تاریخ انتشار :جمعه ۲۸ شهريور ۱۳۹۹ ساعت ۱۹:۲۷
رییس کمیته روابط خارجی کمیسیون امنیت ملی و روابط خارجی مجلس مطرح کرد:

ریشه ها و پشت پرده های صلح خیانت بار امارات و بحرین/ از شکست معامله قرن تا رقابت های "جوبایدن" و "ترامپ"

عباس گلرو, رییس کمیته روابط خارجی کمیسیون امنیت ملی و روابط خارجی مجلس گفت: صلح امارات و بحرین با رژیم صهیونیستی دارای پشت پرده هایی متعددی است.
ریشه ها و پشت پرده های صلح خیانت بار امارات و بحرین/ از شکست معامله قرن تا رقابت های "جوبایدن" و "ترامپ"
به گزارش عصرهامون  عباس گلرو در گفتگو با خبرنگار سیاسی شبکه اطلاع رسانی مرصادنیوز اظهار داشت: دو توافق سازشی که در آمریکا با حضور ترامپ رئیس جمهور آمریکا و نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم‌صهیونیستی و وزرای خارجه امارات و بحرین امضا شد، یک فرآیند دارای پشت پرده های خیانت باری بود که با تلاش اماراتی‌ها به عنوان طرف اصلی پیش برنده این روند انجام شد.
وی درباره اینکه چرا در این مقطع امضا شده، افزود: آمریکایی‌ها طی سه چهار سال اخیر از زمانی که ترامپ روی کار آمده معامله قرن را به عنوان یک روند صلح بین اسرائیل و فلسطین که بتواند منازعه را پایان دهد مطرح کردند اما این معامله قرن مورد پذیرش بویژه طرف فلسطینی قرار نگرفت زیرا به جای اینکه سرزمین غصب شده فلسطینیان را بازگرداند صرفا یکسری مشوق‌های اقتصادی به طرف فلسطینی ارائه می کرد که بعنوان ما به ازای صلح تحمیلی برای فلسطینیان در نظر گرفته شده بود. بر همین مبنا کنفرانس دو روزه ای را در منامه پایتخت بحرین برگزار کردند و آمریکایی‌ها بانی این نشست اقتصادی در منامه بودند.
گلرو گفت: این نشست را سال ۲۰۱۹ با هدف اینکه این مشوق‌های اقتصادی بتواند کمک هایی را برای فلسطین جمع آوری کند تا  آنها را پای میز مذاکره بیاورند و صلح با اسرائیل را امضا کنند، برگزار کردند.
وی خاطرنشان کرد: آن چیزی که به عنوان عناصر اصلی معامله قرن در رسانه‌ها مطرح شد، مطلوب نظر فلسطینیان نبود و حتی عناصر حل نهایی مندرج در توافق اسلو را نیز در برنداشت. به این معنا که در توافق اسلو در سال ۱۹۹۴ بیان شده بود فلسطین به این شکل فعلی که شامل کرانه باختری و نوار غزه به عنوان یک سرزمین برای حکومت فلسطین باشد و درباره چند موضوع نهایی دیگر مثل بیت المقدس، مرزها و آب مذاکره کنند.
دو دلیل صلح امارات و بحرین
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در طرح معامله قرن هیچکدام از حقوق فلسطینی ها را نپذیرفتند، افزود: نقش منامه به عنوان میزبان برگزاری این کنفرانس اقتصادی این بود که راه را برای معامله قرن هموار کند اما این کنفرانس شکست خورد زیرا عملاً طرف فلسطینی به عنوان صاحب اصلی قضیه در آن شرکت نکرد و این کنفرانس راه به جایی نبرد.
وی درباره اینکه چرا در حال حاضر صلح با امارات و بحرین را طراحی کردند، افزود: در چنین مقطعی دو دلیل وجود داشت؛ یکی شکست معامله قرن به خاطر اینکه فلسطینی ها حاضر به امضا نشدند و دوم مقطع حساس فعلی برای دولت آمریکا به ویژه برای شخص ترامپ که می‌خواهد در انتخابات شرکت کند.
خوش خدمتی امارات و بحرین به ترامپ و نتانیاهو
گلرو تصریح کرد: طبیعی است با توجه به اینکه شانس ترامپ در رقابت با جوبایدن کاهش یافته بود این  یک نوع خوش خدمتی از سوی اماراتی ها و بحرینی ها به ترامپ و نتانیاهو بود که ترامپ از نظر داخلی برای کمپین انتخاباتی وضعیت خوبی نداشت، نتانیاهو نیز وضعیت متزلزلی در داخل دارد.
این نماینده مجلس افزود: در این شرایط با رایزنی‌های آمریکا و اسرائیل این معاهده صلح را امضا کردند و اصطلاحاً اسم آن را معاهده صلح ابراهیم گذاشتند.
گلرو خاطرنشان کرد: در حال حاضر آنچه حائز اهمیت است صلح آنها نقطه عطفی در منطقه است که تاثیر بسیار منفی برای حکومت هایی که آن را امضا کردند، دارد و طبیعتا یک خیانت آشکار محسوب می‌شود.
این سازش راه به جایی نمی برد
وی افزود: از جمله اثرات منفی آن منزوی شدن این حکومت‌ها در میان ملت‌های خود و ملت‌های منطقه است. ضمن اینکه  این موضوع  موجب میشود مقاومت عزم خود را جزم می کند تا حقوق از دست رفته فلسطین را احیا کند.
گلرو تصریح کرد: این سازش خیانت بار راه به جایی نمی‌برد به دلیل اینکه در هر فرایند طبیعی اگر طرف اصلی آن مسئله حضور نداشته باشد موضوع اجرا نخواهد شد و نتیجه ای ندارد و در این میان نیز صاحب اصلی، فلسطین و ملت فلسطین است و تا زمانی که ملت فلسطین معاهده را امضا نکند معاهده صلح محکوم به شکست و ننگی برای کشورهایی است که این معاهده را امضا کردند.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdciu3azut1ar32.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما