تاریخ انتشار :پنجشنبه ۳ مهر ۱۳۹۹ ساعت ۰۹:۲۵
ضیاء خزایی گفت: ایران اسلامی در سیستم نظامی و دفاعی در حال فرستادن ماهواره به فضا، تولید پیشرفته ترین موشک ها، تولید جنگنده و ده ها موفقیت چشمگیر دیگر بوده و اقتدار دفاعی و پیشرفت نظامی کشورمان کابوسی برای دشمنان است.
اقتدار دفاعی و پیشرفت نظامی ایران؛ کابوسی برای دشمنان/ دفاع مقدس نمونه اعلای ثمر بخشی گفتمان مقاومت است
ضیاء خزایی، کارشناس مسائل سیاسی در گفت و گو با عصرهامون بیان کرد: مقاومت در زمان حمله عراق به ایران به تدریج در داخل کشور شکل گرفت، نگرشی که در گذشته وجود داشت این بود که همه فکر می کردند بدون کمک کشورهای خارجی نمی توانیم کاری انجام دهیم و از خودمان دفاع کنیم، این نوع نگاه به مسائل نظامی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی به تدریج تغییر پیدا کرد و به نگرش مسلط امروز جامعه تبدیل شد.
 
وی ادامه داد: این که ما می توانیم بدون وابستگی مقاومت و دفاع کنیم، باعث افزایش روحیه جوانان شد و یکی از دلایل پیروزی ما در جنگ ایران و عراق بود، با وجود این که عراق به شدت از سوی دیگر کشورها حمایت می شد، ولی جوانان ما توانستند در برابر سلاح های پیشرفته عراقی مقاومت و حتی بر آن ها غلبه کنند.
 
به گفته این کارشناس، این نشان دهنده همین گفتمان بود که در آن زمان حاکم شد و صدام متوجه شده بود که با افرادی می جنگد که در جنگ و جنگیدن بسیار سر سخت هستند، به گونه ای که خودش هم می گفت من هیچ وقت در جنگ ایران و عراق لباس رزم از تن در نیاوردم زیرا ایرانی ها را اهل رزم، دفاع و مقاومت دیدم، این روحیه مورد تحسین دشمنان هم قرار گرفته بود.
 
وی تصریح کرد: این نگاه باعث شد که بتوانیم هشت سال از کشورمان دفاع کنیم، با وجود تمام کمک هایی که به عراق می شد و تمام کمبودهایی که به لحاظ نظامی داشتیم، ولی اجازه ندادیم که نیروهای آن ها یک وجب از خاکمان را به تصرف خود در بیاورند.

مداخله های مستقیم و اطلاعاتی آمریکا
 
خزائی با اشاره به شکست های آمریکایی ها از ایران، اضافه کرد: آمریکا بر خلاف این که ادعا می کرد در جنگ مداخله ای ندارد، ولی در واقع هر زمانی که احساس می کرد که موازنه قدرت به نفع ایران رقم می خورد به نوعی وارد جنگ می شد، از کمک های اطلاعاتی که به عراق داشت تا مداخله مستقیم در جنگ، حتی در موضوع فاو مستقیم وارد جنگ شد و نیروهای ما را بمباران کرد.
 
وی اذعان کرد: از طرفی کمک های اطلاعاتی که آمریکا داشت بسیار ذی قیمت بود و خیلی از عملیات های ما در اثر کمک های آمریکایی ها و کشورهای غربی لو می رفت، این نشان می داد که آن ها به نوعی در جنگ مشارکت داشتند، یک زمانی مستقیم از نیروی نظامی استفاده می کردند، گاهی سلاح در اختیارشان می گذاشتند و برخی اوقات به آن ها کمک های اطلاعاتی می دادند.

شکست های مکرر آمریکایی ها از ایران
 
این کارشناس با اشاره به نقش کمک های اطلاعاتی بیان کرد: در جنگ یکی از عوامل شکست یک طرف این است که اطلاعات افشا شود، آمریکایی ها با توجه به سلاح های پیشرفته و ماهواره هایشان، حمل و نقل و زمان حرکت نیروهای ما را رصد می کردند و به اطلاع عراقی ها می رساندند، ولی با وجود همه این کارهایی که می کردند بازهم در خیلی از روزها از رزمندگان ما شکست می خوردند.
 
وی گفت: این نشان می داد که آمریکایی ها حتی با ورود و مداخله در جنگ نمی توانستند کار مفیدی برای نیروهای عراقی انجام دهند، در حالی که در طول جنگ در کنار عراق بودند و از طریق فروش سلاح یا ارائه اطلاعات نظامی یا مستقیم وارد نبرد بر علیه ما می شدند.
 
به گفته خزائی، در دوران دفاع مقدس تجربه ذی قیمتی به دست آوردیم و آن این بود که در جنگ نمی توانیم به کمک دیگران چشم بدوزیم، هیچ کشوری هم حاضر نبود به ما کمک کند، حتی برای سیم خاردار مشکل داشتیم، تولید آن در داخل کشور انجام نمی شد وخیلی ها وارداتی بود و نیاز به کمک های خارجی داشتیم، در جنگ هایی که می شد برخی مواقع هواپیماهای جنگی ایران مانور می دادند ولی موشک شلیک نمی کردند چراکه موشک جایگزین نداشتیم.

اثرگذاری مجاهدت نیروهای ارزشمند و انقلابی
 
وی اذعان کرد: همه این اتفاق ها به ما آموخت که اگر به فکر خودمان نباشیم، در این منطقه کسی به فکر ما نیست، ایران به طور معمول در منطقه تنهاست و وقتی عراق حمله کرد، خیلی از کشورها به دلیل مسائل قومی و هم  زبانی از عراق حمایت می کردند ولی کسی از ایران حمایت نمی کرد، با این وجود به واسطه مجاهدت های نیروهای ارزشمند و انقلابی هیچ گاه دشمن نتوانست سلطه پیدا کند.
 
این کارشناس سیاسی گفت: هشت سال دفاع مقدس به ما یاد داد که باید دستمان روی زانوی خودمان باشد، هیچ کشوری هم قرار نیست به ما کمک کند، برخی کشورهای همسایه اگر احساس کنند یک درصد می توانند ایران را شکست دهند تردید نمی کنند و به ایران حمله می کنند، اما اقتدار دفاعی و پیشرفت نظامی ایران کابوسی برای دشمنان است.
 
وی با بیان این که همان مدیریتی که دفاع مقدس را اداره کرد، هم اکنون در سیستم نظامی و دفاعی کشور در حال فرستادن ماهواره به فضا، تولید پیشرفته ترین موشکها، تولید جنگنده و دهها موفقیت چشمگیر دیگر است، تصریح کرد: در تولید سلاح از موشک گرفته تا سلاح های لجستیک، نفربر و تفنگ تا حدود زیادی به خودکفایی رسیدیم.

خودکفایی سیستم نظامی و دفاعی کشور
 
خزائی با تاکید بر این که اگر جنگی اتفاق بیفتد در تولید سلاح های نظامی به قدری خودکفا هستیم که نیاز به کمک هیچ کشوری نخواهیم داشت، افزود: جنگ هشت ساله ایران و عراق تجربه ذی قیمیت برای ما بود که حواسمان باشد که همیشه دشمنانی داریم که در بیرون مرزهایمان آماده حمله هستند و هیچ گاه نباید چشم امید به سازمان های بین المللی و منطقه ای داشته باشیم و باید به توانمندی های خودمان متکی باشیم.
 
وی خاطرنشان کرد: در اطراف همسایه هایی داریم که با نقشه ایران بازی می کنند و گاهی مناطقی از کشورمان را بخشی از خاک خود می دانند که نشان می دهد همان کاری که صدام قبل از حمله به ایران انجام می داد و خوزستان را در نقشه به خاک عراق اضافه می کرد، این حرکات را از سوی برخی کشورها می بینیم که نشان می دهد باید آماده باشیم که البته با مدیریت نیروهای انقلابی و پیشرفت ایران در عرصه های مختلف هیچ گاه آن ها به نقشه های شوم خود دست نخواهند یافت.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcjiyev8uqetvz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما