تاریخ انتشار :يکشنبه ۳۰ شهريور ۱۳۹۹ ساعت ۰۰:۰۰
حسینعلی شیرازی، روانشناس و مشاور تحصیلی گفت: با اعلام نتایج کنکور جو ملتهبی برای داوطلبان و خانواده‌های آنها ایجاد می شود، حواشی بسیار زیاد، اخبار صحیح و غلط و آشفته بازار انتخاب رشته را شاهد خواهیم بود که نیاز است مشمولان توصیه هایی را مدنظر قرار دهند.
سردرگمی داوطلبان در آشفته بازار انتخاب رشته/آدرس های اشتباهی که برخی کنکوری ها را سرگردان می کند
به گزارش عصرهامون، انتخاب کردن جزو حساس ترین لحظات زندگی همه محسوب می شود؛ به ویژه در خصوص آنچه که سرنوشت فرد را رقم می زند که در این میان انتخاب رشته یکی از نفس گیرترین لحظات زندگی هر فردی می تواند باشد.
 
موضوعی که هر سال بعد از اعلام نتایج کنکور سراسری تب و تاب آن بسیاری از خانواده ها را در بر می گیرد و این روزها نیز نقل بیشتر محافل است و خیلی ها برای اعلام نتیجه شان و انتخاب رشته لحظه شماری می کنند، برخی هم هنوز نتایج اعلام نشده، به دنبال مشاور خوب هستند تا بتوانند درست ترین رشته تحصیلی را انتخاب کنند.  
 
در این میان خیلی ها به دنبال سوء استفاده از این فرصت هستند و از عنوان مشاور به عنوان اسباب و دست آویزی برای سرکیسه کردن خانواده ها استفاده می کنند، افرادی که علاوه بر دامن زدن به استرس کنکوری ها به دنبال پر کردن جیب خودشان هستند.
 
یا مراکزی که تله ای برای انتخاب رشته داوطلبان کنکور می گذارند، کانون هایی که شاید تا چند روز قبل جایی برای برگزاری کلاس های آموزشی بودند، به یکباره با تبیلغات وسوسه انگیز به محلی برای راهنمایی کنکوری ها برای انتخاب بهترین رشته تبدیل می شوند و به اعتقاد خیلی ها انتخاب رشته مناسبی هم انجام نمی دهند.
 
بدون تردید اطلاع از برخی ویژگی‌های مشاوران واقعی و بعضی نکات در زمینه انتخاب رشته می تواند در این راستا به کنکوری ها کمک کند، با توجه به این مهم و آغاز شمارش معکوس کنکوری ها برای اعلام نتایج و سردرگمی بسیاری از خانواده ها در خصوص پیدا کردن مشاور جهت انتخاب رشته صحیح با حسینعلی شیرازی، روانشناس و مشاور تحصیلی گفت و گویی انجام شده است.

بازار داغ انتخاب رشته
 
این مشاور تحصیلی در گفت و گو با خبرنگار ما در این باره بیان کرد: طبق اعلام متولیان امر هفته اول مهر نتایج کنکور اعلام و بدون تردید جو ملتهبی برای کنکوری‌ها و خانواده‌های آنها ایجاد می شود، حواشی بسیار زیاد، اخبار صحیح و غلط و به خصوص بازار‌داغ ‌انتخاب‌ رشته یا بهتر است بگوییم آشفته بازار انتخاب رشته را شاهد خواهیم بود.
 
وی ادامه داد: هر گوشه و کناری افراد، حتی برخی دبیران، معاونان مدارس و دانشجویان، دفاتر و موسسه ها، آموزشگاه‌ها و حتی ادارات آموزش و پروش مشغول انتخاب رشته می‌شوند و در این آشفته بازار، داوطلب ناآگاه گرفتار می شود و نمی‌تواند تشخیص دهد که کجا برود و سرنوشتش را به دست کدام فرد بسپارد.
 
شیرازی افزود: چه بسیار کسانی که با انتخاب ‌رشته ‌اشتباه زحمات یک ساله خود را خراب می کنند، چراکه سرنوشت و آینده خویش را به دست افرادی می سپارند که شاید سر رشته زیادی از این مسائل ندارد.
 
این روانشناس گفت: مشاوران ‌رسمی کنکور و تحصیلی بسیار کم‌ هستند، از این رو در طول سال تحصیلی شاید یک مشاور مجبور شود چندین مدرسه کار کند، چراکه مشاور خوب کم پیدا می‌شود و اغلب مدارس با کمبود مشاور مواجه هستند.
 
وی ادامه داد: بر خلاف این در زمان انتخاب رشته ناگهان جمعیت بسیاری مدعی مشاور بودن هستند از دانشجویان رشته های پزشکی، مهندسی تا مشاوران به اصطلاح پروازی که این سال ها خیلی مد شده است و در برخی آموزشگاه های کنکور میلیونی پول میگیرند، پس بنابراین می طلبد که کنکورها مشاوری را انتخاب کنند که در مدارس مشغول کار باشند یا سابقه چنین فعالیتی را داشته باشند.

فقط به قصد پول به جیب زدن
 
به گفته شیرازی، حتی برخی اسامی برند کنکور و مشاوران صدا و سیمایی در هیچ مدرسه‌ای کار نمی‌کنند، آنها فقط پول تبلیغات می دهند و به صدا و سیما می آیند، به طور قطع دانشجوی قلابی پزشکی که چند جلسه در تلویزیون اعتماد جلب کرد، از یادها نرفته است.
 
وی با بیان این که اعتقاد داریم مشاوران حاضر در مدارس به روزترین اطلاعات را در زمینه رشته‌ ها و دانشگاه‌ ها دارند، افزود: انتخاب ‌رشته‌ مجازی و از طریق نرم افزارها کمک می‌ کند اما به تنهایی کافی نیست، بنابراین به مشاورانی مراجعه کنید که کار اصلی انتخاب رشته را خودشان انجام می دهند و کار را به کمک مشاوران که اکثر آن ها دانشجو هستند، نمی‌سپارند.
 
این مشاور تحصیلی تصریح کرد: مگر فرد چقدر توانایی دارد که با چند دقیقه نگاه کردن در انتهای کار و پس از آن که کمک‌ مشاوران برای شما انتخاب رشته می‌کنند، در چند دقیقه آن را تایید کند یا بتواند تشخیص دهد که ۱۰۰ تا ۱۵۰ رشته انتخاب شده درست است، البته در این میان برخی هم برای حفظ ظاهر نکاتی را بیان می کنند.
 
وی با بیان که قبل از اعلام نتایج کنکور، مشاور رزرونکنید، گفت: رزرو کردن با این تبلیغات که فرصت نخواهد بود و جلسات مشاور تکمیل خواهد شد، فقط بازارگرمی است، مگر می‌شود تا رتبه و نتایج شما اعلام نشود تصمیم بگیرید که انتخاب رشته خواهید کرد.
 
شیرازی تصریح کرد: بسیاری بوده‌اند که برای انتخاب رشته مشاوری خاص زمان رزرو کرده و هزینه را پرداخته‌اند اما بعد از اعلام نتایج و با دیدن کارنامه منصرف شده‌اند، پس تا اعلام نتایج صبر کنید، اطمینان ‌داشته‌ باشید همه مشاوران برای انتخاب رشته فرصت خواهند داشت، نگران نباشید.

مشاوری انتخاب کنید که ...
 
وی در خصوص مشورت گرفتن از سایر افراد برای انتخاب رشته، گفت: معلمان، دانشجویان و سایر افراد شاید در یک زمینه تخصص داشته باشند، اما شما باید مشاوری انتخاب کنید که در تمام رشته‌ها اطلاعات داشته باشد.
 
این روانشناس افزود: مشاوری انتخاب کنید که علاوه بر دارا بودن سابقه کار بیشتر، فقط تخصص مشاوره کنکور را داشته باشد و مشاوری را که در مقاطع دیگر کار می‌کند (مشاوره پایه) و افرادی که هم تدریس و هم مشاوره می‌کنند را انتخاب نکنید.
 
وی با تاکید بر این که یادتان باشد سازمان سنجش مشاور ندارد، بیان کرد: وزارت علوم به کسی مدرک مشاوره نمی‌دهد و تنها مشاورانی که در مدارس فعالیت دارند، رسمی هستند.
 
شیرازی اضافه کرد: روانشناسان و تست‌های شخصیت‌شناسی که در سال‌های اخیر خیلی مرسوم شده است، به تنهایی نمی تواند پاسخگوی نیازهای شما برای انتخاب درست رشته‌ها و مشاوره کنکور باشند، انتخاب رشته علاوه بر علاقه و اطلاع از استعداد و توانایی‌های فرد باید منطقی هم باشد.
 
وی تاکید کرد: انتخاب برخی رشته‌ها به واسطه اینکه در تست شخصیت‌شناسی به شما توصیه شده است ولی آن رشته بازار کار ندارد و ... نمی‌تواند منطقی باشد.

فریب نخورید، انتخاب رشته منطقی است
 
این مشاور تحصیلی با بیان این که فریب نخورید؛ انتخاب رشته منطقی است، گفت: معجزه‌اتفاق ‌نمی‌افتد و رتبه ۲۰ هزار پزشکی، حقوق دانشگاه تهران یا دانشگاه شریف قبول نمی شود، از زیست و پرستاری نمی توان به پزشکی رفت، شیمی دارویی ربطی به داروسازی ندارد، بنابراین فریب این وعده‌ها را نخورید و به اشتباه انتخاب رشته نکنید.
 
 وی با بیان این که روش‌های مختلف انتخاب رشته با عناوین عجیب و غریب و مدرک مشاوره از فلان ارگان و سازمان واقعیت ندارد، ادامه داد: انتخاب رشته کاملاً منطقی است و چیزی که اهمیت دارد، رتبه شما در سهمیه است و بر اساس آمار سال‌های قبل می‌توان حدود قبولی را استخراج کرد و با در نظر گرفتن احتمالات و تغییرات دفترچه هر سال، انتخاب رشته شما شکل می‌گیرد.
 
شیرازی خاطرنشان کرد: انتخاب رشته‌ای صحیح است که بر اساس علایق و انتظارات شما از رشته و دانشگاه و با توجه به رتبه و ترازتان،  انتخاب شود و از تمام ظرفیت‌ها و فرصت‌ها برای قبولی در بهترین حالت استفاده شود، بنابراین عجله نکنید، بلکه تحقیق کنید و برای آینده خود تصمیمات درست بگیرید.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcgty9qtak9xy4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما