تاریخ انتشار :يکشنبه ۲ شهريور ۱۳۹۹ ساعت ۱۷:۵۵
متخصص بیماری های عفونی دانشگاه علوم پزشکی کرمان از جمله پزشکانی است که از ابتدای بیماری به مدت 6 ماه، بدون مرخصی و تعطیلی در بیمارستان افضلی پور کرمان به درمان بیماران کرونایی می پرداخته است او در این راه هیچ گاه خم به ابرو نیاورده و همیشه تلاش کرده که بیماران خود را سالم به آغوش خانواده برگرداند.
روایت 6 ماه رویارویی بی‌وقفه با بیماران کرونایی/ اهدای پلاسما ورودی بیماران به ICU را کاهش می‌دهد
به گزارش عصرهامون به نقل از راه آرمان؛ تقریبا از ابتدای بهمن ماه در رسانه ها شنیده و دیده می شد که در کشور چین ویروس ناشناس و خطرناکی به نام کووید 19 شیوع پیدا کرده است و کم کم این ویروس به دیگر کشورها نیز نفوذ پیدا کرد برخی آن را جدی نگرفتند اما این ویروس منحوس بالاخره پای در کشور ما گذاشت، اما به محض ورود کلیه دستگاه های دولتی و غیر دولتی خصوصا سپاه و بسیج یکدل شدند و با کارهای جهادی شروع به ضد عفونی کردن محیط از جمله خیابان ها، کوچه ها، بیمارستان ها، اماکن و وسایل نقلیه عمومی کردند.
نیروی انتظامی با همکاری بسیج در ورودی های شهرها مستقر شدند از پلاک غیر بومی برای ورود به شهر جلوگیری کردند بالاخره اینکه با تلاش بسیار توانستیم در ابتدا این بیماری را تا حد زیادی کنترل کنیم اما متاسفانه به تدریج این جو و این بیماری برای مردم عادی شد، کم کم ضدعفونی کردن محیط ها کنار رفت، سفرهای داخلی و خارجی آغاز شد و این امر باعث شد تا ابتلا به ویروس سیر صعودی پیدا کند به حدی که در برخی از شهرها وضعیت قرمز اعلام شد.
وزارت بهداشت بارها از مردم خواست تا پروتکل های بهداشتی از جمله فاصله گذاری اجتماعی، استفاده از ماسک و شستشوی دست ها را به مدت 1 دقیقه رعایت کنند تا شر این بیماری کم شود، اما متاسفانه برخی این مسائل را جدی نگرفته و همچنان بدون ماسک در محیط حاضر می شدند. بارها اعلام شده بود که افراد مسن و کسانی که بیماری زمینه ای دارند در  منزل بمانند.
متاسفانه هر روز بر تعداد مبتلایان افزوده می شود و آمار مرگ و میرها بالا می رود، در این زمینه کسانی بودند که از ابتدای ورود ویروس به کشور در خط مقدم مبارزه با این ویروس منحوس حضور داشتند حتی تعدادی از آنها نیز در این مسیر جان خود را از دست دادند. برای ارج نهادن به مقام شامخ پزشکان این سفید جامگان عرصه جهاد با کرونا تصمیم گرفتیم با یکی از پزشکان متخصص عفونی بیمارستان افضلی پور کرمان گفتگویی داشته باشیم تا شاید بتوانیم گوشه ای از تلاش های بزرگ آنان را به رشته تحریر در آورده و به سمع و نظر مردم برسانیم.
حمید ابوسعیدی متخصص بیماری های عفونی دانشگاه علوم پزشکی کرمان از جمله پزشکانی است که از ابتدای بیماری به مدت 6 ماه، بدون مرخصی و تعطیلی در بیمارستان افضلی پور کرمان به درمان بیماران کرونایی می پرداخته است او در این راه هیچ گاه خم به ابرو نیاورده و همیشه تلاش کرده که بیماران خود را سالم به آغوش خانواده برگرداند.

او متاهل و دارای فرزند پسر 14 ساله است، می گوید پسرش اکثر مواقع دلتنگ پدر می شود و برای ملاقات او در محوطه بیمارستان چند دقیقه ای با رعایت پروتکل بهداشتی و فاصله پدر را می بیند و مجددا به خانه بر می گردد، همسر وی نیز اکثر مواقع از طریق تماس تصویری با وی درد دل می کند و همیشه به او سفارش می کند که مراقب خود باشد.
ابوسعیدی  به دوران سخت اشاره می کند و می گوید: از 15 بهمن ماه زمانی که متوجه شدیم بیماری کرونا بیماری جدی است و اینکه در کشور چین گسترش یافته و این اپیدمی متوقف نشده و نمی شود و همچنین در شهر قم تعدادی مبتلا و تعدادی هم فوتی داشتیم برنامه ریزی به طور جدی در کل کشور آغاز شد.
وی تصریح کرد: در اواخر سال 98 همه همکاران تعطیلات نوروزی خود را کنار گذاشتند و با پزشکان کشیک همه بسیج و تقسیم بندی شدند.
در ابتدای شیوع بیماری بیمارستان های شفا و افضلی پور به بیماران کرونایی اختصاص داده شد
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: از ابتدای اسفند ماه توسط دانشگاه علوم پزشکی کرمان دو بیمارستان افضلی پور و شفا به پذیرش بیماران کرونایی اختصاص داده شد؛ در بیمارستان افضلی پور بیماران کرونایی در بخش عفونی بستری می شدند همزمان به کلیه پرسنل و کادر درمان نیز آموزش های لازم در زمینه مبارزه با کرونا داده می شد.
وی ادامه داد: از آن به بعد من با 3 نفر از همکاران دیگر که متخصص بیماری عفونی بودیم حتی بدون یک روز مرخصی  به مدت 6 ماه مداوم در بیمارستان حضور داشتیم.
ابوسعیدی خاطرنشان کرد: به مرور زمان تعدادی از همکاران نیز متاسفانه درگیر این بیماری شدند و حتی یک فوتی نیز داشتیم، اما بعد از چند روز پرستاران و همکاران پزشکی که درگیر شده بودند به لطف خدا بهبود یافتند اما با این همه کار خود را رها نکردند و همچنان به درمان بیماران می پرداختند.
متخصص بیماری های عفونی عنوان کرد: هنوز خطر رفع نشده و احتمال این  هست که تعدادی از همکاران نیز از دست بروند، خانواده های ما در ابتدا روی بیماری کرونا حساسیت نداشتند اما پس از دو هفته حساسیت بیشتر شد آنان همیشه از ما می خواستند که مراقب سلامتی خودمان باشیم و توصیه هایی که مکرر می کردند این بود که مواظب خود باشید و بهداشت فردی را رعایت کنید و خیلی با حوصله و با دوراندیشی با ما برخورد می شد.
خانواده هیچگاه به من نگفتند که بیمارستان نرو بلکه تذکر می دادند که مراقب خودم باشم
وی گفت: در این دوران خانواده هیچ وقت من را از رفتن به بیمارستان و معالجه بیماران کرونایی نهی نکردند و تنها چیزی که بارها تذکر می دادند  این بود که مراقب خود باشید.
ابوسعیدی در رابطه با اینکه چه بیمارانی بیشتر در معرض خطر هستند اذعان کرد: افرادی که چاق هستند و یا بیمارانی که بیماری زمینه ای از جمله دیابت، فشارخون، سرطان، نارسایی کلیه، و قلبی و عروقی دارند زودتر دچار این بیماری می شوند.
وی در رابطه با اینکه چگونه برای درمان بیماران اقدام می کنید؟، تصریح کرد: در ابتدای کار، در اینترنت در رابطه با این بیماری سرچ می کردیم و مقالات منتشر شده در ارتباط با این بیماری را مطالعه می کردیم و همچنین از تجربیات دیگر بیمارستان ها در شهرها و استان های دیگر و حتی کشورهایی که با این بیماری درگیر بودند استفاده می کردیم.
در درمان بیماران کرونایی از روشی استفاده می کنیم که مغایر با پروتکل های کشوری نباشد
این پزشک حاذق عنوان کرد: حتی شده بود روزی 5 مقاله مطالعه می کردیم تمامی این موارد باعث می شد تا در درمان بیشتر توجه کنیم که باعث کاهش مرگ و میر نیز می شد البته در درمان بیماران کرونایی سعی می کنیم از روشی استفاده کنیم که مغایر با پروتکل های کشوری نباشد.
متخصص بیماری های عفونی در پاسخ به سوال خبرنگار ما مبنی بر اینکه به چه دلیل پذیرش بیماران کرونایی بیشتر در بیمارستان های دولتی انجام می شود، گفت: به هر حال در بیمارستان های دولتی همیشه بیماران بدحال بستری می شوند و دیگر بیمارستان ها از جمله بخش خصوصی از پذیرش چنین بیمارانی خودداری می کنند.
ابوسعیدی ادامه داد: در ابتدای شیوع بیماری، بیمارستان  های افضلی پور و شفا به این امر اختصاص داده شد، گاهی به طور واضح آمار مرگ و میر بالا است و این نشان دهنده عمق فاجعه است نه به دلیل کم کاری همکاران، ما همیشه شاهد این مسائل بوده ایم اما فوت شدن بیماران و همکاران در ICU نشان دهنده وخامت اوضاع در این بیماری بود و این، همه ما را نگران کرده بود و دعا می کردیم که هر چه زودتر کورسویی از نوری کوچک پیدا شود تا راه درمانی بیابیم و از شر این بیماری راحت شویم.
وی افزود: همکاران در ابتدا به شکل ناامیدی به این موضوع نگاه می کردند اما هر چه می گذشت درمان های بهتری جایگزین می شد و متوجه شدیم که  هر چه مراقب خود باشیم می توانیم از بیماری جلوگیری کنیم و خدا را شکر بسیاری از بیماران درمان می شدند و به آغوش گرم خانواده بر می گشتند.
4  درصد مرگ و میر در بین افراد مسن چاق و کسانی که بیماری زمینه ای دارند رخ می دهد
متخصص بیماری های عفونی خاطرنشان کرد: 3 الی 4 درصد مرگ و میر بیشتر در بین افراد مسن و چاق و کسانی که بیماری زمینه ای داشته اند وجود دارد  و هر چه بتوانیم این رده سنی 55 سال به بالا را از جامعه آلوده دور کرده و قرنطینه کنیم به سلامتی آنها بیشتر کمک کرده ایم.
ابوسعیدی بیان کرد: امید که به زودی به دارو و واکسنی برای درمان این بیماری منحوس دست یابیم تا از این معضل جهانی رهایی پیدا کنیم و این مسئله مهمی است تا حدی که می توانیم از ماسک استفاده کرده ، فاصله اجتماعی را رعایت و شستشوی دست ها را فراموش نکنیم.
اگر مردم پروتکل های بهداشتی را به طور کامل رعایت کنند ابتلا به یک درصد خواهد رسید
وی خاطرنشان کرد: همانطور که سازمان بهداشت جهانی نیز اعلام کرد زمانی که  مردم از ماسک استفاده کنند و فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنند ابتلا به بیماری به یک درصد خواهد رسید و این مسئله در کشور زلاندنو  و امارات متحده عربی به صفر رسیده است.،
این پزشک متخصص در ادامه گفت: در ایام تعطیلات نوروز سال جاری شدت بیماری خیلی کاهش داشت اما بعد از تعطیلات که همه وارد کوچه و خیابان شدند، آرام آرام بیماری سیر صعودی پیدا کرد به حدی که در خرداد ماه و اوایل تیر یکی از بدترین دوران هایی بود که در کرمان تجربه کردیم وضعیت کاملا قرمز بود، بستری ها به شدت افزایش یافت و دو بیمارستان شهر  کرمان بالای 60 درصد از تخت ها توسط  بیماران کرونایی اشغال شده بود و داشتیم به سمتی می رفتیم که کل بیمارستان ها را به این بیماری اختصاص دهیم، اما به تدریج با رعایت پروتکل ها این افزایش ابتلا کم تر و کنترل شد.
الکل اتیلیک 60 درصد هرگز باعث سرطان ریه نمی شود
ابوسعیدی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار ما در رابطه با اینکه بارها از طرف مردم گفته می شود که استفاده از محلول ضد عفونی کننده دست که الکل دارد، بعد از عبور از بحران کرونا دچار سرطان ریه خواهیم شد، اذعان کرد: این واقعیت ندارد و محول الکل اتیلیک 60 الی 70 درصد چه با بو باشد و یا بدون بو باشد گاهی با ترکیب گلیسیرین همراه می باشد و می تواند پوست را چرب کند که این نوع الکل ترکیب موثری برای نابود کردن ویروس است و اگر دست ها درست آغشته شوند در عرض یک دقیقه کل ویروس را از بین می برد و هیچ تاثیری روی ریه ندارد.
وی همچنین به بیمارانی که تا دم مرگ رفتند اما با مقاومت بازگشتند اشاره و بیان کرد: 8 الی 10 مورد بیمار داشتیم که حتی بیمار به ICU رفت و به دستگاه ونتیلاتور وصل شد اما دو روز بعد آرام آرام بیمار هوشیاری خود را به دست آورد و از ICUبیرون آورده شد و به بخش منتقل شده و سرانجام بهبودی کامل پیدا کرده و از بیمارستان مرخص شده اند.
بیماران بهبود یافته مجددا به بیماری مبتلا می شوند/ کاهش ورود بیماران به ICU در بیمارستان هایی که از پلاسما استفاده کرده اند
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان به ابتلای مجدد بیماران کرونایی اشاره و عنوان کرد: بیمارانی را داشتیم که 3 الی 4 ماه کاملا بهبود یافته و متاسفانه مجددا به این بیماری مبتلا شده اند و این بدان معنا می باشد که بدن ایمنی خود را نسبت به این بیماری از دست داده است و نباید این ریسک را بکنیم و بگوییم چون یکبار به این بیماری مبتلا شده ایم دیگر نمی شویم و باید خیلی نکات بهداشتی را رعایت کنیم تا زمانی که واکسن آن به بازار بیاید، زیرا این واکسن سیستم ایمنی را تحریک و مقاوم می کند.
ابوسعیدی به پلاسمای خون درگیر شدگان بیماری کرونا اشاره و تصریح کرد: پلاسمای این افراد آنتی بادی هایی دارد مثل IGG  و IGM که وقتی میزان آن افزایش می یابد و به بدن شخص دیگری تزریق می شود تا حدی می تواند در بدن بیمار ایمنی ایجاد کند اما این پلاسما چند شرط دارد از جمله اینکه باید در ابتدای دوره بیماری داده شود، دوم اینکه از هر شخصی نمی توان این پلاسما را تهیه کرد مثل خانم های باردار، افراد بالای 60 سال و این یک کار آزمایش شده است و تا حدی نیز موثر بوده است و این آزمایش نشان داده در بیمارستان هایی که از پلاسما استفاده کرده اند میزان ورود بیماران به ICU کمتر شده است از طرفی ارگان فیلر یعنی از دست رفتن یک ارگان حیاتی در بیمار کاهش یافته یعنی بیماری که نارسایی کلیه پیدا می کند کاهش می یابد.
دوچرخه سواری و رفتن به کوه در روزهای جمعه خستگی یک هفته پرتلاش را از من دور می کند
وی در رابطه با این سوال که اوقات با خود بودن را چگونه می گذرانید، خاطرنشان کرد: در روزهای جمعه به دوچرخه سواری می پردازم و اکثرا به کوه پیمایی پناه می برم به جاهایی که به دور از شلوغی باشد و آرامش و تمدد اعصاب داشته باشم و با خودم تنها باشم، همین ورزش دوچرخه سواری و کوه رفتن و نشستن در کنار جوی آب باعث شده روحیه ام بهتر شده و خستگی در طول هفته را از من دور کرده  و مرا برای فعالیت روز شنبه آماده کرده است.
پزشک متخصص بیماری های عفونی به برخورد مردم با بیماران کرونایی نیز اشاره کرد و گفت: یک مسئله احساسی است  و نداشتن علم باعث می شود تا دیگران قضاوت نادرست داشته باشند والا کرونا یک بیماری فراگیر است و بیماری که درگیر شده تا سه هفته نیاز به مراقبت دارد و مجددا به جامعه بر می گردد و گرنه انجام مسائل وسواسه گونه آنها را خسته خواهد کرد.
احتمال ریشه کن شدن ویروس کرونا بین 5 تا 7سال
ابوسعیدی در رابطه با اینکه این بیماری تا چه مدت ماندگار خواهد بود، اذعان کرد: ما باید قبول کنیم این عفونت هست و همانطور که بیماری HIV آمد و همچنان هست، همانطور که آنفولانزا آمد و هست و این بیماری نیز خواهد ماند اما باید صبر کنیم تا واکسن بیاید  بعد از تزریق واکسن 6 ماه الی یکسال طول می کشد تا بدن ما نسبت به این بیماری ایمنی پیدا کند این مساله آرام آرام شیوع ویروس را کاهش می دهد و همچنین شیوع ویروس در عرض 2، 3 و 4 سال از سراسر کشور کاهش پیدا می کند و احتمالا بین 5 الی 7 سال تقریبا ویروس ریشه کن شده و از بین می رود.
انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcj8hevouqe8yz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما