اختصاص 850 هکتار از اراضی نیکشهر به کشت برنج/ بارش های 2 سال اخیر شوقی وصف ناپذیر به کشاورزی بخشید
به گزارش
عصرهامون، برنج، دومین محصول استراتژیک کشاورزی بعد از خرما در شهرستان های نیکشهر، قصرقند و سرباز در جنوب استان پهناور سیستان و بلوچستان به شمار می رود، محصولی که نیاز مبرمی به آب دارد و شاید برای خیلی ها باعث شگفتی باشد که این خطه گرم و خشک از معدود استان های تولید کننده برنج در کشور باشد.
اقتصاد اولیه کشاورزان منطقه مبتنی بر خرماست و کشت سایر محصولات به صورت تلفیقی و در فصول مختلف سال متفاوت است، به طور مثال در یک زمین کشاورزی علاوه بر نخل که کشت اصلی است برنج، یونجه، شبدر، باقلا و شنبلیله نیز کشت می شود.
اگر چه حدود 20 سال شهرستان نیکشهر و استان سیستان و بلوچستان درگیر خشکسالی بود و خسارات جبران ناپذیری به بخش کشاورزی وارد شد، اما نوای کشت برنج با بارش های 2 سال اخیر شور و شوقی وصف ناپذیر را به اراضی کشاورزی در نیکشهر برگرداند.
آب مورد نیاز برای کشت برنج در جنوب سیستان بلوچستان توسط قنوات تامین می شود و اراضی تحت پوشش این قنوات مشخص و میزان آب هر زمین نیز تعیین شده است و به همین دلیل میزان کشت و نوع محصول به میزان آبدهی قنوات وابسته است و در شرایط ترسالی اراضی تا دو بار الی سه بار زیر کشت برنج می روند.
3500 هکتار اراضی مستعد کشت برنج
حبیب رئیسی، مدیر جهاد کشاورزی نیکشهر در این باره گفت: اراضی مستعد برای کشت برنج در شهرستان نیکشهر سه هزار و پانصد هکتار است که با توجه به بارندگی های قابل توجه دو سال اخیر ۸۵۰ هکتار از مزارع کشاورزی این شهرستان کشت برنج اختصاص یافته است.
وی با اشاره به این که در شهرستان نیکشهر امکان کشت و برداشت دو نوبت برنج در یک قطعه زمین در یک سال زراعی وجود دارد، بیان کرد: مرحله نخست کشت برنج از بهمن آغاز میشود و اسفند ماه زمان انتقال نشاء به زمین اصلی است و زمان برداشت آن نیمهی نخست خردادماه انجام میشود و در کشت دوم زمان خزانهگیری از نیمهی دوم خرداد ماه تا نیمهی نخست تیرماه و زمان انتقال نشا به زمین اصلی از نیمهی دوم تیرماه تا نیمهی دوم مردادماه و زمان برداشت از اواخر شهریور آغاز و تا اول مهرماه انجام میشود.
مدیر جهاد کشاورزی نیکشهر افزود: در کشت نخست ارقام پرمحصول و اصلاح شده با طول دورهی رشد ۸۵ تا ۹۵ روز شامل شفق، شیرودی، ندا و نعمت با متوسط عملکرد پنج هزار و پانصد کیلوگرم در هکتار و در کشت دوم ارقام محلی با طول دورهی رشد ۱۱۰ تا ۱۳۰ روز شامل صدری، چمپا و سیاه با متوسط عملکرد 2 هزار و سیصد کیلوگرم در هکتار صورت می پذیرد.
وی پیشبینی کرد که تا پایان فصل برداشت بیش از سه هزار و پانصد تن شلتوک برداشت شود و بیشتر محصول برداشت شده در سطح شهرستان نیکشهر مصرف و مازاد آن به شهرستانهای همجوار ارسال میشود.
حبیب رئیسی تصریح کرد: هزار و دویست و هفتاد نفر در کار کاشت داشت و برداشت برنج در سطح شهرستان نیکشهر مشغول فعالیت هستند.
انتهای پیام/