تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۰ شهريور ۱۳۹۹ ساعت ۰۸:۳۴
با گسترش شیوع ویروس کرونا دوباره برخورد با عرضه قلیان در مراکز عرضه‌کننده آن بر سر زبان‌ها افتاده است، اما بررسی‌ها نشان می‌دهد این بار با توجه به شیوع کرونا، باید راهکار مؤثرتری برای جلوگیری از عرضه قلیان در پیش‌گرفته شود.
قلیان سراها بزرگراه انتقال ویروس کرونا/عمرهایی که با پُک زدن به قلیان تلف می شود
به گزارش عصرهامون با نقل از پهره، استفاده از ادوات مشترک مصرف تنباکو یا همان قلیان، می‌تواند این تفریح ناسالم غالباً دسته‌ جمعی را به یکی از روش‌های اصلی انتقال بیماری ناشی از ویروس کرونا تبدیل کند.

از آن جا که در مراکز عرضه قلیان نظیر سفره‌خانه‌ها، چایخانه‌ها و قهوه‌خانه‌ها، تجمع انسانی هم ایجاد می‌شود و این مکان‌ها خود به‌ خود به مرکز نقل‌ و انتقال و کانون‌ گسترش ویروس کرونا مبدل شده است.

مصرف قلیان با شیوع کرونا ممنوع شد

پس از شیوع ویروس کووید-۱۹ در شهرها و شهرستان‌های مختلف، عرضه قلیان در معرض تعطیلی و ممنوعیت قرار گرفته بود و با توجه به شیوع این بیماری، به اتاق اصناف، تمام اتحادیه‌ها و قهوه‌خانه سنتی ابلاغ شد که از این به بعد استفاده از هر گونه قلیان در اماکن مذکور ممنوع است، با این حال باز هم در بسیاری از قلیان سراها در شهرستان ایرانشهر هنوز شاهد عرضه و خدمات دهی در زمینه این ماده دخانی به مشتریان هستیم.


سایه شوم قلیان در زندگی جوانان
در همین راستا، مهدی صدرایی نسب، رئیس مرکز بهداشت شهرستان ایرانشهر در گفت و گو با خبرنگار پهره گفت: روز گذشته ۲ باب مکان کسب توسط واحد سلامت محیط و کار شهرستان ایرانشهر پلمپ شدندکه این مکان ها شامل پلمپ یک باب اغذیه فروشی و پلمپ یک باب رستوران باغ به دلیل عرضه قلیان و جمع آوری ۶ عدد قلیان بوده است.

وی از خانواده ها درخواست کرد که جهت حفظ سلامت فرزندان خود نسبت به کنترل آن ها حساسیت بیشتری داشته باشند.

رئیس مرکز بهداشت ایرانشهر ادامه داد: شهروندان باید در مکان های تجمعی حتما از ماسک استفاده کنند.

وی تصریح کرد: این باور غلط که مصرف قلیان ضرر و خطرات کمتری در مقایسه با استعمال سایر مواد دخانی دارد، عامل اصلی شیوع گسترده مصرف این ماده دخانی در میان نوجوانان و جوانان است.

صدرایی نسب اضافه کرد: اما غافل از این که مضرات مصرف قلیان بسیار بیش از استعمال سایر مواد دخانی مانند سیگار است و مصرف آن علاوه بر این که صدمات جبران ناپذیری را به فرد مصرف کننده وارد می‌‌کند، می تواند عامل شیوع بیماری کووید _۱۹ نیز باشد، بنابراین تسریع در اقدام برای پیشگیری، کنترل و کاهش مصرفش در میان نوجوانان و جوانان حائز اهمیّت است که در این راستا والدین می توانند به عنوان اولین افرادی که به عنوان الگو در نحوه درست زندگی کردن برای فرزندانشان باشند را از آن ها بیاموزند و این عامل می تواند بیش از دیگر عوامل مؤثر در این زمینه نقش و سهم داشته باشند.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdch-wnz-23ni-d.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما