تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۷ شهريور ۱۳۹۹ ساعت ۰۹:۲۷
بازارچه مرزی پسابندر به دلیل موقعیت استراتژیک جغرافیایی با کشورهای همسایه و منطقه، داشتن ظرفیت های متفاوت در حوزه صنایع شیلات و آبزی پروری، گردشگری فرصتی برای توسعه و آبادانی جنوب سیستان و بلوچستان و آینده درخشان ایران اسلامی است.
بازارچه مرزی پسابندر؛ عامل رونق اقتصادی و امنیت پایدار در منطقه/ تجهیز زیرساخت ها گره گشای مشکلات عمرانی و آبادانی چابهار
به گزارش عصرهامون به نقل از چهاربهاران، سواحل مکران نگینی زیبا و دلنشین در جنوب ایران است که ظرفیت ها و پتانسیل های آن حیرت انگیز بوده و کشورهای منطقه را متقاعد کرده تا برای گسترش و توسعه اقتصادی و تجاری بندر اقیانوسی چابهار را انتخاب کنند.

هند، چین، پاکستان، افغانستان و عمان از جمله کشور و اقتصادهای مهم منطقه و دنیا هستند که برای افزایش بهره وری اقتصادی و مبادلات خود با سایر ملت ها، سرمایه گذاری و تفاهم نامه سیاسی و تجاری در بندر چابهار انجام دادند.

منطقه آزاد چابهار و بنادر سواحل مکران راه نوین تجارت جهانی هستند که کشورهای منطقه برای اتصال به هم و سایر نقاط جهان آن را انتخاب کردند و ایجاد بازارچه های مرزی آبی یک فرصت بی نظیر برای کارآفرینی و توسعه صنعت و اشتغالزایی مردم و منطقه است که می تواند سهم بسزایی در حل مشکلات و محرومیت زدایی ایفا کند.

بازارچه مرزی پسابندر؛ عامل رونق اقتصادی در کنار امنیت پایدار سواحل مکران است

سروش کیانی قلعه سرد؛ کارشناس امور اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار ما، با اشاره به توان ظرفیتی واردات و صادارت بازارچه مرزی در اقتصاد منطقه بیان کرد: اصولا بازارچه های مرزی در تجارت نقش مهمی را ایفا می کنند و تقویت یا تضعیف آنها می تواند به همان میزان بر تجارت و در ادامه آن اقتصاد منطقه اثرگذار باشد.

وی ادامه داد: در این میان بازارچه های مناطق کمتر توسعه یافته مرزی از نقش چند وجهی و اساسی تری به نسبت سایر بازارچه های مرزی برخوردار هستند و علاوه بر اثرگذاری بر وضعیت اقتصاد، رونق آن به بهبود و پایداری امنیت نیز کمک قابل توجهی می کند و  بر این اساس برای بازاچه مرزی پسابندر می توان نقشی مهم و اساسی در ابعاد گوناگون اقتصادی، اجتماعی، امنیتی و سیاسی قائل شد.

این کارشناس با بیان اینکه این بازارچه می تواند تحولی عظیم در تولید و صادرات محصولات مختلف آبزی و صنایع شیلات ایجاد کند، تصریح کرد: از شرایط ویژه شهرستان چابهار می توان به عنوان یک فرصت در دو بعد یاد کرد؛ بعد اول فرصت استفاده از ظرفیت موجود برای افزایش تولید، صادرات و واردات بر مبنای مزیت های نسبی و بعد دوم ایجاد فرصت برای رشد و توسعه همه جانبه بازارچه پسابندر است در نتیجه این دو بعد مزیت¬های مختلف از جمله شیلات و صنایع فراساحل می تواند جهش بسیار خوبی برای مردم جنوب استان داشته باشد.

وی افزود: دسترسی به چابهار باتوجه به مکان جغرافیایی آن برای بسیاری از کشورهای همسایه دارای مزیت بسیاری است امری که سبب شده تا رقابت هایی نیز در این باره میان کشورهایی مانند هند و چین در ارتباط گیری با ایران شکل بگیرد نتیجه این اتفاق توسعه و بهبود روابط و همکاری های اقتصادی ایران با کشورهای مذکور خواهد بود.

کیانی با اشاره به نقش این بازارچه برای تردد و مراودات تجاری از کشورهای آسیایی به کشورهای CIS و اروپایی یادآور شد و بیان کرد: زیرساخت هایی مانند بازارچه های مرزی باتوجه به موقعیت جغرافیایی به پررنگ تر شدن نقش آفرینی چابهار در حمل و نقل بین المللی و مراودات تجاری منجر خواهد شد و این مساله بویژه در مورد توسعه تردد میان شرق و غرب بسیار حائز اهمیت خواهد بود.

وی گفت: به هر میزان که زیرساخت هایی مانند راه آهن، جاده، بانکرینگ در مناطق این چنینی توسعه پیدا کنند قطعا گسترش تجاری و ترانزیتی نیز اتفاق خواهد افتاد و سهم بنادری مانند چابهار را در اقتصاد منطقه پررنگ تر خواهد کرد.
 
کارشناس امور اقتصادی با اشاره به اهمیت این بازارچه برای صادارت محصولات داخلی و تولید ملی اظهار کرد: بازارچه های مرزی آبی باتوجه به پتانسیل و امکانی که فراهم می سازند می توانند به خوبی به ویژه در تامین کالاهای پر متقاضی کشورهای همسایه نقش آفرینی کنند و این امری است که به رونق تولید و افزایش صادرات منجر خواهد شد.

وی افزود: این بازاچه ها اگر چه خود یک زیرساخت اساسی برای منطقه محسوب می شوند، اما از یکسو ایجاد و توسعه فعال آنها نیازمند ایجاد زیرساخت های دیگری از جمله در زمینه راه سازی، آب آشامیدنی و مسکن است و از سوی دیگر به توسعه سایر زیرساخت ها نیز کمک قابل توجهی می کند.

وی ادامه داد: یک بازارچه مرزی برای آنکه بتواند نقش مهم و اثرگذاری ایفا کند به امکانات زیرساختی نظیر راه، شبکه آبرسانی، خدمات اقامتی، بهداشت و درمان و... نیاز دارد و از سوی دیگر ضرورت ایجاد این بازارچه ها خود به بهبود وضعیت دسترسی به این موارد منجر می شود.

کیانی بیان کرد: بازارچه های مرزی با ایجاد امکان عرضه بیشتر و عوامل وابسته به این عرضه از تولید تا خدمات پس از فروش، شرایط را برای ایجاد اشتغال و توسعه آن فراهم می سازد و قطعا اثرگذاری این مراکز به بهبود وضعیت اشتغال در استان با توجه به مشکلاتی که در زمینه کار و درآمدزایی است، منجر خواهد شد.

وی با اشاره به نقش اثر گذار بازارچه پسابندر در کنار منطقه آزاد برای توسعه اقتصاد و سواحل مکران گفت: این بازارچه در کنار منطقه آزاد چابهار سرعت بسیار بیشتری در روند دست یابی به توسعه تجاری را خواهد بخشید. خدمات مختلف وابسته به توسعه تجاری اعم از بسته بندی، انبارداری، حمل و نقل و... نیز در پی آن شکل گرفته و در نتیجه اقتصاد منطقه ای و کشوری از این امر منتفع خواهد شد.

کارشناس امور اقتصادی با بیان اینکه ظرفیت ها و پتانسیل های این بازارچه در جذب توریست و گردشگر داخلی و خارجی نقش بسزایی دارد، خاطرنشان کرد: امروزه بازارچه های مرزی یکی از جاذبه های گردشگری محسوب می شوند و با توجه به ظرفیت بسیار خوب جمعیتی و کالایی که در حوزه همسایگان ما در شرق کشور وجود دارد، این بازارچه می تواند یکی از عوامل بسیار اثرگذار توسعه گردشگری داخلی و خارجی شود.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcjihevauqe8oz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها