تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۹ مرداد ۱۳۹۹ ساعت ۰۸:۰۰
منصور بیجار گفت: 2 هزار و 692 میلیارد تومان برای حاشیه نشینی سیستان و بلوچستان اختصاص یافته که 2.5 برابر بودجه استانی است.
اختصاص اعتبار 2692 میلیارد تومانی برای حاشیه نشینی پهناورترین استان ایران/ 12 هزار کلاس درس؛ اختلاف سیستان و بلوچستان با میانگین کشوری
به گزارش عصرهامون؛ منصور بیجار، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: برنامه محوری در سیستان و بلوچستان مغفول مانده بود، بنابراین با اقدام های صورت گرفته از بودجه محوری به سمت برنامه محوری رفتیم، متاسفانه در گذشته بر اساس بودجه تصمیم می گرفتیم و برنامه نداشتیم.

وی ادامه داد: به منظور تعامل با نمایندگان در راستای برنامه های سیستان و بلوچستان، با منتخبان جلساتی برگزار و موضوع های مختلف استان به آن ها اعلام و نتایج خوبی حاصل شد که سفر مسئولان کمیسیون های مختلف به این خطه و همچنین تزریق ارقام جدید از جمله این اتفاق های خوب است.

این مقام مسئول در خصوص پروژهای عمرانی سیستان و بلوچستان، گفت: با نگاه دبیرخانه شورای برنامه ریزی و توسعه استان و دستور استاندار، سعی کردیم تا ظرفیت بودجه استانی را به سمت پروژه هایی که امکان بهره برداری از آن در کمترین زمان وجود دارد، سوق دهیم و هزینه ها را کمتر کنیم. 

در مسیر جهش تولید و توسعه متوازن

به گفته وی، امسال پروژه هایی در راستای جهش تولید در دستور کار قرار گرفته و جهت تخصیص اعتبار برای اتمام پروژه های  اثر گذار تا پایان سال در راستای توسعه متوازن اقدام هایی انجام شده است.   

بیجار با بیان این که تزریق 300 میلیون یورو به پروژه راه آهن در شرایط فعلی بودجه ای کشور اقدام بی نظیری بود، افزود: این مهم در حالی صورت گرفت که بعد از سیل غرب کشور با وجود درخواست سازمان برنامه و بودجه مبنی بر برداشت اعتبار از صندوق توسعه ملی، رهبر انقلاب با این موضوع موافقت نکردند اما به جهت اهمیت راه آهن این اعتبار به استان تخصیص یافت.

اختلاف معنا دار شاخص های سیستان و بلوچستان با میانگین کشوری

وی گفت: متاسفانه یکی از آفت های ما برنامه ریزی از بالا به پایین است، به گونه ای که به واسطه آن شاخص های توسعه سیستان و بلوچستان اختلاف معنا داری با میانگین کشور دارد، دلیل آن ناشی از همین نگاه بوده که برای رفع آن در وهله اول با استفاده از ظرفیت بودجه ای برنامه تمرکززدایی را محوریت قرار دادیم، بنابراین بر اساس مصوبات شورای برنامه ریزی تمام اختیارات از مرکز استان به شهرستان ها واگذار شد.

معاون استاندار افزود: سعی کردیم ظرفیت مدیران استانی را سمت ملی ببریم که طی 18 ماه اخیر جهش زیادی در این حوزه رخ داده و توجه مسئولان ملی به استان چندین برابر شده است.

بیجار عنوان کرد: در همین راستا در زمینه حاشیه نشینی بودجه استانی در سال گذشته 2 هزار و 41 میلیارد تومان و تخصیص آن 43 درصد بود، اما امسال فقط در زاهدان هزار و یکصد و پنجاه میلیارد تومان مصوبه و تزریق اعتبار داشتیم و در مجموع 2 هزار و 692 میلیارد تومان برای حاشیه نشینی سیستان و بلوچستان اختصاص یافت که 2.5 برابر بودجه استانی است.  

وی با اشاره به اثرگذاری پروژه های کلان نیز بیان کرد: از سال گذشته نرخ بیکاری در سیستان و بلوچستان 3 درصد کاهش یافته که از آثار مستقیم پروژه های کلان است، همچنین به واسطه اقدام های انجام شده، امسال توان تجهیزاتی شهرداری ها افزایش یافته است.

سرمایه گذاری 40 هزار میلیاردی برای گاز 

بیجار اذعان کرد: تنها در زمینه گاز میزان سرمایه گذاری که دولت در استان انجام می دهد، 2 میلیارد دلار است که اگر به نرخ ارز محاسبه شود بالغ بر 40 هزار میلیارد تومان می شود.

وی گفت: گاز رسانی شهر زاهدان با وسعت 207 هزار هکتار برای 150 هزار مشترک آن هم در بازه 2 ساله کار آسانی نیست، در حالی که کمترین اشتراک گاز را در کشور داشتیم اکنون میزان آن به 53 هزار اشتراک رسیده، همچنین در تمام نقاط استان پروژه هایی در این خصوص در دست اجراست و هیچ نقطه ای نداریم که در خصوص گاز اقدام عمرانی انجام نشده باشد.

این مقام مسئول با اشاره به مشکل آب در استان بیان کرد: دغدغه ما در این رابطه کمتر از مردم و رسانه ها نیست، در همین راستا فقط در حوزه چابهار و دشتیاری در یک سال اخیر شاخص بهره مندی آب روستایی از 23 به 49 درصد افزایش یافته است که نشان می دهد سرمایه گذاری عظیمی این مهم را رقم زده و فقط در یکسال اخیر بهره مندی آب روستایی در استان از 60 به 68 درصد افزایش یافته است. 

وی خاطرنشان کرد: ساخت 10 هزار واحد در حاشیه شهر زاهدان در دست اجراست که برای هر واحد 25 میلیون تومان کمک بلاعوض و تسهیلات چهار درصدی اختصاص می یابد، هزینه زمین رایگان است و حتی  یک ریال در این رابطه و عوارض ساختمانی از مردم حاشیه نشین دریافت نمی شود، علاوه بر این 300 میلیارد تومان فقط از سوی بنیاد مسکن به عنوان مجری طرح به منظور تاسیسات زیربنایی و روبنایی هزینه می شود.

تحول بزرگ در انتظار حاشیه شهر زاهدان

بیجار اضافه کرد: از آنجایی که عرصه متعلق به شهرداری بود، 100 میلیارد تومان به شهرداری زاهدان بابت هزینه زمین و عوارض پرداخت و مکلف شد این مبلغ را برای ساماندهی محدوده هدف هزینه کند که تا پایان سال تحول خوبی در حاشیه و حریم زاهدان و روستاهای متصل ایجاد می شود و در زمینه برق هم برای رفع مشکل افت ولتاژ و افزایش زیرساخت ها اقدام شده است.

وی گفت: گزارش هایی به صورت مستند به منظور شفاف سازی اقدام های انجام شده در اختیار رسانه ها قرار می گیرد و بازدید از پروژه های مختلف نیز با حضور منتخبان خبرنگاران در دستور کار است، آماده پذیرش انتقاد در هر زمینه ای هستیم اما برخی اظهار نظرها باید به گونه ای مطرح شود که باعث سوء استفاده معاندان نشود. 

معاون استاندار با بیان این که 2 درصد تصادفات استان مربوط به خودروهای سنگین است، افزود: عامل انسانی دلیل 95 درصد تصادفات جاده ای سیستان و بلوچستان است، سه درصد آن نیز خودرویی و 2 درصد جاده ای است که برای رفع این مشکل به توسعه بزرگراه ها توجه شده و در 6 ماهه 98 حدود 40 کیلومتر بزرگراه به استان اضافه شد.

بیجار با تاکید بر این که امسال برنامه داریم با پیگیری های انجام شده در همه حوزه ها و کریدورهای مختلف تحولات خوبی رقم بخورد، ادامه داد: بزرگراه ها در اولویت اول پروژه های استان قرار گرفته و پیگیری های خوبی در این رابطه انجام شده است.  

فاصله چشمگیر بودجه استانی با نیازمندی ها

وی اذعان کرد: اعتبار استانی ما در سال گذشته 2 هزار و 41 میلیارد تومان بود که در جدول استانی اعلام شد سیستان و بلوچستان از این منظر رتبه دوم را دارد، اما فقط برای این که از 3.28 درصد سرانه فضای آموزشی به 5.21 درصد یعنی متوسط کشوری دست پیدا کنیم، 12 هزار کلاس درس نیاز است که هشت هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

این مقام مسئول تصریح کرد: همچنین استان برای دست یافتن به متوسط کشوری در زمینه آب روستایی 2 هزار و 200 میلیارد تومان اعتبار و برای افزایش بزرگراها 8 هزار و 500 میلیارد تومان پول نیاز دارد که رقم بودجه استانی کمتر از یک درصد این نیازمندی ها است. 

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcewv8zpjh8wvi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما