تاریخ انتشار :يکشنبه ۲ شهريور ۱۳۹۹ ساعت ۱۳:۰۸
در گفت و گو با رئیس اداره امور صید شیلات سیستان و بلوچستان مطرح شد؛

جزئیات تراژدی خشکی هامون و مرگ ماهی ها / کارخانه ها و استخرها مقصد ساکنان تالاب

امسال برای جلوگیری از تلفات ماهی در تالاب هامون دارای صرفه اقتصادی، برای صید ماهیان توسط صیادان ساماندهی و مدیریت و به بازار عرضه شد و ماهیانی که ارزش خوراکی ندارد برای کارخانه‌های پودر ماهی صید و خشک شد.
جزئیات تراژدی خشکی هامون و مرگ ماهی ها / کارخانه ها و استخرها مقصد ساکنان تالاب
به گزارش عصرهامون، چهارم تیرماه امسال در گزارشی با عنوان "تکرار تراژدی غم بار مرگ ماهی ها در تالاب هامون" که در این پایگاه خبری منتشر شد عیسی میرانی شاهرودی، مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان (آب های داخلی) گفت: وضعیت آب تالاب هامون توسط ادارات شیلات مستقر و تعاونی های صیادی در منطقه سیستان برای اقدام به موقع جهت جلوگیری از تلف شدن ماهیان مداوم رصد می شود.

به گفته این مقام مسئول، بعضی از ماهی‌هایی که در تالاب تلف شدند ارزش غذایی و اقتصادی ندارند، بیشتر ماهیان گرفتار شده کوچک و هرز هستند و ماهیان درشت و غیرهرز توسط صیادان و اهالی روستاهای اطراف نهراب صید می شوند.

27 خرداد امسال با کاهش آب ورودی و افزایش دمای هوا تعدادی از ماهیان هرز در این گودال‌ها گرفتار و تلف  شدند که با جاری شدن آب لاشه‌های آن‌ها در کنار روستای ده دراز دپو که توسط صیادان جهت خشک کردن و ارسال به کارخانه‌های پودر ماهی جمع آوری شد.

روز گذشته هم عکس هایی که در فضای مجازی منتشر شد که نشان دهنده مرگ ماهی ها در تالاب هامون است.

عکس های منتشر شده اخیر مربوط به 2 ماه قبل است

رمضان شهریاری، رئیس اداره امور صید اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان (آب های داخلی) در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: عکس هایی که اخیرا در فضای مجازی مبنی بر مرگ ماهی ها در تالاب هامون منتشر شده است بررسی شد که مربوط به 2 ماه پیش است.

وی ادامه داد: فیلمی هم که با همین عنوان منتشر شد و نشان می داد ماهی های تلف شده در تالاب هامون قابلیت پرورش در استخرها را دارند مورد بررسی قرار گرفت که مشخص شد این فیلم مربوط به روزهای اخیر نیست و هرزماهی های تالاب قابلیت رشد ندارند.

به گفته این مقام مسئول، هرزماهیانی که در داخل تالاب هامون هستند بیشتر خوراک پرندگان می‌شود و ارزش اقتصادی برای بازار مصرف ندارد، اما برای تهیه پودر ماهی استفاده می شوند.

رئیس اداره امور صید اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان (آب های داخلی) افزود: این هرز ماهی ها توسط صیادان صید و خشک و به کارخانه‌های پودر ماهی ارسال می شود.
 

مرگ ماهی ها در تالاب هامون طبیعی است

شهریاری اظهار کرد: امسال مرگ ماهی های درشت و خوراکی در داخل تالاب هامون نداشتیم زیرا اقداماتی برای کاهش این موضوع در دستور کار قرار گرفت.

به گفته این مقام مسئول، مرگ و میر ماهی ها در دریاچه هامون یک روال طبیعی دارد و از همان قدیم‌الایام که ۱۰ میلیارد مترمکعب ورودی آب داشتیم و وسعت دریاچه به ۵۷۰ هزار هکتار می رسید این اتفاق می افتاد.

شهریاری گفت: از گذشته برخی از قسمت های تالاب خشک می شد و تنها جاهایی که آب باقی می ماند گودال ها یا رونگ ها در اصطلاح محلی و یا در خود هامون صابری بود و باقی قسمت ها خشک می‌شد و تلفات ماهی داشتیم.

ارسال بچه ماهی های پرورشی به استخرها

رئیس اداره امور صید اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان (آب های داخلی) افزود: امسال برای جلوگیری از تلفات ماهیان دارای صرفه اقتصادی، برای صید ماهیان توسط صیادان ساماندهی و مدیریت و به بازار عرضه شد و ماهیانی که ارزش خوراکی ندارد برای کارخانه‌های پودر ماهی صید و خشک شد.

شهریاری اظهار کرد: آبزی پروران تعدادی بچه ماهی برای پرورش در استخر نیاز دارند که صیادان بچه ماهی های گرفتار در گودال ها را صید می کنند و آن ها که صرفه اقتصادی دارند به آبزی پروران می فروشند.

وی ادامه داد: شباهت زیادی بین برخی از هرزماهیان با بچه ماهی های پرورشی وجود دارد که در این زمینه به صیادان آموزش داده شده است.

انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcdkn0fnyt0xz6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما