کرونا و مخالفت ستاد ملی مقابله با کرونا با گردهم آمدن تعداد بالای نمایندگان صنوف سینمایی در یک محل، برگزاری مجمع عمومی عملاً منتفی شد و انتخابات هیأت مدیره خانه سینما هم به جای سالن سربسته در فضای آزاد برگزار شد. از طرف دیگر تعدادی از صنوف سینمایی به دلیل نداشتن «کد شناسه ملی» که به‌واسطه ثبت رسمی در وزارت کار می‌توانستند برای صدور آن درخواست ارائه دهند، نه توانستند کاندیدایی برای حضور در هیأت مدیره خانه سینما داشته باشند و نه شرایط قانونی برای مشارکت در انتخابات را داشتند.
همین شرایط هم باعث شد به رغم برگزاری به‌ظاهر کم‌حاشیه این انتخابات و معرفی اعضای جدید هیأت مدیره، حرف‌وحدیث‌ها در محافل سینمایی درباره صحت قانونی برگزاری اینگونه انتخابات هیأت مدیره، همچنان ادامه داشته باشد.
 
رییس هیات مدیره پیشین خانه سینما؛ راوی انتخاباتی پر حاشیه
همایون اسعدیان، رییس هیات مدیره پیشین خانه سینما در پی حواشی پیش آمده انتخابات خانه سینما در مصاحبه ای در این خصوص توضیح داد: انتخابات خانه سینما و مجمع آن معمولاً زیر نظر وزارت ارشاد برگزار می‌شوند و یک ناظر از این وزارتخانه در مجامع حضور دارد و در نهایت تایید یا رد انتخابات هم باید توسط وزارت ارشاد انجام شود.

او افزود: از آنجا که اساسنامه جدید خانه سینما نتوانسته ثبت نهایی شود، این انتخابات طبق اساسنامه سال ۱۳۹۲ برگزار شد.  در یک سال گذشته حرکتی با تفاهم بین وزیر ارشاد و وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی آغاز شد که بعد مصوبه هیات وزیران را در پی داشت و کمیسیونی هم در وزارت ارشاد برای همین قضیه تشکیل شد. براین اساس پذیرفته شد که تمام گروه‌های هنری، سینمایی، تئاتری، تجسمی و ...باید تحت پوشش ثبت قانونی وزارت کار قرار گیرند. در اینجا برای چندمین بار تاکید می‌کنم ثبت قانونی در وزارت کار به معنای این نیست که ما تابع وزارت کار هستیم. ما از لحاظ قوانین اصناف تابع این وزارتخانه خواهیم بود ولی محصول ما فرهنگی است و این محصول طبیعتاً زیر نظر وزارت ارشاد تولید خواهد شد.
اسعدیان با اشاره به تصویب این مصوبه در سال گذشته و تاکید صورتجلسات مجامع عمومی خانه سینما در سه دوره گذشته براینکه تمام اصناف خانه سینما باید ثبت قانونی در وزارت کار شوند، گفت: عموم صنف‌ها این حرکت را انجام دادند ولی چند صنف باقی ماندند که برخی برای ثبت در وزارت کار دچار مشکل هستند مثل انجمن مدرسان که تعدادشان کمتر بود و خوشبختانه با تشکیل کمیسیون در وزارت ارشاد این مشکل هم در حال حل شدن است. مرحله بعدی این روند گرفتن شناسه است و درمجمع عمومی شهریور ماه گذشته یکی از دستورات به هیئت مدیره این بود که تلاش کند تا آنجا که ممکن است صنف‌ها کد شناسایی بگیرند تا مجمع عمومی بعدی بر اساس صنوف شناسه‌دار تشکیل شود.
رییس هیئت مدیره پیشین خانه سینما افزود: اتفاق جذابی که برای ما رخ داد و از این جهت به خانه سینما و همراهی صنوف افتخار می‌کنم این بود که در مجمع ۲۰ مرداد هر ۲۰ صنف دارای شناسه حضور داشتند و هر ۲۰ صنف هم رای دادند، جدا از آن هشت صنفی که مناسفانه اجازه رأی دادن از آن‌ها سلب شده بود، هم حضور داشتند، حضور خود را امضا و اعلام کردند و این به معنای آن است که انتخابات را تایید هم می‌کنند. درواقع آنچه اتفاق افتاد این بود که 28 صنف در آنجا حضور داشتند و هشت صنف به نوعی ناظر انتخابات بودند.
 
ناراحتی و اعتراض صنف چهره پردازان از انتخابات

محسن ملکی، نایب رییس هیأت مدیره انجمن چهره‌پردازان خانه سینما درباره انتخابات هیات مدیره خانه سینما و دلیل شرکت نکردن انجمن چهره‌پردازان در این انتخابات به خبرنگار «ایلنا» گفت: در این انتخابات مقداری کم‌لطفی صورت گرفت. ما علی‌رغم اینکه ثبت وزارت کار شده هستیم و برای دریافت شناسه نیز اقدام کرده‌ایم، چون سایت بسته شده بود، شناسه به دستمان نرسید. بر همین اساس اول در مجمع عمومی که قبل از انتخابات انجام می‌شد گفته بودند آنهایی که ثبت هستند ولی شناسه ندارند، می‌توانند در انتخابات رای بدهند ولی حق معرفی کاندیدا نداشته و تنها صنف‌هایی که شناسه دارند، می‌توانند کاندیدا معرفی کنند. اینکه حال مجددا قوانین آنها بر چه اساس تغییر کرد، نمی‌دانم؛ ولی در نهایت گفتند که نه حق رای دارید و نه حق معرفی کاندیدا. به همین دلیل ما نتوانستیم رای بدهیم.
وی همچنین درباره اینکه چطور کانون کارگردانان بدون داشتن شناسه در انتخابات شرکت کرده است، اظهار داشت: تا دو روز قبل نمی‌دانستم که کانون کارگردانان هم شناسه نداشته و دقیقا وضعیتی مشابه ما داشته است. اما کانون کارگردانان هم در انتخابات شرکت کرد و هم آقای محمدعلی نجفی را به عنوان کاندیدا معرفی کرده بود که اتفاقا ایشان انتخاب هم شد.
 
اتخابات خانه سینما هنوز به تایید ارشاد نرسیده است

رمضانعلی حیدری خلیلی معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان امور سینمایی، درباره خبرهای غیررسمی مبنی‌بر اینکه انجمن صنفی کارگردانان سینمای ایران کد شناسه ملی برای حضور در انتخابات هیات مدیره خانه سینما نداشته است، گفت: در واقع اطلاع دقیقی ندارم که این انجمن کد شناسه ملی دریافت کرده است یا خیر، اما این را باید بگویم که مساله این است که صورت جلسه مجمع خانه سینما، با مستنداتی که گویای شرایط قانونی هیات مدیره خانه سینما باشد، باید تحویل آقای محمدی دبیر هیات رسیدگی به امور مراکز فرهنگی وزارت ارشاد شود. این هیات مستندات مورد نظر را بررسی می‌کند، اگر همه چیز کامل بود، انتخابات و منتخبان تایید می‌شوند و بر اساس این تایید در اداره ثبت شرکت‌ها ثبت و دیگر مراحل آن انجام می‌شود.
وی بیان کرد: تاکید می‌کنم که باید تشریفات قانونی مورد نظر انجام شود. باید متن صورت جلسه و کسانی که به‌عنوان نماینده صنوف در این مجمع حضور و حق رأی داشته‌اند و نیز شرایط نامزدهایی که می‌توانستند رای بگیرند، بررسی شود. زمانی که هیات مورد نظر ببینند که همه چیز به صورت قانونی و درست انجام شده باید مهر تایید به مجمع و انتخابات بزند و طی یک نامه رسمی به اداره کل ثبت شرکت‌ها، نتایج ثبت شود و از آن لحظه به بعد همه چیز رسمیت خواهد داشت.
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان امور سینمایی توضیح داد: بر اساس قانون تنها صنوفی می‌توانستند در انتخابات شرکت کنند که کد شناسه ملی داشته باشند و اگر صنفی این کد را نداشته و در انتخابات شرکت کرده باشد، این حضور تایید نمی‌شود، در واقع همه چیز بستگی به مستندات دارد. در این مورد هم هنوز تشریفات انجام نشده و تازه خان اول رد شده است؛ خان دوم تأیید انتخابات در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
 
اگر تا سه شنبه شکایتی نشود، کارمان را شروع می کنیم
 از آنجایی که اساسنامه جدید خانه سینما هنوز به تصویب مجمع نرسیده بود، این انتخابات با همان اساسنامه قبلی برگزار شد. حال یکی از اعضای جدید هیات مدیره خانه سینما درباره برگزاری این انتخابات و تصویب اساسنامه جدید گفت: یک تیم تخصصی از زمان هیات مدیره قبلی در حال کار روی اساسنامه جدید خانه سینما است و ما منتظریم تا آنها کارشان تمام شود و به ما گزارش دهند. لازم است که این موضوع را تاکید کنم که تصویب اساسنامه جدید کار زمانبری است و نیاز به حداقل ۶ ماه زمان و بررسی کارشناسی دارد.

وی درباره شروع به کار هیات مدیره و همچنین انتخاب مدیر عامل جدید خانه سینما هم تصریح کرد: اگر تا سه شنبه هفته جاری یعنی ۲۸ مرداد شکایتی به ارشاد و وزارت کار نرسد و این انتخابات توسط نهادهای بالادستی مورد تایید قرار بگیرد هیات مدیره جدید بلافاصله کار خود را آغاز خواهد کرد. ما پس از برگزاری اولین جلسه تصمیمات لازم دربارع همه امور از جمله انتخاب مدیرعامل را خواهیم گرفت.
 
مساله‌دارترین چهره سینمای ایران در آستانه ریاست بر خانه سینما؟
از آنجاییکه چهر های هنری و بازیگران در سال های گذشته خواسته و یا ناخواسته حضوری فعال در انتخابات و فعالیت های سیاسی داشته اند، مدیر عاملی خانه سینما می تواند یکی از پست های کلیدی و مهم این حوزه جهت آرایش سیاسی سینماگران در این راستا باشد.
ابراهیم داروغه‌زاده که تا مرز انفصال و ممنوعیت از هرگونه فعالیت سینمایی پیش رفته بود، بعد از عبور از پرونده قضایی‌اش با برخی حمایت‌ها، حالا در آستانه گرفتن پست مهمتری است.

شنیده شده است ابراهیم داروغه‌زاده گزینه جدی تصدی مدیرعاملی خانه سینما شده است. وی اخیرا در جلسات ساماندهی صنوف خانه سینما نیز حضور داشته است.
 امیر حسین جوانشیر، منتقد رسانه و سینما در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی «دانا» در پی حاشیه های اخیر خانه سینما و نام بردن برخی چهره ها برای تصدی مدیر عاملی این خانه گفت: طبق شواهد فراوان و خبرهای رسیده اتاق فکر جبهه اصلاح‌طلبان به صحنه‌گردانان اصلی و مهره‌هایشان در عرصه سینما دستورالعملی تازه داده‌اند تا فضای غالب و حاکم بر سینمای ایران را در همه حوزه‌های مربوطه آماده رویدادی مهم در سال ۱۴۰۰ کنند و از هم اکنون شرایط را مانند دوره‌های انتخاباتی قبلی مهیا سازند!
 وی افزود: انتخابات پر حاشیه و مسئله‌دار خانه سینما هم مصداقی بر این موضوع بود و تلاش حلقه‌ای مشخص و بدسابقه برای جهت‌دهی و دخالت در همه امور سینمای امروز ایران، بار دیگر کاملا هویدا شد!
انتخابات پرحاشیه خانه سینما هنوز به تایید وزارت ارشاد نرسیده است و تا تایید رسمی این انتخابات، کماکان منوچهر شهسواری مدیر عاملی خانه سینما را بر عهده دارد. 
انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcjyoevtuqe8oz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما