ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> نقش عنصر عقلانیت در قیام اباعبدالله شهادت امام حسین(ع)؛ داغی مشترک بر قلوب شیعه و سنی | عصر هامون
تاریخ انتشار :دوشنبه ۳ شهريور ۱۳۹۹ ساعت ۱۲:۵۴
شماری از علمای اهل سنت گفتند: محبت به اهل بیت (ع) در سینه اهل سنت موج می زند و شهادت امام حسین (ع) همچون داغی مشترک بر قلوب آن ها سنگینی می کند.
نقش عنصر عقلانیت در قیام اباعبدالله/ شهادت امام حسین(ع)؛ داغی مشترک بر قلوب شیعه و سنی
به گزارش عصرهامون، عزاداری برای امام حسین (ع) شیعه و سنی نمی‌شناسد، هر کسی که حب اباعبدالله در سینه دارد، به گونه ای در سوگ آن حضرت و یارانش در ماتم فرو می رود و ارادتش را به ساحت سرور و سالار شهیدان نشان می دهد.
 
در این میان مردم اهل سنت نیز پا به ‌پای شیعیان برای ذکر مصیبت‌های امام حسین (ع) در عاشورا به سبک خودشان عزاداری و با پخش نذورات، روزه داری، قرائت قرآن ارادات خود را به سیدالشهدا ابراز می کنند.  
 
در همین راستا، مولوی نذیر احمد سلامی نماینده مردم سیستان و بلوچستان در مجلس خبرگان رهبری، با بیان این که بعد از رحلت پیامبر اکرم (ص) دوری از معارف اهل بیت (ع) و سیره و سنت نبوی توسط حاکمان اسلامی در حال نهادینده شدن بود، در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: قیام عاشورا نقطه توقفی بر این جریان و عامل نجات اسلام در بین مسلمانان شد.
 
مولوی سلامی بیان کرد: اهل سنت به گونه ای متفاوت محبت و دلدادگی خود را به امام حسین (ع) ابراز می کنند، آن‌ها مطابق اعتقادات خود به بزرگان دین محبت دارند و اظهار دوستی اهل بیت(ع) هم برای آن ها دارای حرمت فراوانی است.

 تبعیت از سیره ائمه اطهار (ع)
 
وی ادامه داد: از نظر اهل تسنن بهترین راه ابراز علاقه و محبت به ائمه اطهار (ع) تبعیت از سیره و روش و سنت آن بزرگواران است که فداکاری های و از خودگذشتگی های بسیاری در راه حفظ دین اسلام داشته اند.
 
وی اضافه کرد: فرهنگ عاشورا و مبارزه با ظلم و ستم اختصاص به زمان و مکان خاصی ندارد و همیشه مسلمانان تابع قرآن، سنت پیامبر (ص)، اولیای خدا و بزرگان دین هستند.
 
سلامی با بیان این که امام حسین (ع) براساس اعتقادات عقلی قیام کرد و پیروز شد، افزود: محققان اهل سنت بر این باور هستند ک اعتقادات عقلی در حرکت آن حضرت نقش داشت، برخی اذعان می کنند که یکی از دلایلی که اباعبدالله (ع) به سوی کربلا حرکت کردند، موضوع سلطنت و قدرت طلبی بود که این دیدگاه مردود است، چراکه اگر به خاطر حکومت و حاکمیت بود هیچ وقت زن و بچه با خود به میدان جنگ نمی برد.
 
وی تصریح کرد: دیدگاه دوم به فساد شخصی یزید و انحراف او اشاره دارد و این که امام حسین(ع) به خاطر این مسئله به سوی کربلا حرکت کرد، ولی این فریضه هم رد می شود، تحت این شرایط آن حضرت می توانست به جای متحمل شدن خسارت فراوان، و شهادت خود و فرزندانش با کمترین ضرر جلوی او را بگیرد.
 
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: از دیدگاه اهل سنت دلیل و هدف حرکت امام حسین(ع) به سوی کربلا محفوط ماندن اسلام بود که اگر نمی رفت قطار آن از ریل خارج می شد.
 
وی اذعان کرد: حضرت امام حسین (ع) در ایام ماه محرم پیش بینی و آینده نگری کرد که اسلام برای این که در مسیر درست خود حرکت کند و بنی امیه و بنی عباس در دستگاه حکومت انحرافاتی را انجام ندهد و انحرافات آنان مشروعیت نیابد به کربلا رفت و در برابرشان مقاومت کرد تا به پیروزی رسید.
 
نماینده مردم سیستان و بلوچستان در مجلس خبرگان رهبری گفت: بهترین سرمایه امام حسین (ع) جان خود و فرزندانش بود، اما برای این که جلوی انحرافات احتمالی بنی امیه و بنی عباس را بگیرد و برنامه های آنان مشروعیت نیابد آن حضرت با اقداماتش به بزرگترین موفقیت که قیام بود، دست پیدا کرد و در برابر ظلم و ستم ایستاد.
 
عشق و علاقه به اهل بیت (ع)؛ جزء لاینفک ایمان اهل سنت
 
مولوی عبدالرحیم ریگیان پور، امام جمعه اهل سنت میرجاوه نیز در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: عشق و علاقه به اهل بیت و ائمه اطهار (ع) از گذشته در بین اهل سنت وجود داشته است و این ارادت و عشق و علاقه به اهل بیت پیامبراکرم(ص) را جزیی از ایمان خود می دانند و این محبت و عشق و علاقه به ائمه اطهار(ع) جزء لاینفک ایمان و اعتقاد آن ها است.
 
وی افزود: عشق و محبت به ابا عبدالله الحسین(ع)و ائمه اطهاریکی از اشتراکات بین تشیع و تسنن است، شرح واقعه کربلا در کتب اهل سنت نیز نقل شده و همه فرق اسلامی و ادیان ارادت قلبی به ابا عبدالله (ع) دارند.
 
ریگیان پور خاطرنشان کرد: اهل سنت در روزهای عاشورا و تاسوعا علاوه بر عزاداری در سوگ امام حسین(ع) و یارانش، روزه می گیرند چرا که امام حسین(ع) و اهل بیت ایشان در این روز در سختی بسیاری بودند و روز عاشورا روزی تاریخی است که با اتفاقات بزرگ همراه بود.
 
وی تاکید کرد: بسیاری از علمای اهل سنت در نقاط مختلف دنیا در مرثیه شهادت امام حسین(ع) و یارانش در روز عاشورا اشک ماتم سر می دهند و این عشق و علاقه در قلوب مردم از ادیان و مذاهب مختلف وجود دارد.
 
وی اباعبدالله الحسین(ع) را شخصیتی جهانی دانست و اذعان کرد: شجاعت و رشادت های امام حسین (ع) و یارانش در روز عاشورا و برای حفظ دین پیامبر اکرم (ص) در کتب اهل سنت نقل شده است و آن ها از گذشته تاکنون با پخش نذورات، روزه داری و سوگواری به عزاداری امام حسین(ع) می پردازند و شهادت آن حضرت و یارانش داغی مشترک بر قلوب شیعه و سنی است.
 
وی ادامه داد: حادثه عاشورا سبب شکل گیری انقلاب های بزرگی مانند انقلاب اسلامی شد و همین عشق اباعبدالله الحسین(ع) سردارانی مانند سردارشهید سلیمانی و مدافعان اسلام ناب محمدی را به مبارزه با استکبارو دشمنان اسلام کشاند و این عشق تا قیامت ادامه دارد و خون پاک حسین بن علی(ع) کشش و جاذبه ای عجیب در قلوب مسلمانان شیعه و سنی به پا کرده است.
 
محرم و عاشورا اسلام را بیمه کرده است
 
مولوی دوست محمد درواخ، امام جمعه اهل سنت شهر کهک زهک هم در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: امام حسین (ع) معلم بزرگ امر به معروف و نهی از منکر است که برای مسلمانان جهان آن را با اهدای جان با ارزش خود به ارمغان آورد.
 
وی با بیان این که محبت اهل بیت (ع) ریشه تاریخی در دل همه مسلمانان به خصوص اهل سنت دارد، ادامه داد: اهل سنت نیز به شیوه های مختلفی در ماه محرم به عزاداری برای سید و سالار شهیدان می پردازند.
 
امام جمعه اهل سنت کهک افزود: در این ماه علما و مردم با قرآن خواندن و بیان رشادت های امام حسین (ع) و یاران باوفایشان به عزاداری در مساجد می پردازند.
 
مولوی درواخ تصریح کرد: امروز زنده نگه داشتن محرم باعث بیمه شدن دین مبین اسلام خواهد شد که مسلمانان به خوبی در این سال ها از فرهنگ عاشورا دفاع کرده اند.
 
وی خاطرنشان کرد:انقلاب اسلامی ایران نیز در گسترش فرهنگ محرم و عاشورا نقش مهمی داشته است، به طوری که بسیاری از کشورهای جهان پیام امام حسین(ع) را شنیده اند و به آن عمل می کنند.
 
سید الشهدا (ع) محبوب قلوب اهل سنت است
 
مولوی عبدالخالق حسین زهی، امام جمعه اهل سنت شهرستان مهرستان نیز در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: امام حسین (ع) فرزند امام علی (ع) و حضرت فاطمه (س) و همچنین نوه رسول اکرم (ص) از جایگاه ویژه ای میان اهل سنت برخوردار است.
 
وی افزود: محبت به اهل بیت و ائمه اطهار (ع) بسیار با ارزش است و دشمنی کردن با آنها دشمنی با خداوند متعال محسوب می شود.
 
امام جمعه اهل سنت مهرستان ادامه داد: شجاعت، سخاوت و حق گویی امام حسین (ع) و توانمندی ایشان در میدان نبرد و در احیای دین خداوند متعال باعث شد تا از جایگاه والایی میان جهانیان برخوردار شود.
 
مولوی حسین زهی خاطر نشان کرد: ما امروز به عنوان مسلمان و پیروان حضرت رسول اکرم (ص) وظیفه داریم با همان شجاعت، سخاوت و حق گویی امام حسین (ع) در راستای ارزش های دین اسلام تلاش کنیم.
 
وی تصریح کرد: امام حسین (ع) در راه  دین اسلام و احیای سنت های رسول اکرم (ص)  از جان و مال و فرزندان خود گذشت و به مقابله با ظلم و ستم پرداخت و در آن مسیر طولانی رنج و سختی های فراوانی را متحمل شد.
 
امام جمعه اهل سنت شهرستان مهرستان با اشاره به اینکه اهل بیت پیامبر (ص)، اصحاب و خلفا دارای جایگاه خاصی هستند، اذعان کرد: امام حسین (ع) در میان اهل سنت محبوبیت خاصی دارد و محبوب قلوب اهل سنت است.
 
 
انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcfx1dytw6d0ya.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما