تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۶ شهريور ۱۳۹۹ ساعت ۱۰:۲۷
رضا عباسی مدیر کل بیمه سلامت سیستان و بلوچستان گفت: بیش از 70 درصد مردم سیستان و بلوچستان تحت پوشش بیمه سلامت قرار دارند و بیماران خاص نیز از خدمات رایگان دارویی و درمانی بهره مند می شوند.
70 درصد مردم سیستان و بلوچستان زیر چتر بیمه سلامت/اختصاص بسته رایگان درمانی و دارویی برای بیماران خاص
به گزارش عصرهامون، رضا عباسی مدیر کل بیمه سلامت سیستان و بلوچستان در رزمایش سایبری بیمه سلامت ایران با اشاره به آخرین اعتبارات تخصیص داده شده به بیمه سلامت که صبح امروز برگزار شد، ضمن تقدیر از اصحاب رسانه سیستان و بلوچستان گفت: نقش رسانه و جراید در آگاهی بخشی مردم در زمان کرونا برجسته بوده است. 

به گفته عباسی، بیش از یک میلیون و هشتصد و هشتاد و سه هزار و هشتصد و هفده نفر از جمعیت استان در صندوق های کارکنان دولت، سایر اقشار، روستائیان و شهرنشینان و ایرانیان تحت پوشش بیمه سلامت استان قرار دارند.

وی ادامه داد: از این تعداد یک میلیون و سیصد و بیست و سه هزار و پانصد و سی و نه نفر در صندوق بیمه روستائیان به صورت رایگان در سال 84 تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفتند و دفترچه بیمه سلامت روستایی رایگان دریافت کردند.

این مقام مسئول تعداد موسسه های طرف قرارداد بیمه سلامت را در استان 552 مورد اعلام و اضافه کرد: از این تعداد 45 موسسه دولتی و مابقی خصوصی است، همچنین 226 مرکز جامع خدمات سلامت روستایی در این استان وجود دارد.

خدمات رایگان برای 4109 بیمار خاص

وی تصریح کرد: بیش از چهار هزار و یکصد و نه نفر از بیماران خاص اعم از دیالیزی، هموفیلی، تالاسمی، پیوند کلیه و MS تحت پوشش بیمه سلامت استان هستند و در اجرای طرح تحول نظام سلامت کلیه هزینه های درمانی بیماران در بیمارستان های دولتی به صورت 100 درصد رایگان است و کلیه داروهای مصرفی بسته خدمتی بیماران خاص رایگان ارائه می شود.

مدیر کل بیمه سلامت سیستان و بلوچستان تصریح کرد: بیمه سلامت 48 هزار مورد از اقلام مصرفی و تجهیزات و 2 هزار و 450 قلم دارو و چهار هزار و هشتصد خدمت را در بسته خدمتی خود به عنوان بیمه در اختیار بیمه شدگان قرار می دهد.

وی با بیان این که چهار پروژه در استان ها در سال 99 در دستور کار قرار دارد، گفت: این اداره کل توانسته است نیاز بیمه ای تمامی مردم و اقشار کم درآمد را برآورده و جایگاه واقعی خود را در بین مردم پیدا کند، چراکه بیش از 70 درصد مردم استان تحت پوشش بیمه سلامت قرار دارند.

ارائه نسخه های الکترونیک

عباسی با اشاره به صدور 181 هزار و هشتصد و چهل و هفت دفترچه برای فاقدین بیمه در سیستان و بلوچستان، گفت: 82 درصد پزشکان عمومی و 77 درصد متخصصان و 100 درصد پاراکلینیک های سیستان و بلوچستان از طریق سامانه های الکترونیک خدمات را ارائه می دهند که 330 هزار نسخه الکترونیک از ابتدای این طرح نوشته شده است.

وی افزود: در اجرای برنامه بیمه سلامت همگانی که در سال 93 به صورت پایلوت برای شهرنشینانی که فاقد پوشش بیمه ای بودند و از نظر بیمه درمانی رنج می بردند، توانسته ایم بیش از 347 هزار و سیصد و هشتاد و شش نفر را به صورت رایگان تحت پوشش بیمه سلامت استان قرار دهیم.

به گفته این مقام مسئول، در صندوق کارکنان دولت 162 هزار و دویست و بیست و پنجاه و چهار نفر و در صندوق سایر اقشار 41 هزار و بیست و هشت نفر تحت پوشش بیمه سلامت استان قرار دادند و خدمات درمانی دریافت می کنند.

وی بیان کرد: در سال گذشته از مجموع اعتبارات مصوب دولت به سازمان بیمه سلامت، ۲۲ درصد آن تخصیص نیافت که آثار منفی در پرداخت مطالبات موسسه های ارائه دهنده خدمات درمانی به همراه داشت.

دسترسی سریع و آسان به خدمات تشخیصی درمانی

مدیر کل بیمه سلامت سیستان و بلوچستان خاطر نشان کرد: به منظور رفاه حال بیمه شدگان و دسترسی سریع و آسان به خدمات تشخیصی درمانی با بیش از 820 مرکز درمانی استان اعم از پزشکان عمومی، متخصصان، فوق تخصص، دندانپزشکان، داروخانه ها و مراکز پاراکلینیک، فیزیوتراپی ها، بیمارستان ها و مراکز درمانی روستایی قرارداد همکاری منعقد شده است و پرداخت صورتحساب های ارسالی به تمامی موسسه های درمانی انجام  می شود.

وی افزود: این اداره کل در راستای ارائه خدمات مطلوب تر به جامعه بیمه شدگان به خصوص روستائیان با سه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زابل و ایرانشهر قرارداد همکاری دارد که با استقرار پزشکان خانواده در مراکز بهداشتی درمانی روستایی سطح استان کلیه خدمات سطح یک در محل سکونت روستائیان به آن ها ارائه می شود.

عباسی با بیان این که روستائیان در صورت نیاز به خدمات تخصصی و فوق تخصصی از طریق سیستم ارجاع و برنامه پزشک خانواده می توانند از خدمات درمانی بهره مند می شوند، خاطرنشان کرد: صدور، تعویض و تمدید دفاتر بیمه سلامت در تمامی دفاتر پیشخوان دولت در کلیه شهرستان ها و شهرهای استان یا نمایندگی های بیمه سلامت در مدت کمتر از 10 دقیقه انجام می شود، در همین راستا با بیش از 71 دفتر پیشخوان دولت قرارداد همکاری به منظور تسهیل و تسریع ارائه خدمات به بیمه شدگان منعقد شده است.

خدمات بیمه سلامت به بیماران کرونایی
 
وی با اشاره به اقدام های بیمه سلامت در دوران شیوع ویروس کرونا گفت: یکی از مهم‌ترین اقدام های این سازمان از ابتدای شیوع ویروس کرونا در کشور، پوشش بیمه‌ای برای افراد فاقد پوشش بیمه روی تخت بیمارستان بود، این در حالی است که در شرایط عادی، بیمه شدن روی تخت بیمارستان انجام نمی‌شود و افراد برای ارزیابی وسع و پوشش بیمه‌ای باید دوره انتظار را بگذرانند.

این مقام مسئول افزود: بر اساس مقررات، ارزیابی وسع توسط وزارت رفاه حداقل یک ماه طول می‌کشد، اما در دوران شیوع ویروس کرونا، این بازه زمانی با تعامل انجام شده بین سازمان بیمه سلامت و وزارت رفاه به یک روز کاهش پیدا کرد.
 
وی با بیان این در دوران شیوع کرونا در کشور، برخی راهنماهای بالینی مرتبط با خدمات تشخیصی نیز برداشته شد، عنوان کرد: در مواقع عادی، دوره زمانی برای انجام سی تی اسکن ۱۸۰ روز است، اما نیاز به ارائه این خدمت برای بیماران کرونایی باعث شد که این محدودیت فعلا حذف شود.
 
مدیرکل بیمه سلامت سیستان و بلوچستان اظهار کرد: در بخش بستری در بیمارستان‌های دولتی، ۹۰ درصد هزینه‌ها توسط بیمه سلامت پرداخت می‌شود و در بخش سرپایی نیز پرداخت ۷۰ درصد هزینه‌ها بر عهده بیمه سلامت است.
 
وی افزود: پس از شیوع ویروس کرونا، تمدید اعتبار دفترچه‌های بیمه سلامت که برگه سفید داشت و اعتبار آنها پایان یافته بود نیز در 2 نوبت انجام شد.
 
این مقام مسئول بیمه سلامت گفت: سامانه تلفنی ۱۶۶۶ نیز از ابتدای شیوع ویروس کرونا در کشور فعال شد تا به سوال‌های بیمه شدگان در زمینه این بیماری پاسخ دهد، بر اساس بررسی‌های انجام شده، این مشاوره‌های تلفنی در کاهش حجم مراجعه مردم به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی و آرامش دادن به آنها و کاهش اضطراب بسیار موثر بود.

به گفته وی، در این زمینه ۱۳۰ خط جدید به این سامانه اضافه شد و ۳۰ پرستار، ۱۰ پزشک عمومی در سه شیفت به سوالات پاسخ می دادند، همچنین گروهی شامل پزشکان متخصص عفونی و متخصص ریه برای ارائه آخرین اطلاعات مربوط به بیماری کووید ۱۹ و راهنمایی کارشناسان پاسخ‌گو در سامانه ۱۶۶۶ برای ارائه اطلاعات دقیق‌تر به بیمه شدگان شکل گرفت.

پرداخت مطالبات داروخانه ها و بیمارستان ها
 
عباسی گفت: مجموعه بدهی بیمه سلامت در سال ۹۸ به بیمارستان‌های دانشگاهی حدود سه ماه است که مطالبات داروخانه‌ها و بیمارستان های غیردانشگاهی تا پایان بهمن ماه پرداخت و کلیه مطالبات پزشکان، دندانپزشکان و پاراکلینیک تسویه شده است.
 
وی اذعان کرد: اتفاق خوبی که در سال گذشته رخ داد، این است که مطالبات سال ۹۷ بخش های دولتی دانشگاهی پرداخت شد و تنها مطالبات مربوط به حفظ قدرت خرید اسناد خزانه به مبلغ ۱۰۰ میلیارد تومان باقی مانده که معادل هشت روز از عملکرد دانشگاه ها است و به محض تامین اعتبار پرداخت خواهد شد.
 
این مقام مسئول بودجه مصوب هیئت دولت را برای امسال حدود ۱۳ هزار و پانصد میلیارد تومان اعلام و اضافه کرد: باید چهار هزار و پانصد میلیارد تومان بابت سه ماه از محل یارانه ها تامین می شد، اما تنها حدود 2 هزار و هشتصد و هفتاد میلیارد تومان تخصیص داده شده است.
 
وی گفت: هزینه بستری ها در سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶ حدود هشت درصد کاهش پیدا کرده است و توانسته ایم زیان انباشته را به میزان ۵۰ درصد کاهش بدهیم.
 
مدیر کل بیمه سلامت سیستان و بلوچستان افزود: صد درصد مطالبات فروردین و اردیبهشت ماه ۹۹ و ۷۰ درصد مطالبات خردادماه و در بخش غیراز دولتی دانشگاهی مطالبات دارو خانه ها، بیمارستان ها، پزشکان و پاراکلینیک سال ۹۹ نیز لغایت پایان خردادماه ماه نیز تسویه شده است.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdchiwnz623ni6d.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها