ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> از راه‌اندازی کانون هموفیلی خراسان جنوبی تا نبرد در خط مقدم جبهه سلامت از حال خوب بیماران انرژی می‌گیریم | عصر هامون
تاریخ انتشار :يکشنبه ۲ شهريور ۱۳۹۹ ساعت ۱۱:۴۵
ضیایی گفت: نگرانی‌های جامعه پزشکی برای ماه‌های آینده بیشتر است اما با تمامی مشکلات تمام همکاران پزشک شرایط را تحمل کرده و شبانه‌روزی برای مهار و کنترل کرونا در حال تلاش هستند.
از راه‌اندازی کانون هموفیلی خراسان جنوبی تا نبرد در خط مقدم جبهه سلامت/ از حال خوب بیماران انرژی می‌گیریم
به گزارش عصرهامون به نقل از خاورستان، روز اول شهریورماه، هم‌زمان با زادروز ابوعلی‌سینا، به پاس تألیفات، خدمات و فعالیت وی در علوم پزشکی و تجلیل از پزشکان، روز پزشک نام‌گذاری شده است. ابوعلی‌سینا، پزشک و فیلسوف معروف متولد شهر بخارا است و مدفن او در همدان، یکی از شهرهای تاریخی ایران است و از مشهورترین و تأثیرگذارترین فیلسوفان و دانشمندان ایران است که آثارش در زمینه فلسفه ارسطویی و پزشکی اهمیت بسیار دارد.
وی ۴۵۰ کتاب در زمینه‌های گوناگون نوشته ‌است که یکی از معروف‌ترین کتاب‌هایش کتاب شفا، دانشنامه علمی و فلسفی جامع و کتاب قانون یکی از کتاب‌های معروف در زمینه علم پزشکی است. وی از کودکی به طبیعت، گیاهان و حیوانات علاقه خاصی داشت و اوقات فراغت خود را در دشت و صحرا به جست‌وجو و کسب تجربه می‌پرداخت ‏بدین صورت از دوران کودکی به خواص گیاهان دارویی و طبابت علاقه‌مند شد. ابن‌سینا از حیث نیروی جسمانی، مردی نیرومند بود و به همین خاطر از کار کردن احساس خستگی نمی‌‌کرد. وی همچنین از لحاظ نیروی ذهنی و تفکر نیز بسیار نیرومند بود، به‌گونه‌ای که در سن هجده سالگی توانست تمامی دانش‌های زمان خود را فرا گیرد.
 
به این بهانه با دکتر مسعود ضیایی متخصص بیماری‌های عفونی در خراسان‌جنوبی گفت‌وگو کردیم.
 
 
مسعود ضیایی متخصص بیماری‌های عفونی، استاد تمام دانشگاه و مسئول کانون هموفیلی خراسان‌جنوبی در گفت‌وگو با خاورستان، اظهار کرد: سال 1373 در رشته پزشکی فارغ‌التحصیل شدم و بعد از آن دو سال طرحم را در روستای دهک از توابع بخش عربخانه شهرستان نهبندان که دارای حداقل امکانات بود، گذراندم.
 
وی با بیان این‌که به پزشکی علاقه داشتم، افزود: پس از اتمام طرح حدود یک سال در بیرجند مطب داشتم و مشغول فعالیت بودم و پس از این یکسال برای گرفتن تخصص به مشهد رفتم و طی چهار سال در مشهد مشغول تحصیل بودم.
 
متخصص بیماری‌های عفونی بیان کرد: بعد از اتمام دوران تخصص برای گذراندن طرح تخصصی بیماری‌های عفونی به بیرجند بازگشتم.
 
ضیایی با بیان این‌که آن زمان طرح تخصصم را در قالب هیئت علمی گذراندم، عنوان کرد: خوشبختانه به عنوان هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند پذیرفته شدم و از سال 1380 تاکنون به عنوان متخصص عفونی در علوم پزشکی بیرجند مشغول به کار هستم.
 
وی تصریح کرد: من مانند تمام همکاران پزشکم با توجه به تعهداتی که داریم سعی کردم فعالیت‌های مفیدی داشته باشیم و فقط فعالیت در جهت درمان بیماران نبوده است.
 
 
راه‌اندازی کانون هموفیلی خراسان‌جنوبی سال 83
 
متخصص بیماری‌های عفونی خاطرنشان کرد: با توجه به این‌که عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی هستم، فعالیت درمانی، آموزشی برای دانشجویان و فعالیت اجرایی با توجه به مسئولیت‌ها داشتم.
 
ضیایی به همکاری با قسمت‌های مختلف دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اشاره کرد و گفت: وظیفه هر فردی که مسئولیت دارد این است که شرایط را بهتر از آن‌که تحویل می‌گیرد به آیندگان تحویل دهد و اگر می‌تواند در شرایطی که قرار دارد به بقیه کمک کند خیلی خوب است.
 
وی ادامه داد: من وقتی به بیرجند آمدم پایان نامه‌ام را روی بیماران هموفیلی انجام دادم و در این مدت شاهد این بودم که این بیماران برای درمان به مشهد مراجعه می‌کنند و انجمن خیریه یا کانون هموفیلی برای بیماران هموفیلی در استان نبود.
 
این پزشک خط مقدم مقابله با کرونا گفت: لذا با توجه به شرایط وقت تصمیم گرفتم انجمن خیریه یا کانون هموفیلی را در بیرجند راه‌اندازی کنم و بعد از دو سال یعنی سال 1383 کانون هموفیلی خراسان‌جنوبی راه‌اندازی شد.
 
ضیایی اظهار کرد: ابتدای راه‌اندازی کانون هموفیلی استان 35 بیمار شناسایی شدند و در حال حاضر بعد از گذشت 16 سال از فعالیت کانون هموفیلی خراسان‌جنوبی 170 بیمار هموفیلی در سطح استان شناسایی شدند که تحت پوشش این کانون هستند و از خدمات درمانی و رفاهی بهره‌مند می‌شوند.
 
وی در توضیح از هدف راه‌اندازی کانون هموفیلی استان، عنوان کرد: من به عنوان یک پزشک فعالیتم را فقط در بحث درمان محدود نکردم و همواره تلاش کردم در تمام قسمت‌ها با توجه به تخصص و رشته‌ام فعالیت داشته باشم.
 
 
متخصص بیماری‌های عفونی به شیوع بیماری کرونا و فراگیرشدن این ویروس در جهان اشاره و بیان کرد: با توجه به رشته و تخصصی که دارم از ابتدا با بیماری‌های مختلف آسیب‌پذیر فراوانی سروکار داشتم.
 
ضیایی عنوان کرد: با آنفولانزا و اپیدیمی‌های آن، آنفولانزای خوکی و بیماری‌های مختلف دیگری که وجود داشته هر دفعه به نوعی درگیر بودیم.
 
وی تصریح کرد: متاسفانه ویروس کرونا شدت و وسعت بیشتری پیدا کرد و زمان آن طولانی‌تر شده است.
 
متخصص بیماری‌های عفونی گفت: ابتدا که کرونا در خراسان‌جنوبی شیوع پیدا کرد مرکز اصلی و کنترل کرونا باید بخش و سیستم عفونی دانشگاه می‌بود اما از همان ابتدا نیروهای متخصص عفونی دانشگاه کاهش پیدا کردند چون بعضی از همکاران در حال گذراندن طرح بودند که با اتمام طرح از استان رفتند و حتی یک نفر از همکاران بسیار مجرب، جوان و خوبی که در استان داشتیم برای کمک به استان قم رفت و دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با چهار پزشک متخصص که سابقه طولانی و مسئولیت اجرایی دارند به مقابله با کرونا رفت.
 
ضیایی با بیان این‌که همکاران ما در بحث مقابله با کرونا کار خیلی سختی را بر عهده گرفتند، افزود: در حال حاضر نیز پزشکان در حال مقابله با این شرایط سخت هستند و متاسفانه بار بیماری نه‌تنها کم نشده بلکه رو به افزایش است.
 
وی ادامه داد: با توجه به شرایطی که قابل مشاهده است نگرانی‌های جامعه پزشکی برای ماه‌های آینده زیاد است اما با تمامی مشکلات تمام همکاران پزشک شرایط را تحمل کرده و شبانه‌روزی برای مهار و کنترل کرونا در حال تلاش هستند.
 
متخصص بیماری‌های عفونی گفت: در این چند ماه پزشکان عفونی و داخلی نهایت تلاش خود را برای مقابله با کرونا و درمان بیماران داشتند و علی‌رغم این‌که توان آن‌ها کاهش یافته و پزشکان خسته شدند اما ذره‌ای از تلاش جامعه پزشکی برای درمان بیماران کاسته نشده است.
 
ضیایی بیان کرد: از مردم و مسئولان نیز درخواست می‌شود شرایط را در نظر گرفته و نکات بهداشتی را در نظر داشته باشند تا همه با کمک هم بتوانیم از این شرایط عبور کنیم.
 
وی ضمن تبریک روز پزشک به تمامی همکارانش، گفت: جا دارد در این روز به تمام خانواده‌های پزشکان عزیزی که در سطح کشور برای مقابله با کرونا جان خود را از دست دادند تسلیت بگویم و یاد همکاران را گرامی بدارم. متاسفانه پزشکان شریف و سرمایه‌های ملی به خاطر گسترش بیماری و شاید عدم رعایت نکات بهداشتی توسط برخی‌ها و بدتدبیری‌هایی که باعث شده کرونا هنوز کنترل نشود، از جمع ما رفتند.
 
 
حضور در مراسمات با رعایت پروتکل‌های بهداشتی
 
این پزشک خط مقدم مقابله با کرونا عنوان کرد: ان‌شاءالله مردم به تعهدات اخلاقی و وجدانی خود توجه کرده و از شرکت در اجتماعات و عدم رعایت موازین بهداشتی پرهیز کنند که بعدا شرمنده خانواده‌های پزشکان و کادر درمان نباشند.
 
ضیایی در مورد بیماران کرونایی، خاطرنشان کرد: بیماری کرونا می‌تواند برای برخی افراد بسیار سبک باشد به گونه‌ای که اصلا احساس نکنند در حالی که می‌تواند برای عده‌ای دیگر بسیار سنگین باشد و شدت پیدا کند و در این خصوص شخص بیمار خود هیچ اختیاری از نحوه درگیری با بیماری ندارد.
 
وی عنوان کرد: اولین مشکلی که برای بیماران کرونایی وجود دارد نگرانی از شرایط است. مشکل دوم خستگی، ضعف، نگرانی از انتقال به خانواده، تحمل فشاری که به خانواده وارد است و در نهایت نگرانی از پیشرفت بیماری برای مبتلایانی که بستری هستند؛ همه فشار مضاعفی است که متوجه بیمار و پزشک معالج است.
 
متخصص بیماری‌های عفونی بیان کرد: داشتن روحیه مهمترین مسئله‌ای است که بیماران با هر بیماری باید به آن توجه داشته باشند چراکه در بهبودی بیماری موثر است و منِ پزشک معالج نیز در این شریط وظیفه دارم ارتباط نزدیک و خوبی با بیمار داشته باشم که از نگرانی‌هایش کاسته شود.
 
ضیایی در مورد خوشحال بودن پزشک از بهبودی حال بیماران، گفت: بیماری که پس از مدت‌ها بستری در شرایط سخت با رسیدگی‌هایی که توسط پزشکان انجام می‌شود با حال خوب ترخیص می‌شود طبیعی است که مشاهده بهبودی بیمار برای پزشک انرژی و لذت‌بخش باشد.
 
 
بنی آدم اعضای یک پیکرند
 
وی با اشاره به این شعر از سعدی که بنی آدم اعضای یک پیکرند/ که در آفرینش ز یک گوهرند/ چو عضوی به در آورد روزگار/ دگر عضوها را نماند قرار، گفت: وقتی یک نفر از هم استانی‌ها بیمار می‌شود و من به عنوان پزشک شرایطش را مشاهده می‌کنم طبیعی است که نگران باشم و در مقابل وقتی شاهد بهبودی حال بیمار هستم از خوشحالی بیمار و خانواده‌اش خوشحال می‌شوم.
 
متخصص بیماری‌های عفونی با بیان این‌که امیدوارم با کمک هم بتوانیم این بحران را پشت سر بگذاریم، گفت: از تمامی مردم درخواست می‌کنم در ماه محرم که قصد حضور در مراسمات را دارند حتما با رعایت پروتکل‌های بهداشتی باشد و حتما در این روزها برای شِفای تمام بیماران و قوت قلب کادر درمان دعا کنند.
 
ضیایی با بیان این‌که من و همکارانم در خط مقدم مقابله با کرونا قرار داریم، از ابتلای خودش به بیماری کرونا خبر داد و گفت: در حال حاضر حالم خوب است و دوران قرنطینه را پشت سر گذاشته‌ام.
 
 
 
 
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcdxn0fxyt0xz6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما