تاریخ انتشار :پنجشنبه ۳ مهر ۱۳۹۹ ساعت ۰۰:۰۰
علی اکبر جعفری، معاون مردم ‌یاری قرارگاه قدس جنوب‌ شرق سپاه گفت: اقدامات سپاه و بسیج در رزمایش کمک های مومنانه، یادآور حماسه مردم در دوران دفاع مقدس و مایه افتخار کشور است.
رزمایش کمک‌ مومنانه یادآور حماسه مردم در دوران دفاع مقدس است/ از تزریق امید به دل محرومان تا ساخت مسکن و تامین امنیت پایدار توسط بسیج و سپاه
به گزارش عصرهامون، بیش از چهل سال از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران می گذرد در طول این سال‌ها دولت های مختلف با رویکردها و اولویت‌های اجرایی متفاوت روی کار آمدند اما همواره بزرگترین کمک در بزنگاه های فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و غیره به عهده مردم بوده است.

بسیج به عنوان ارگانی که از سوی خود مردم به وجود آمده یکی از پررنگ ترین نقش ها را در حمایت از دولت و کشور برعهده داشت برای نمونه پس از پایان جنگ تحمیلی جبران خسارت‌های بر جای مانده و بازسازی زیرساخت های کشور برای دولت کار بسیار دشواری بود در آن زمان بسیج به پشتوانه تجربه موفق خود در هشت سال دفاع مقدس پا در عرصه سازندگی گذاشت، نه تنها در این عرصه بلکه در عرصه های فرهنگی، دفاعی، نظامی و اقتصادی هرگاه نیروهای داوطلب مردمی پای کار آمدن نتیجه فراتر از آنچه پیش بینی می‌شد، بود.

بسیج همواره نقش خویش را در حفاظت از دستاوردهای انقلاب اسلامی در مقابله با تهدیدات دشمنان و جذب و سازماندهی آحاد مردم ایفا می کند در این مسیر همواره مایه امید و دلگرمی مردم ایران بوده است؛ معنای بسیج هم همین است مجموعه ای که دشمن را بیمناک و دوستان را امیدوار و خاطر جمع می‌کند.
 
حفظ امنیت با استفاده از نیروهای بومی

علی اکبر جعفری، معاون مردم ‌یاری قرارگاه قدس جنوب‌ شرق سپاه در گفت وگو با خبرنگار ما با بیان اینکه سپاه و بسیج همواره در همه جا و در تمامی عرصه ها اقدامات بسیار خوبی برای محرومیت زدایی و رفع مشکلات مردم به ویژه در مناطق محروم و دوردست انجام داده است، گفت: این نهاد مردمی در زمان جنگ تحمیلی به صورت مستقیم با بهره گیری از ظرفیت بسیار خوب و ارزشمند بسیج مستضعفین و تجهیز و بکارگیری و سازماندهی بسیجیان و مردم در پشت جبهه ها و در میدان نبرد حق علیه باطل کارنامه درخشانی از خود برجای گذاشته است.

وی بیان کرد: رسالت بسیج و سپاه بعد از جنگ و دوران هشت سال جنگ تحمیلی چه بسا تغییر نکرد بلکه جنگ دیگری حادث شد و حضور پررنگ تری از خود در عرصه های محرومیت زدایی، آبادانی و پیشرفت، اشتغالزایی، امنیت، درمان و بهداشت و... نشان دادند و امید را در دل مردم زنده کردند.

این مقام مسئول تصریح کرد: خدمات و اقدامات سپاه و بسیج در سیستان وبلوچستان با توجه به محرومیتی که در این خطه از کشور وجود دارد و هم جواری با دو کشور مرزنشینِ ناامن و بی ثبات، بیشتر و با اهمیت ویژه تری در دستور کار قرار گرفت.

وی ادامه داد: در این راستا برای تامین امنیت پایدار از توان و ظرفیت مرزنشینان استفاده و آنها را در مرزها بکارگیری کردیم از سوی دیگر با اجرای عرصه های مختلف اقتصاد مقاومتی و چرخه غذایی به معیشت و چرخه اقتصادی خانوارها بهبود داده که این مهم موجب دلگرمی آنان به انقلاب است.

معاون مردم یاری قرارگاه قدس جنوب شرق سپاه گفت: ایجاد کمربند سبز امنیتی یکی از اهدافی بود که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی آن را در مرزهای مجاور با پاکستان و افغانستان در دستور کار خود قرار داد، همچنین بالغ بر 176 حلقه چاه از مجموع 300 هزار هکتاری که دستور مقام معظم رهبری برای احیای زمین های بایر بود را احیا و در اختیار مردم بومی منطقه قرار داد که بخش اعظم اینها هنوز کار امنیت پایدار و چرخه امنیتی را انجام می دهند.

وی اذعان کرد: واگذاری مرز به نیروهای امنیتی با استفاده و اعتماد به مردم بومی اقدام دیگری بود که در تامین امنیت پایدار نقش مهمی ایفا کرد به گونه ای که بالغ بر چندین هزار نیروی دسته رزمی در این زمینه بکارگیری شدند.

جعفری ادامه داد: با توجه به ظرفیت های فراوانی که سیستان وبلوچستان در زمینه مرکبات، معادن و ... دارد و کم به آن توجه شد، سپاه و بسیج در این عرصه ورود کرده و با استفاده از فرامین رهبر انقلاب مبنی بر تحقق اقتصاد مقاومتی به اشتغالزایی و رفع محرومیت در این زمینه گام برداشتند به گونه ای که تا سال گذشته بالغ بر 133 هزار میلیارد تومان این نهاد مردمی در عرصه های مختلف کمک رسانی به مردم، سد، ریل، جاده و ... هزینه کرده است.
 
از ساخت مدرسه و مسجد تا اشتغالزایی

وی افزود: از سال 1389 به بعد به ویژه در چندسال اخیر اقدامات بسیار خوبی توسط سپاه و بسیج در احداث و توسعه زیرساخت های روستایی صورت گرفته که ساخت 2 هزار و 982 پروژه جاده روستایی، تصفیه آب، خانه عالم و مسجد و بیش از 2 هزار و 248 واحد مسکن محرومین و مددجویان با کمک کمیته امداد و دستگاه ای حمایتی و تحویل آن به مردم، از جمله آنها است.

این مقام مسئول تصریح کرد: در بخش ایجاد اشتغال و تامین معیشت ثابت بین مردم این خطه از کشور برنامه های راهبردی تولیدی و کشاورزی در دستور کار قرار دارد به گونه ای که بالغ بر 29 قطب در شهرستان های استان شناسایی و بر اساس آن هیئت های اندیشه ورز مرتبط بکار گیری شده تا به مردم خدمات ارائه کنند.

وی بیان کرد: کمبود فضای آموزشی یکی از مشکلاتی است که در سیستان وبلوچستان با آن مواجه ایم در این راستا 229 پروژه مدرسه ای احداث و ترمیم شده که اغلب سه تا 16 کلاسه بودند، همچنین توسط گروه های جهادی بالغ بر 200 کلاس درس نیز ساخته و به آمار مدارس استان افزوده شد.
 
تزریق امید به محرومان در بیمارستان های صحرایی

معاون مردم یاری قرارگاه قدس جنوب شرق سپاه گفت: در عرصه خدمات اجتماعی نیز اقدام به ارائه خدمات بهداشتی و درمانی، توزیع جهیزیه، لوازم التحریر و سایر موارد شده به طوری که در راه اندازی بیمارستان های صحرایی بیش از 2 میلیون و 300 هزار نفر خدمات رایگان دریافت کردند و آن دسته از بیماران که بهبودشان طول کشیده برای درمان به بیمارستان های سپاه اعزام شدند.

وی ادامه داد: از آنجایی که سیستان وبلوچستان نیازمندی و محرومیت های خاصی دارد در بحث خدمات اجتماعی در گام اولیه رسیدگی به سفره مردم و ارتزاق مستقیم آنها در اولویت بوده است.

وی در بخش دیگر سخنان خود به ارائه خدمات در قالب کمک های مومنانه اشاره کرد و افزود: در قالب رزمایش کمک های مومنانه و بسته های حمایتی نیز از زمان شیوع ویروس منحوس کرونا تاکنون سپاه وبسیج اقدامات بی نظیری انجام داده و به 734 هزار و 290 نفر خدمات اجتماعی طی چندین مرحله ارائه شد.

جعفری خاطر نشان کرد: رسیدگی به پروژه های عمرانی در 6 عرصه اقدام دیگری است که در این زمینه بالغ بر 10 هزار و 682 پروژه انجام شده و این میزان توانسته زمینه اشتغال 34 هزار نفر کارگر فصلی را به صورت غیرمستقیم و یازده هزار نفر اشتغال ثابت مهیا کند.

وی تصریح کرد: این میزان اشتغالزایی در عرصه های اقتصاد مقاومتی، دام، ماکیان، طیور، احیای باغات کشاورزی، صنایع دستی و تبدیلی و ... بوده است.

به گفته این مقام مسئول، در طول هفته دفاع مقدس نیز بالغ بر هزار و 447 پروژه به مرکزیت دورترین و صعب العبورترین نقطه استان، شهرستان مورتان انجام می شود که در این منطقه یک مدرسه شبانه روزی مجهز با اعتباری بالغ بر 2 میلیارد تومان افتتاح و تحویل مردم می شود.
 
فعالیت هزار و 601 گروه جهادی در سیستان وبلوچستان

وی افزود: هم اکنون بالغ بر هزار و 601 گروه جهادی در سیستان وبلوچستان دارای شناسنامه هستند و سطح بندی شدند که از این تعداد 264 گروه فعال، 36 گروه ویژه و 936 گروه هم به صورت عادی در هر عرصه ای از کرونا تا اقتصاد مقاومتی و کمک مومنانه و ... فعالیت دارند.

وی اذعان کرد: در عرصه‌های قرض‌الحسنه و کارهای اجرایی که ایجاد صندوق ها بود و حضرت آقا سخنانی در این رابطه ایراد کردند نیز بالغ بر ۳۵۲صندوق به صورت کامل افتتاح کردیم که کارهای اجرایی را انجام می دهند؛ در مجموع ۵۲۹ مجموعه صندوق را در دستور کار داریم.

جعفری با بیان این مطلب که نهضت کمک‌های مومنانه یادآور حماسه مردم در دوران دفاع مقدس است، خاطر نشان کرد: در سه مرحله از رزمایش کمک مومنانه شاهد حضور گسترده و بسیار خوب بسیجیان، نیروی زمینی و قرارگاه قدس بودیم، در دهه اول محرم که آخرین مرحله کار اجرایی بود بالغ بر ۶ میلیارد و ۵۱۲ میلیون تومان ارزش خدماتی بود که از طریق مردمی، خیرین، مجوعه سپاه و نیروی زمینی به مردم اهدا شد.

به گفته وی، طبخ ۱۳۰ هزار پرس غذای گرم، هفده هزار سبدکالا و تولید و توزیع ۵۰ هزار عدد ماسک، توزیع برنج و کمک به هیئت‌های مذهبی و اهدای ۱۰۳ سری جهیزیه به نوعروسان شیعه و سنی و توزیع بالغ بر ۲۱ هزار لوازم التحریر از دیگر اقدامات بسیج و سپاه در این مدت به شمار می رود.
 
از امدادرسانی به بیماران کرونایی تا تدفین اموات
 
معاون مردم یاری قرارگاه قدس جنوب شرق سپاه در خصوص اهم اقدامات انجام شده در راستای مبارزه با ویروس کرونا گفت: طبق آخرین آمار بالغ بر ۳۰ هزار و ۴۴۵ مسجد، اماکن مذهبی، مدارس، اماکن عمومی و معابر توسط گروه های جهادی و بسیجی ضدعفونی و گندزدایی شده و همچنان ادامه دارد.

وی افزود: در این مدت بالغ بر ۳۳۹ هزار و ۴۰۳ نفر به صورت چهره به چهره و عمومی آموزش دیدند، ۷۲ کارگاه تولیدی ماسک فعال شده که به صورت رایگان به مردم خدمات رایگان می دهند و همچنان در حال فعالیت هستند، همچنین بالغ بر ۹۰۰ واحد خون هم توسط بسیجیان به مردم اهدا شد.

جعفری در پایان خاطر نشان کرد: ۷۸۷ گروه جهادی در عرصه کرونا فعال بودند و هم اکنون نیز۶۷ گروه جهادی به صورت ویژه کار امدادرسانی در زمینه مواجه با کرونا را بر عهده دارند که از ضدعفونی تا تولید ماسک و گان و حضور پررنگ طلاب برای غسل و تدفین اموات کرونایی را در بر می گیرد.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcgwz9qqak9wq4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها